Acasa Opinii Vaca, Dragnea şi găleata cu lapte

Vaca, Dragnea şi găleata cu lapte

scris de Marin Neacșu
761 Afisari

După câştigarea alegerilor la pas faţă de PNL, dar nu spectacular sau definitoriu raportat la segmentul de populaţie cu drept de vot, toate ziarele titrau cu litere cât casa, cât de deştept a fost Dragnea şi cum a câştigat el alegerile din opoziţie. Încă de atunci am spus că nu mi s-a părut nimic deştept în asta, că de fapt Iohannis şi peneleul au pierdut, nu a câştigat Dragnea.
Marin NeacsuAm spus încă de atunci că Dragnea este un speculant de cartier şi nimic mai mult, un tip orgolios, ca şi Iohannis, dar fără antigel în instalaţia de răcire. Mi s-a reproşat că sunt prea pretenţios, că sunt prea prăpăstios, că sunt Iohannist, că ţin cu ursul, că mă dau eu mare analist dar nu ştiu nimic.
Am spus de la bun început că Dragnea este laş, că se ascunde în spatele colegilor de partid, că nu are forţă şi nici veleităţi de lider puternic, iese în faţă când este de bine şi se ascunde sau pune pe alţii să vorbească atunci când situaţia nu îi e favorabilă. A făcut asta şi înainte de alegeri când nu a nominalizat un premier, dar a pus pe alţii să îi rostească numele, şi când a nominalizat-o pe Shhaideh, dar nu a avut tărie să o susţină, deşi Iohannis nu dăduse nici un motiv pentru respingere. Atunci trebuia să pună piciorul în prag, mai ales că înainte de nominalizare vorbea de suspendare. A fost laş şi când a plecet în SUA la investirea lui Trump, pentru a-l vedea lumea pe la masa lui, lăsându-şi colegii să dea pe sub masă, tot la ceas de seară ca în marţea neagră, nişte legi care oricum nu aveau nici nicio urgenţă, puteau fi date în Parlament. Şi a mai fost laş domnul Dragnea, când după seara în care Iohannis a ieşit în stradă pentru a participa la o demonstraţie neautorizată, în loc să acţioneze în spiritul legii şi al Constituţiei, spune că el nu vrea să facă din Iohannis  un martir, că nu se gândeşte la suspendare. Probabil se gândea la pierderea guvernării.
Dragnea nu a fost numai laş, a fost şi căpos, prea plin de el, prea sigur pe voturile câştigate la alegeri şi prea lipsit de orientare, ca să nu mai vorbesc de lipsă totală de înţelepciune:
–           S-a declarat luptătorul pentru binele oamenilor, dar prima sa măsură pe anul 2017 a fost să prelungească o nedreptate făcută de guvernul Cioloş pe ultima sută de metri, prelungind efectele Ordonanţei lui Cioloş conform art.1 alin.(3) din OUG nr.9/2017;
–          A insistat pe urgentarea unor măsuri şi ordonanţe care puteau aştepta  şi care  chiar dacă aveau oarecare justificări  ca iniţierea nu aveau nici o justificare ca mod de introducere şi chiar şi continut;
–          A promis că măreşte salarii şi pensii, dar a făcut-o prin suspendarea altor drepturi băneşti deja câştigate de pensionari, aşa cum se întâmplă prin articolul 66 din Bugetul pe 2017.
–          De teama dosarelor şi a DNA a adoptat o tactică defensivă, total neproductivă, fiind voinic doar pe sub mustaţă, în rest aşteptând mişcările lui Ionhannis, care cu tupeul bine cunoscut şi lipsa totală de respect faţă de lege, a făcut ce a vrut  reuşind să întoarcă situaţia în favoarea lui;
–           A nesocotit ca un amator pericolul pe care îl reprezenta Iohannis pentru guvernare, dar şi pentru votul românilor, considerând că dacă a câştigat alegerile nu îl mai poate da nimeni jos de acolo. Nu a învăţat nimic din modul în care a pierdut Ponta alegerile prezidenţiale dovedind o prostie şi o infatuare care îl vor duce la pierzanie;
–          Contează prea mult pe aportul posturilor de televiziune favorabile,  dar uită că şi Ponta a pierdut având acelaşi sprijin;
–          A fost slab şi în interiorul partidului, atunci când în lipsa sa guvernul stabilise bugetul alftel decât lăsase el cu limbă de moarte, vorbind despre trădare dar apoi spunând că a fost o neînţelegere;
–          A promovat şi adus pe funcţii importante oameni care nu au ce căuta acolo, sau au bube în cap, nepopulari sau total contraindicaţi. Exemple:  Grindeanu, verişorul  Dacianei  Sârbu, promovat de socrul lui Ponta, pe care apoi l-a trădat. Se pune deja întrebarea dacă nu cumva  Sirbu a fost pierdut din interior la ordinul lui Dragnea iar acuma şi-a plătit datoria. Alte exemple sunt   Adrian Mlădinoiu, ajuns secretar de stat după ce a fost şofer al lui Dragnea, mai amintesc pe Duşa numit secretar de stat  la apărare după ce a fost cel mai habarnist ministru al tuturor timpurilor, el fiind specialist în fotografii cu trupurile cadavrelor celor decedaţi şi, cea mai strigătoare numire, cea a doamnei Hăineală despre care ştie toată ţara cine e, ca secretar de stat la Justiţie. Păi dacă tot e trădare atunci măcar să o fi luat-o pe Macovei.
–          Chiar şi oamenii din guvern şi PSD au început să plece, poate unii  speriaţi, şantajaţi, sau ameninţaţi dar chiar dacă ar fi aşa înseamnă că au de ce să se teamă,  există un “mâner” de care au putut fi apucaţi. Dacă au plecat însă de bună voie, au plecat tocmai dezamăgiţi de Dragnea.
–       Când a propus guvernul a declarat că va supraveghea activitatea acestuia  şi va interveni cand va fi nevoie, dar acuma se dă la fund şi tace ca mortul în păpuşoi.
–       În loc să ia el primele măsuri să organizeze proteste şi să declanşeze referendum pentru suspendarea lui Iohannis, s-a culcat pe lauri, l-a lăsat pe acesta să ia iniţiativa şi acuma nu mai poate face nimic fără să fie învinuit de instigare la război civil  sau nerespectarea drepturilor legitime la proteste, plus favorizarea infractorilor.
Toate aceste fapte ne arată un Dragnea total amator, lipsit nu doar de orientare dar chiar şi de capacitate de a analiza şi trage concluzii corecte,un laş,  un om slab atât prin scheletele din dulap cât şi ca manager, lider. Dacă mai aud pe cineva spunând că este un bun politician, că este un lider înnăscut, îl rog să mă ocolească. Păi dacă au ajuns doi lideri de mucava cum sunt Turcanu şi Nicuşor să îşi facă imagine pe seama lui Dragnea şi a guvernului său înseamnă că ne-am dat dracu cu totul. Aud la tv analişti şi comentatori, moderatori, întrebând ce caută useliştii cu hârtiile lor la toate declaraţiile şi intervenţiile celor din PSD la guvern sau Parlament. Păi cât de prost să fii să nu înţelegi că este vorba de un război imagologic, aşa cum îi place să spună maestrului Dogaru, că asta se face pentru imaginea externă unde lumea fără a şti ce scrie pe hârtii sau a şti ce vor papagalii, va vedea doar  că toate activităţile puterii sunt contestate şi blamate paşnic, dar consistent. Dragnea nu e în stare nici să vadă asta, nici să contracareze astfel de activităţi. Vorbim despre “ cel mai mare partid al ţării”.
Dragnea se află astăzi în poziţia vacii care  a avut ce îi trebuie,  mâncare, e îngrijită,  frumoasă, e grasă, are ugerele pline, se lasă mulsă cu bucurie dar la sfârşit dă cu piciorul în găleata cu lapte. Apoi se miră de ce e vândută sau bătută. Aşa va ajunge Dragnea, vândut sau bătut, adică înlăturat de la putere pentru că a dat cu piciorul în găleata cu lapte. Muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS