Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Unde este preşedintele ?

Scris de :     2011-12-17 10:12

De 22 de ani mă uit prin România. Mi s-a lungit gâtul mai mult decât era. Unii m-au tot întrebat după ce mă mai uit, că doar  am ieşit la pensie, deci funcţii nu mai are rost să caut, iar grade nu am cum să mai primesc dacă nu mă înscriu în UNPR. Ce era să le răspund? Să le spun că de 22 de ani tot caut un preşedinte pe care să îl votez fără teamă ? O  să râdă de mine şi o să spună că am Orbit fără zahăr. Şi totuşi asta caut.

Marin Neacsu Primul care şi-a spus preşedinte, acela care  zâmbea mereu, de nu ştiam dacă între urechile lui mai e loc şi pentru altceva, nu a fost preşedinte. Nu a fost nici Păcălici cum îi spunea lumea, a fost o păcăleală. O mare păcăleală pe care au luat-o românii, când au crezut că au scăpat de comunism şi comunişti, securitate şi securişti. Lumea zice că a venit sărac, a plecat la fel, dar deja nu mai cred, lumea e răutăcioasă.

Al doilea care şi-a spus preşedinte, dar lumea îi spunea la început Ţapul, apoi Ţigareta, nu s-a putut dezlipi nici el de cei de care credeam că am scăpat aşa că a dansat decât un mandat. A venit sărac şi a plecat cu două porecle şi câteva avioane cu ţigări. Răbdare şi tutun.

A venit al treilea, care şi-a spus jucătorul, dar lumea îi spune judecătorul, pentru că împarte sentinţe în stânga şi în dreapta,  tuturor, mai puţin celor cu recunoaştere Mondială. Acum, oamenii răi, au mai găsit nişte porecle, care mai de care mai răutăcioase, Chioru, Popeye, Semaforul, Matelotu, Marinarul. Acesta cel puţin ştiu că a făcut ceva, nu ca ceilalţi. Nici nu a plecat încă şi a acumulat un set de porecle, şi ceva înjurături, cam  cât pentru 10 mandate. În rest, nimic. Nu a primit, a dat tot. A dat circ românilor, aur, pământ, petrol străinilor, afaceri  fraţilor, libertate cumetrilor, funcţii finilor, case şi partide fetelor, palme copiilor, liber corupţiei, sentinţe şi dosare duşmanilor. Dacă trag o linie, a muncit cât ceilalţi doi la un loc.

Şi totuşi, nici unul din ei nu e preşedintele după care mă tot uit eu şi nici nu văd unde s-a ascuns. Mai e un pic, cât să fie, doar o fraudă electorală şi vin alegerile prezidenţiale.

 Ce ne facem atunci? Sau mai bine zis ce ne facem de atunci, căci probabil se va institui şi la noi obiceiul de la alegerea papei şi va trebui să mai înfiinţăm o funcţie de găinar care să caute prin cuibar şi să declare solemn : „Habet duos testiculos et bene pendentes

A văzut cineva un preşedinte, că eu nu văd încă nici unul.
Alte stiri din: Opinii Afisari - 2,768
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante