Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Universitatea a picat bacul

Scris de :     2011-07-21 19:32

Ca oltean , dar şi ca român, nu pot să nu sufăr pentru situaţia în care se găseşte echipa de fotbal Universitatea Craiova. Am ţinut cu Craiova încă de pe când nu locuiam în Craiova şi nu ştiam că mă voi stabili aici. Am ţinut cu Craiova încă de pe vremea când elev de şcoală generală fiind, la Alexandria, mă calificam cu echipa şcolii  la faza  naţională a campionatului interşcolar la Sf.  Gheorghe, acolo unde avea să apară blondul Balaci. M-am bucurat şi m-am întristat odată cu miile de suporteri de pretutindeni şi nu cred că exagerez dacă spun că era cea mai iubită echipă a anilor 80, că toti chibiţii de fotbal îi ştiau componenţa, chiar dacă nu erau fani olteni şi că a fost singura echipă care a avut la un moment dat 9 jucători din 11 în teren la echipa naţională.

Marin NeacsuAu fost ani buni  când echipa naţională începea cu Lung în poartă, Ştefănescu şi Negrilă în apărare, Balaci si Beldeanu la mijloc, Cârţu şi Cămătaru în atac. La aceştia se mai lipeau  Tilihoi, Donose, Geolgău, Crisan, Irimescu, în funcţie de împrejurări.

Astăzi a venit timpul să uităm, să ştergem cu buretele amintirile şi să spunem: Echipa de fotbal Universitatea Craiova a fost dezafiliată de la FRF. Brusc şi irevocabil. Iar domnul Mircea Sandu, acest gropar al fotbalului  românesc care de când este în fruntea fotbalului nu se poate lăuda cu nicio realizare, nici măcar cea obţinută cu generaţia de aur, pentru că generaţia lui Hagi nu este rodul muncii sale, el a fost doar profitorul acelei generaţii de excepţie, domnul Mirca Sandu are nesimţirea să afirme pe post, cu o răutate malefică, de neiertat, că nu se mai poate face nimic, pot merge si la ONU, pentru că nu există pe lume o instanţă mai mare decît FRF şi nimeni nu are puterea şi dreptul să îi conteste deciziile şi autoritatea. Ăsta da satrap. Băsescule,  pune mâna pe creion şi ia notiţe.

Şi în susţinerea celor spuse, declară: pentru încălcări grave şi repetate ale statului FRF…

Păi nu mă pot abţine să nu întreb, cât de grave şi cât de repetate. Dacă situaţia este aşa cum susţineţi domnule preşedinte ( alt preşedinte, aceeaşi aplecare spre distrugere, aceeaşi incompetenţă, aceeaşi nepăsare pentru destinele celor ce i-au încredinţat destinele ) atunci poate puteţi să detaliaţi să ştie tot românul care sunt aceste fapte grave, de când au apărut, cine le-a tolerat şi perpetuat, cine a spus (dacă este aşa cum spuneţi)” lasă bă că merge şi aşa , e băiat bun Mititelu”

Cine a tolerat greşelile grave şi repetate de-a lungul timpului, la toate echipele, mergând pe principiul, “lasa-l că e de-al nostru.” Iar acum, cum s-a stricat căruţa, cum încep să mişte băieţii în front, cum se aruncă la gunoi echipele, destinele unor oameni, speranţele unor microbişti, mândria unei regiuni, tradiţiile şi însemnele unei echipe. Nu sunt pentru perpetuarea  neregulilor şi aranjamentelor în sport, cine greşeşte să plătească, dar să plătească şi cel ce a întreţinut aranjamentele, a închis ochii la nereguli, (ca să nu spun că le-a susţinut, dacă nu cumva chiar proliferat cu bună ştiinţă) .

Iată că după dezastrul din învăţământ, ne trezim cu un alt reformator deformator  şi în fotbal, care vine şi, dintr-un condei, rade 4 echipe  pentru că brusc s-a născut corectitudinea în domnii de la FRF şi LPF. Brusc,  bişniţarul Dragomir îşi aduce aminte de corectitudine şi scoate intransigenţa de la naftalină. Brusc, ca şi cum pînă acum au dormit şi nu au văzut în ce mocirlă se scaldă fotbalul românesc, au găsit remediul şi ţapul ispăşitor. Nu m-ar mira să spună că rezultatele slabe ale echipei naţionale din ultimii 20 de ani se datoresc Craiovei şi eventual Timişoarei. Dânşii acum au apărut în fotbal, acum au văzut situaţia şi acum au luat măsuri. De fapt, totul este un război personal al celor doi naşi ai dezastrului din fotbalul românesc, un război pe care nu ai cum să îl câştigi, pentru că ei fac legile, FRF este stat în stat, nu se supune legilor României, doar legilor fotbalului pe care ei le propun , ei le votează, ei beneficiază de ele. Pedepsesc pe oricine spune un cuvânt rău despre ei, amendează pe oricine critică arbitrajul şi aranjamentele mai marilor din fotbal, exclud pe oricine îndrăzneşte să îi conteste în instanţă şi iese din pluton. Ce ne mai miră? Până şi la echipa naţională se joacă s(c)ârba  în doi, sau trei, cu aceleaşi nume care se tot schimbă de la un eşec la altul, aceiaşi incompetenţi înfumuraţi, dar uşor de strunit, tocmai pentru că nu au valoare şi nu pot ridica pretenţii, Hagi, Piţurcă şi Răzvan. Un barbugiu, un fotbalist de geniu, dar antrenor de nota 0, şi un purtător de nume care spune ceva în fotbalul romînesc şi internaţional. Iar domnul Mircea Sandu se face că nu vede un Olăroiu, un Dan Petrescu, antrenori cu prestanţă, cu ştiinţă de carte, dar mai ales cu coloană vertebrală. Din cauza asta nu sunt  chemaţi  la naţională. Pentru ca nu sunt ”cooperanţi”. Din cauza asta nici nu vin, pentru că văd cine şi cum conduce destinele fotbalului românesc.

Pe lângă asta, Craiova a mai avut şi ghinionul să încapă pe măna unor vânzători (vezi Neţoiu) hoţi (vezi Dinel) orgolioşi şi slabi manageri (până acum -vezi Mititelu). Iar  jucătorii, ca şi bacalaureaţii noştri, s-au învaţat aşa, cu salarii mari (ca şi elevii cu notele ) fără să le merite, cu baruri, distracţii, băutură cu chiul de la antrenamente ( cine îşi permite să sancţinoneze o vedetă?) cu rezultate obţinute ca şi examenele elevilor, pe aranjamente, ca între noi, şmecherii.

Putem spune că anul ăsta, Craiova, Timişoara, Bistriţa şi Oradea au picat bacul sau mai bine spus  nu au mai fost lăsate să copieze pentru ca i-au supărat pe domnii profesori. La aşa învăţământ, aşa sport, la aşa sport, aşa rezultate. La ele s-au pus camerele sau mai bine zis s-a pus .. pata lui Dragomir şi Mircea Sandu , tusea şi junghiul  fotbalului românesc.
Alte stiri din: Opinii Afisari - 2,714
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante