Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

USL joacă ROLO

Scris de :     2011-06-25 10:11

 Nu mai  durează mult şi începe cu adevărat campania electorală. Nu mai durează mult şi oamenii  vor asculta iarăşi promisiuni şi înjurături şi ameninţări, vor apărea dosare, filme, înregistrări făcute în ultimii ani, dar păstrate pentru meciurile care contează în campionat, nu cele amicale, în care fiecare face câte schimbări  vrea şi la sfărşit, când pierde, spune că a a fost un meci util, de verificare, care a arătat potenţialul echipei.

Marin NeacsuŞi uite că pe măsură ce funia se apropie de par, unii jucători ies la încălzire mai devreme sperând să îi aplaude publicul. Convinşi fiecare că joacă în faţa publicului propriu, uită că şi adversarii pot cumpăra bilete de la casele gazdelor şi  pot umple tribunele. USL crede că va face baie de public. Băsescu ştie că va avea jandarmii la intrările  stadionului  şi va purica tot, fiind gata să interzică accesul adversarilor fie şi numai pentru o brichetă.

Şi uite că încercănd să cîştige sufragiile publicului, unii jucători încep să îşi dea cu stângul în dreptul facându-se de râs, cu atât mai mult cu căt sunt singurii ieşiti pe teren. Traian Băsescu, deranjat de puternicul curent de opinie privind regionalizarea şi încercând să mascheze cumva marea trădare pe care e gata să o facă pentru a se menţine la putere, iese pe piaţă cu o pisică, căreia îi dă drumul în faţa câinilor care tocmai luaseră urma vulpei. Poftim de îţi mai domoleşte ogarii acum, care au scăpat din lesă şi aleargă după pisica lui Băsescu.Vulpea stă, se uită şi râde mânzeşte.

Doamne cât s-au inflamat domnii Ponta şi Antonescu şi ce repede a devenit PSD -ul regalist, cât de jignit se simte domnul Ponta prin declaraţia domnului Băsescu vizavi de trădarea lui Mihai. Nu i-am văzut pe sus numiţii  luând atitudine atât de categorică vizavi de regionalizarea României. Nici nu puteau să se inflameze, pentru ca ar fi inflamat la rândul lor UDMR-ul cu care încă mai speră să cadă la înţelegere, iar o negare a  regionalizării le-ar tăia din start orice încercare de negociere. Au prins însă urma pisicii acum şi aleargă după ea cu râvnă, dornici să arate lumii cât de vaşnici apărători ai dreptăţii sunt. Şi într-un exces de zel, demn de o cauză mai bună, fac o greşeală mai mare decăt speranţele de victorie la alegeri, trimiţând o jalbă domnului ambasador Mark Gitenstein,  prin care îi cer să îşi exprime punctul de vedere vizavi de punctul de vedere personal al domnului Băsescu.

Acum, să fiu sincer, deşi nu aveam o părere prea bună vizavi de valenţele politice ale celor doi copilaşi teribili ai politicii romăneşti, nici atât de lipsiţi de orientare nu îi credeam . Nici nu îmi vine să cred că domnului Ponta i se spunea cândva micul Titulescu. Ca oltean , mă bucur că a crescut mare şi nu mai poate fi comparat cu Excelenţa sa Nicolae Titulescu, cel mai mare diplomat al României.

Ei bine , stau şi mă ţuţur ce au creuzut că fac cei doi virtuali candidaţi la preşedenţie. Au crezut că se duc la toaşa ‘nţătoare şi îl pârăsc pe Trăiănel că i-a înjurat de Rege ? Şi sperau ca toaşa să îl ia de urechi în faţa clasei ? Cât de naiv trebuie să fii ca să crezi că ambasadorul SUA se amestecă la cerere într-o ceartă  din faţa curţii ? De ce ar face-o? Pentru că l-ar interesa? Nici cât negru sub unghie. Poate la cel al Marii Britanii ar fi avut mai mult succes. Pentru că i-o cer  partidele din opoziţie? Poate să o ceară şi Papa, tot nu s-ar amesteca. Nu pot să cred că ar avea  vre-o speranţă sau aşteaptă o intervenţie  în acest demers. Ar fi prea creduli , prea lipsiţi de viziune politică. Chiar că şi-ar tăia de sub picioare Craca Credibilităţii şi a Maturităţii politice. Ambasadorul SUA exprimă punctele de vedere ale guvernului american, iar guvernul  american ,Casa Albă nu se amestecă în declaraţiile şi punctele de vedere personale ale lui Băsescu vizavi de fostul rege Mihai, fost de hohland, actualmente regele nu ştiu cui, că al meu nu este , aşa cum nici Iliescu nu mai este preşedintele României şi nici Petru I Ţarul Rusiei. Şi mă rog, ce  ar fi făcut oprimatul pentruz a fi apărat de Casa Albă? A trădat pe Ceauşsecu şi a venit cu documente la unchiul Sam? Nu. Atunci, care e treaba ? Îl cheama Mihai, dar nu Pacepa.

Păi bine, atunci de ce au pornit cu jalbă în proţap cei doi ? De ce luptă pentru o cauză pierdută?

Spun unele guri că cică asta ar fi o subtilitate pe care muritorul de rând nu e în stare să o înţeleagă şi că de fapt ar fi un bobârnac dat ambasadorului pentru intervenţia vizavi de problema ilicitului. Cică acum , domnii Ponta şi Antonescu îi dau şah ambasadorului. Vă vine să credeţi că doi oameni întregi la minte pot să gândească măcar, aşa ceva ? Pai adică domnii aceştia doi , viitori catindaţi la scaunul suprem în stat, în prostia lor, îl confundă pe ambasadorul SUA, deci Casa Albă cu Sarkozy? Păi domnilor, dacă domnul Băsescu şi-a permis să îi dea cu tifla lui Sarkozy ( după ce a fost ridiculizat de acesta, e edevărat), iar domnul ministru de externe Cioroianu să ii faca un semn cu degetul  şmechereşte regelui  Spaniei (dar a fost totuşi un gest amical, de simpatie ), credeţi că vă puteţi permite să arătaţi obrazul  Casei Albe? Şi vreţi ca după un astfel de gest gratuit să câştigati suportul SUA ? Cine ne va conduce  în viitor ? Care din imberbi? Doamne, nu pot crede. Mă  îngrozesc să văd pe cine  sunt obligat să votez pentru a scăpa de Băsescu. Care  mai candidezi la alegerile prezidenţiale? Ai un vot de la mine !

Şi ca să vadă şi domnii cu pricina ce îi aşteaptă după ce au dat şah Casei Albe, le propun un mic filmuleţ care să le arate că istoria nu iartă.
Alte stiri din: Opinii Afisari - 3,794
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante