Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Va şti stânga ce face dreapta?

Scris de :     2011-01-26 08:32

 S-a anunţat oficial, de Ziua Unirii. Al doilea anunţ de importantă deosebită pentru ţară, în mai puţin de două zile. Cred că e concurs şi mă întreb ce fel de concurs va fi, atât timp cât mistreţii tocmai au fost împuşcaţi iar urşii sunt în hibernare.

Marin NeacsuDomnilor, România în mod cert va intra în cartea recordurilor cu cele mai stupide şi mai inexplicabile situaţii. Ca şi când  nu era suficient că a luat o decizie în locul executivului şi a dat şah sistemului instituţional intervenind peste o declaraţie a Primului Ministru şi dând ordin de anulare a unei decizii guvernamentale, domnul Băsescu a considerat că dacă el a schimbat decizia, el să facă personal anunţul privind unele măsuri ale executivului. Ce atribuţi are preşedintele în acest sens? Să răspundă cine ştie. 

Ei bine, vrând parcă să moară românul de mirare,  Opoziţia sau mai bine zis cele două mari partide din opoziţie, PSD şi PNL,  au anunţat că vor înfiinţa o alianţă preelectorala de dreaptă stânga prin culoarul central PC cu care să se ia la bătaie cu alianţa partidelor anticonstituţionale. De ce Anticonstituţionale ? Păi pentru că PDL-ul este un partid condus de un om care ştie să dea numai legi anticonstituţionale. UDMR-ul este un partid înfiinţat pe baze etnice, nimeni nu poate nega realitatea  iar conform Constituţiei, nu prea e voie să se înfiinţeze astfel de partide. UDMR-ul din care Românie face parte, din a cui Românie? UNPR-ul este un partid de trădători. Oricum am întoarce-o,  trecerea dintr-o tabără în alta, lingvistic sau politic sau chiar în sens militar, trecerea unei persoane dintr-o tabără în alta pe timpul luptei se numeşte trădare. Nu o spun eu, o spun toate dicţionarele lumii. Iar trădarea este şi ea prevăzută undeva în Constituţie. 

Bun. E clar pe cine avem de o parte a baricadei . Ce avem de cealaltă parte? Păi cea mai ciudată alianţă posibilă, în oricare colţ al lumii te-ai uita. Două partide cu viziuni doctrinare  apropiate precum Polul Nord de Polul Sud, se unesc pentru a lupta împotriva meridianului. Îmi amintesc o anecdonta care circaula în legătură cu Mareşalul Antonescu: „la un moment dat i se trimite spre aprobare cererea unui popă, iubitor de armată care cu ultima suflare a cerut să fie condus pe ultimul drum  pe afet de tun,  onoare care se acordă numai marilor eroi ai patriei, în genere militari, dar şi oameni politici. La primirea cererii din partea Patriarhiei, marele Antonescu, care nu a fost doar un mare patriot, dar şi un om cu un dezvoltat simţ al umorului, a notat pe  cerere ” popă pe tun? Nici Dracu nu a mai văzut…… aprob, ca să se vază! “  Alianţa dreapta stânga? Un alt Antonescu spune „dacă aprobă Conferinţa Naţională, o să vedeţi!„

Cum se naşte această alianţă  este vizibil. De ce ? Păi ca să dea piept cu semiluna. Este posibilă această unire? Păi dacă Polul Nord magnetic se deplasează şi nimeni nu se miră, de ce nu s-ar deplasa un pic spre centru  şi polii politici ai României, mai ales în condiţiile în care România a devenit de mult ţara tuturor paradoxurilor. Fac un exerciţiu scurt de imaginaţie şi mă văd condus de această alianţă. Ce vom avea? Principii de stânga implementate prin metode de dreapta sau principii de dreapta duse la îndeplinire cu metode de stânga? Şi PC-ul ce va face, va fi cureaua de transmisie a motorului? Să fie oare România prima ţara din lume în care stânga va şti ce face dreapta?

 Nici Antonescu nu a mai văzut. 
Alte stiri din: Opinii Afisari - 1,750
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante