Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Recomandări pentru reducerea expunerii la radiaţiile electromagnetice | Apple a lansat noile modele iPhone 11 (video) | Numerele de telefon la care poţi suna să-ţi recuperezi maşina ridicată în Bucureşti | Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România

Ziua Naţională a României. A început UNIREA la Chişinău

Scris de :     2011-12-01 23:30

De 1 Decembrie 2011, la Chişinău, a început UNIREA. Cele două state româneşti se pregătesc să devină UNUL SINGUR.

romania-mare opinie Marius Batca

Oricât s-ar perpeli ruşii, oricât le-ar sta în gât nemţilor, oricât ar plânge tokes-ii, România este pe cale să se reîntregească, împreună cu Republica Moldova. Mai rămân doar pământurile aflate vremelnic sub ocupaţie ucraineană. Dar, toate la rândul lor.

Ruşii ne-au furat pământurile şi ne-au omorât buneii, al căror mormânt bătut de vânturi a devenit pustia siberiană. Ni l-au furat şi pe Sfântul Apostol Andrei. Este revoltător cum politica ţaristă, sovietică şi, mai nou, putin-istă, consideră că Sfântul Apostol Andrei a creştinat triburile troglodite şi antropofage care au contribuit la apariţia odioasei naţii ruseşti. Aceşti sălbatici canibali, care, în prezent, se numesc ruşi, au cunoscut pentru întâia oară civilizaţia după marea invazie mongolă. Vor dispărea din istorie, la fel cum au apărut: brusc şi violent!

Marius BatcaDe 1 Decembrie, aripa tânără a Partidului Liberal din Republica Moldova a depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare din centrul Chişinăului şi a împărţit panglici tricolore trecătorilor. “Am decis să prindem la pieptul tinerilor această panglică tricoloră în semn de ataşament faţă de valorile româneşti, poporul român şi dorim să sporim vizibilitatea sărbătorii”, a declarat pentru Agerpres vicepreşedintele organizaţiei de tineret a PL, Ion Bargan.

De asemenea, grupurile “Spirit Românesc” si “Deşteptarea şi Faptă, nu Vorbă”, membre componente ale Platformei Civice Acţiunea 2012, au organizat un marş pe bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău până la Ambasada României. În faţa Ambasadei, participanţii au rostit jurământul de credinţă faţă de Patria România, urmat de intonarea imnului “Deşteaptă-te Române”.

De 1 Decembrie, la ora 14.00, ora exactă a fost dată la Radio Chişinău pentru Republica Moldova şi România. Momentul istoric a fost prilejuit de lansarea postului de Radio Chişinău pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României. Potrivit directorului editorial al postului, Marian Voicu, ,,acest post de radio este un proiect pe care România l-a dorit de mult timp şi este un fel de reparaţie istorică”. Noul post de radio este un proiect inedit realizat de Societatea Română de Radiodifuziune, în parteneriat cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni şi reprezintă încununarea unor eforturi susţinute de a oferi românilor din Republica Moldova programe de radio de calitate în limba română. Radio Chişinău se adresează publicului tânăr, educat, interesat de actualitatea culturală, de ştiri şi divertisment. Noul post de radio va contribui la consolidarea democraţiei în R. Moldova, promovarea valorilor europene şi a spiritului românesc. Lansarea noului post de radio a fost marcată printr-un grandios concert în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Municipiului Chişinău, cu participarea mai multor trupe şi solişti din Republica Moldova şi România.

De asemenea, primarii de Chişinău şi Alba Iulia, Dorin Chirtoacă şi Mircea Hava, au semnat la 1 Decembrie Acordul de înfrăţire între cele două oraşe. Evenimentul a avut loc de Ziua Naţională a României, la Alba Iulia, în Sala Unirii. Dorin Chirtoacă a apreciat drept istoric evenimentul de semnare a Acordului de înfrăţire dintre Chişinău şi Alba Iulia.

Într-un interviu acordat ziarului România Liberă, ambasadorul R. Moldova la Chişinău, Iurie Reniţă, întrebat fiind despre perspectiva reunificării, declara: “Îmi vine foarte greu să vorbesc în numele generaţiilor viitoare şi nu ar fi corect să o privăm de acest drept legitim: avem acelaşi fundament istoric, cultural şi lingvistic. Sunt adeptul abordărilor în stil german – să trăim mai bine şi să punem în practică obiectivele şi proiectele comune curente, dar şi de perspectivă, inclusiv cele elucidate mai sus. În context, trebuie să recunosc că vorbesc limba română, iar părinţii mei, ambii, s-au născut români, de unde şi clarificarea de rigoare vis-à-vis de apartenenţa mea etnică”.

Şi, la final, merită menţionat că, tot de 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, s-a lansat un alt site panromânesc de ştiri ce poate fi accesat la adresele www.union-info.eu; www.union-info.ro; www.union.md. UNION adică UNIRE. Evenimentul de lansare a avut loc la monumentul lui Ştefan cel Mare din Chişinău, cu acest prilej organizându-se concursul UNIRE PRIN SĂRUT. Proiectul este lansat de cunoscutul jurnalist Val Butnaru, fondatorul ziarului JURNAL de Chişinău şi al postului de televiziune JURNAL TV.

Citiţi şi

Dacă Basarabia nu ar fi România, nici România nu ar fi România
Românii din Ucraina: Trăiască în veci Neamul Nostru Românesc!
Alte stiri din: Opinii Afisari - 1,107
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante