Acasa Revista Presei PSD s-a hotărât: Liviu Dragnea, premier

PSD s-a hotărât: Liviu Dragnea, premier

scris de Z.V.
483 Afisari

Participarea premierului Dacian Cioloș la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, mandatarea conducereii RADET să deschidă procedura insolvenței, asigurările date de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, că bucureștenii vor beneficia de apă caldă și căldură, val de reacții la votul de luni al senatorilor care au respins cererea procurorilor anticorupție privind începerea urmăririi penale, în cazul lui Gabriel Oprea, audierea, la Parchetul General, a Primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, anunțarea termenelor de finalizare pentru dosarul Revoluției și al Mineriadei, dar și epidemia de rujeolă din România, precum și revenirea CSM Ploiești în Liga Națională de Handbal sunt principalele subiecte ale zilei de 22 septembrie.

liviu dragineaPSD s-a hotărât: ni-l oferă pe Liviu Dragnea ca premier, titrează Adevărul. Liderii PSD avansează numele lui Liviu Dragnea drept primă variantă luată în calcul pentru funcția de premier. Social-democrații cred că președintele Klaus Iohannis nu va putea refuza nominalizarea, dacă PSD va reuși să strângă o majoritate parlamentară în jurul lui Dragnea, deși liderul PSD e condamnat.

Klaus Iohannis pune presiune pe cei care anchetează dosarele Mineriadei și Revoluției: „Reprezintă o restanță majoră a Justiției. Trebuie decizii clare și rapide”, aflăm din Evenimentul Zilei. Klaus Iohannis a spus că trebuie să fie descoperiți făptașii evenimentelor de la Revoluție și Mineriadă. Președintele Klaus Iohannis i-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Teodor Mărieș, președintele Asociației 21 Decembrie 1989 și pe alți reprezentanți ai organizației non-guvernamentale, ocazie cu care a arătat că sunt necesare decizii clare și rapide în cauzele Revoluției și Mineriadei, afirmând că acestea reprezintă o „restanță majoră” a Justiției.

Oprea răspunde cinic mesajului sfâșietor al mamei lui Bogdan Gigină. Tupeul fostului vicepremier enervează mai mult. Reacțiile celor revoltați sunt șterse, scrie România Liberă. Fostul vicepremier Gabriel Oprea susține că votul de luni al senatorilor, care au respins cererea procurorilor anticorupție privind începerea urmăririi penale, în cazul morții polițistului Gigină, nu îl face imun în fața Justiției și nici „nu închide drumul dosarului”.

Explicațiile senatorilor care l-au scăpat pe Oprea de un dosar la DNA. „Nu mi-e rușine de ceea ce am făcut, aș face-o din nou”, titrează Gândul. Pe rețelele de socializare se anunță proteste după ce senatorii l-au scăpat pe Gabriel Oprea de dosarul de ucidere din culpă, în cazul polițistului Gigină. Parlamentarii care i-ai dat o mână de ajutor însă fostului ministru de Interne sunt însă relaxați. ”Nu mi-e rușine de ceea ce am făcut, deoarece cred că am procedat corect. Cu tot circul, cu toate listele rușinii și toate astea, consider că am avut dreptate și am procedat corect și dacă aș fi pus s-o fac din nou mâine, aș face-o din nou”, spune pesedistul Georgică Severin. „E o chestiune care nu cred că putea să fie în răspunderea pasagerului din mașină. Atâta vreme cât s-a pus problema votului, fiecare, conform Constituției, avea dreptul într-un fel sau altul să aprecieze” , explică și Petru Filip.

Gabriel Oprea spune că ia în în calcul posibilitatea de a demisiona din Parlament și să renunțe la imunitate, potrivitEconomica.net. Fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat miercuri seara, la Antena 3, că ia în calcul posibilitatea de a demisiona din Parlament și că în scurt timp va renunța la imunitatea parlamentară, acest lucru urmând să aibă loc până la alegeri.

Cioloș: „România are vocația unui actor important în relațiile internaționale multilaterale”, citează Evenimentul Zilei. Premierul Dacian Cioloș a scris, pe Facebook, că, după prima zi la ONU, România a dovedit că are vocația unui actor important în relațiile internaționale multilaterale.

Dacian Cioloș: Știu că există unii miniștri care se gândesc să candideze, dar în momentul în care o vor face vor trebui să părăsească Guvernul, citim în Curierul Național. Premierul Dacian Cioloș a declarat miercuri că în momentul în care unii miniștri vor decide să se înscrie pe listele de candidaturi la alegerile parlamentare, vor trebui să plece din Guvern.

Go Gioloș! Culisele transformării Premierului-Tehnocrat în Premierul-Politician, titrează Evenimentul Zilei. Dacian Cioloș și-a construit imaginea omului simplu venit de la țară prin acțiuni publice care au devenit virale. Spune că nu face politică dar caută simpatia electoratului.

Cristian Ghinea: „În două-trei săptămâni, eu și alți miniștri vom lua decizia dacă ne alăturăm lui Nicușor Dan”, relatează Bursa. Miniștri din actualul Guvern ar putea lua în următoarele două-trei săptămâni decizia de a părăsi sau nu Executivul pentru a se alătura Uniunii Salvați România (USR), a anunțat ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Relocarea refugiaților—MAE: România nu și-a asumat angajamente suplimentare , transmite Cotidianul. Ministerul Afacerilor Externe precizează că la Summit-ul liderilor pe problema refugiaților de la New York România nu și-a asumat angajamente suplimentare de relocare față de decizia luată la nivel european, ci, la această reuniune, țara noastră doar a pus în valoare ceea ce a făcut în acest domeniu.

Asociația 21 Decembrie cere înființarea unei Direcții pentru investigarea crimelor comunismului, cu rang echivalent celor al DNA și DIICOT, anunță România Liberă. Asociația 21 Decembrie cere Ministerului Justiției să promoveze în cadrul Guvernului un proiect de lege pentru înființarea unei Direcții pentru investigarea crimelor comunismului și a infracțiunilor contra umanității — DICCIU.

 

AEP: Din cei 609.962 de cetățeni din diaspora înscriși în Registrul Electoral, 600.000 au fost ‘importați’ de la Direcția Generală a Pașapoartelor, transmite Q Magazine. Președintele Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, a explicat, existența în Registrul Electoral a celor 600.000 de români cu domiciliul în străinătate precizând că este vorba despre date importate de la Direcția Generală de Pașapoarte din cadrul MAI, unde aceștia au fost luați în evidență pe baza pașaportului, cu mențiunea „domiciliu în străinătate”.

Udrea se face consilier pastoral: „Vreau să înființez un Institut al Fericirii”, anunță Gândul. Elena Udrea a declarat miercuri că s-a înscris la un master de Consiliere pastorală și asistență psihosocială, la Universitatea Babes Bolyai, afirmând că vrea să înființeze un Institut al Fericirii, unde să ajute în mod gratuit oamenii să își rezolve problemele cu ajutorul religiei.

Arest preventiv pentru fostul ofițer SRI implicat în hărțuirea șefei DNA, potrivit ziarului Puterea. Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, pus sub acuzare în dosarul Black Cube privind hărțuirea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, va rămâne în arest preventiv, potrivit unei decizii a Curții de Apel București (CAB). Daniel Dragomir a fost arestat preventiv pe 14 septembrie în urma unei decizii a Tribunalului București.

Procurorul general Augustin Lazăr anunță termenele de finalizare pentru dosarul Revoluției și al Mineriadei, relateazăRomânia Liberă. Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat miercuri, la Alba Iulia, că până spre sfârșitul lui 2016 va fi finalizat dosarul Mineriadei. Pe de altă parte, dosarul Revoluției din decembrie 1989 se va finaliza în prima jumătate a anului 2017.

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, audiat la Parchetul General în dosarul privind teza sa de doctorat, conform ziarului Adevărul. Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a fost miercuri la Parchetul General, unde a fost chemat pentru a da lămuriri privind lucrarea sa de doctorat. La plecarea de la audieri, edilul a precizat că a fost întrebat despre chestiuni precum, taxa de școala sau dacă a observat nereguli la școala doctorală.

Kovesi despre cazul Oprea: Este un vot politic care blochează justiția!, scrie Jurnalul Național. Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, susține că în urma votului din Senat procurorii nu mai pot să stabilească răspunderea penală în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea și că, astfel, „o mamă rămâne să aștepte”.

Imunitatea lui Gabriel Oprea, aproape de final. DNA îl poate „agăța” de Crăciun, conformpotrivit Libertatea. Imunitatea lui Gabriel Oprea s-ar putea termina în curând. În cazul în care fostul ministru nu va fi ales pe 11 decembrie într-o poziție de deputat sau senator, Parchetul Anticorupție îl va putea cerceta pe fostul vicepremier pentru fapta de omor din culpă în cazul decesului lui Bogdan Gigină.

Președintele OLAF, despre strategia antifraudă: Trebuie să schimbe lucrurile. Nu este chiar pozitivă în România și în alte țări, citează România Liberă. Strategia autorităților române în lupta antifraudă nu este „chiar pozitivă” în România și în alte țări din Uniunea Europeană, a precizat președintele Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF), Giovanni Kessler.

Prună, despre protestul magistraților: Aș fi dorit să se fi vorbit și de pensiile de un miliard de lei vechi pe lună, transmiteGândul. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a precizat, pe pagina sa de Facebook, că și-ar fi dorit să se fi vorbit „transparent” în Memorandum despre veniturile salariale ale magistraților, care „includ pentru toată magistratura și grefieri chirii sine die (600 euro lunar în București, de exemplu)”.

Prințul Paul dă cu tifla DNA: lovitură în plin proces penal, scrie Jurnalul Național. anevre incredibile, de ultimă oră, au loc pe marginea afacerii penale referitoare la cele două retrocedări pentru care așa-zisul prinț Paul Phillipe al României și afaceristul Remus Truică au fost trimiși în judecată.

RADET cere insolvența! CGMB: Conducerea, mandatată să deschidă procedura, informează Jurnalul Național. Conducerea RADET a fost mandatată să deschidă procedura insolvenței, un proiect de hotărâre în acest sens fiind adoptat în ședința de miercuri a Consiliului General al Municipiului București.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea: Bucureștenii vor avea apă caldă și căldură. Primăria poate achita facturi de 13 milioane lei, citează Ziarul Financiar. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că bucureștenii vor avea apă caldă și căldură și că primăria este „pregatită în acest moment să achite în totalitate facturi de 13,1 milioane lei, bani pentru care așteaptă ridicarea de către ELCEN a popririi din contul Escrow”.

Fostul șef RADET, Gabriel Dumitrașcu: „Insolvența RADET se va rostogoli peste Elcen și Romgaz„, scrie Bursa. Insolvența RADET, declarată de Primăria Capitalei, se va rostogoli, ca un bulgăre de zăpadă, peste Elcen și Romgaz, a spus Gabriel Dumitrașcu, fostul președinte al RADET, care consideră că decizia de ieri a Consiliul General al Municipiului București a fost luată „pe picior”.

Ministrul Finanțelor: „În cazul unei restanțe, ANAF va popri un singur cont al debitorului, numai pentru suma aferentă datoriei”, potrivit Bursa. Persoanele care au datorii restante la Fisc nu vor mai avea toate conturile blocate pentru recuperarea creanței, ci doar un singur cont și numai pentru suma aferentă restanței, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Trei administratori privați, numiți săptămâna trecută la CE Oltenia și SAPE, s-au retras marți din funcții, aflăm de pe Economica.net.Trei administratori privați, numiți săptămâna trecută în structurile de conducere ale unor companii de stat, s-au retras în aceeași zi, ceea ce ridică un semn de întrebare cu privire la nivelul de angajament din partea sectorului privat, a declarat, miercuri, ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Lovitură pentru România: Renault mută linia de fabricație a modelului Logan MCV de la Mioveni la Tanger, în Maroc. Infrastructura, problemă mare, relatează Adevărul. Renault va muta din 2017 linia de producție pentru Dacia Logan MCV de la Mioveni la Tanger, în Maroc, a anunțat Jean-François Gal, directorul uzinei africane. Acesta a mai precizat că vor fi efectuate investiții de 20 de milioane de euro, grupul francez sperând să depășească anul viitor o producție de 30.000 de unități în Tanger.

RCA, mai mic de 100 de euro pentru persoane fizice?, noteazăCurierul Național. UNTRR, APTE 2002, FORT și APULUM arată că, din datele analizate din Raportul Milliman, reiese un preț RCA de aproximativ 400 lei/an pentru un autovehicul, contrar celor menționate de asigurători și ASF că tarifele pentru această clasă ar urma să crească.

Se înființează încă o autoritate cu salarii nesimțite, anunță Capital. Pe ultima sută de metri la guvernare, tehnocrații lui Dacian Cioloș pregătesc înființarea unei autorități sub umbrela Ministerului Trasporturilor unde cea mai mică leafă începe de la peste 1.000 euro/lună. Pe motiv că guvernul a aprobat Master Planul ca și condiționalitate pentru a beneficia de fonduri din bugetul de stat și că România riscă suspendarea/întreruperea sumelor structurale alocate în valoare de circa 2,48 miliarde euro pentru infrastructura feroviară, guvernul se grăbește să aprobe înființarea Autorității de Reformă Feroviară.

Dezbatere: Noi vrem pământul înapoi. Introducerea naționalismului în economie poate fi periculoasă, consideră specialiștii, transmite România Liberă. Mai multe organizații ale fermierilor din România strâng semnături pentru declararea pământului agricol drept patrimoniu național, astfel încât străinii să nu-l mai poată cumpăra. Sunt vizați vest-europenii, care cumpără cele mai fertile terenuri din țară.

Finanțele publică un pachet de măsuri fiscale, dar nu și proiectele de legi de modificare a codurilor, relatează Ziarul Financiar. Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică un pachet de măsuri fiscale, dar nu și proiectul de modificare a Codului fiscal și a Codului de procedură fiscală. Acestea ar fi menite să simplifice, spune instituția, relația dintre stat și cetățeni.

Când ajung primele avioane F16 în România, aflăm din Puterea. Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a anunțat că primele șase aparate de tip F-16 vor fi preluate oficial, de la baza militară portugheză Monte Real, pe 28 septembrie. n 2013, România a decis să cumpere din Portugalia 12 avioane de tip F-16 folosite. Inițial s-a intenționat achiziționarea a 24 de avioane, dar decizia finală a fost pentru 12, din motive bugetare. Dincolo de F-16, au mai prezentat oferte companiile producătoare ale avioanelor JAS-39 Gripen și Eurofighter Typhoon, pentru aparate noi. A fost, de asemenea, analizată oferta pentru aeronava Rafale, produsă de grupul francez Dassault. Prețul pentru cele 12 aeronave F-16 a fost stabilit la 628 milioane de euro, ele urmând să staționeze la bazele aeriene de la Fetești și Câmpia Turzii, modernizate special pentru acest tip de avion.

Costin (BNS): Dezbarerea proiectului Legii salarizării unitare în Parlament ar putea avea loc în februarie — martie, informează Economica.net. Proiectul Legii salarizării unitare ar putea fi realizat conform calendarului stabilit de actualul Executiv, dar dezbaterea lui în Parlament ar putea avea loc în perioada februarie — martie, a declarat, miercuri, Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, după consultările pe tema Legii salarizării unitare.

Epidemie de rujeolă în România. Harta celor 675 de cazuri confirmate, scrie Gândul. În primele opt luni ale acestui an, România a înregistrat 675 de cazuri confirmate de rujeolă în 23 de județe. 2 copii au murit. Un al treilea deces suspect de rujeolă a fost înregistrat zilele trecute, dar așteaptă confirmarea finală. „Ministerul Sănătății condamnă în cei mai duri termeni campaniile iresponsabile împotriva vaccinării copiilor”, se arată într-un comunicat al MS. În România, rata de imunizare este sub 95%, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății. Rujeola este una dintre principalele cauze de mortalitate în copilărie cu aproximativ 450 de decese pe zi la nivel mondial, potrivit informațiilor publicate pe site-ul Ministerului Sănătății.

Inspecția Sanitară a închis temporar secția a II-a a Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, după ce un pacient a reclamat că prin saloane circulă șoareci, anunță România Liberă. Ministerul Sănătății a precizat, miercuri după-amiază, că secția II a Spitalului de Pneumoftiziologie din Aiud va fi închisă, ca urmare a unui control efectuat de inspectorii Sanitari din cadrul DSP Alba.

Mitinguri de protest față de votul Senatului în cazul Oprea, anunțate în București și în alte șapte mari orașe, noteazăAdevărul. Mii de oameni și-au anunțat prezența la mai multe mitinguri care ar urma să aibă loc, joi, în București, Timișoara, Brașov, Constanța, Cluj, Craiova, Iași și Galați, în semn de protest față de votul prin care Senatul a respins cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă, în cazul morții polițistului Bogdan Gigină.

Polițistii cer ridicarea imunității parlamentarilor, scrie Puterea. Sindicatul Politistilor din Romania „Diamantul” a cerut, miercuri, premierului si presedintelui Romaniei, intr-o scrisoare deschisa, sa initieze procedurile de modificare a Constitutiei in privinta imunitatilor de care se bucura parlamentarii.

În timp ce generalul se afișa la televiziune Soția lui Gabriel Oprea, transportată de urgență la spital, aflăm din Cotidianul. Sotia fostului lider UNPR Gabriel Oprea a fost transportată miercuri seară de urgență la Spitalul Universitar de un echipaj SMURD, a declarat medicul coordonator al SMURD București, Bogdan Oprița.

Liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru: Am o mulțime de motive …, notează Q Magazine. Tribunalul Sibiu a decis miercuri să citeze toate părțile pe 17 octombrie pentru a putea judeca cererea liderului spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, prin care acesta cere redeschiderea procesului penal în care a fost condamnat, pe motiv că judecarea sa s-a făcut în lipsă.

15.000 de lei de la stat primă de căsătorie. Propunerea unui deputat pentru a răsplăti „contribuția adusă națiunii”, aflăm din Gândul. Deputatul ex-UNPR Iacob Pușcaș a depus la Senat un proiect de lege în procedură de urgență prin care tinerii până în 35 de ani primesc 15.000 de lei când se căsătoresc, sumă care se acordă și la nașterea celui de-al treilea copil.

Fumatul ar putea fi interzis și în mașinile personale, potrivit Capital. Aprinderea țigărilor ar putea fi interzisă și în autoturismele personale, dacă în acestea se află minori sau femei însărcinate. Un amendament în acest sens a fost adoptat de Comisia de buget a Camerei Deputaților, la propunerea reprezentantului PSD, Aurelia Cristea, cea care a inițiat și legea care interzice fumatul în spațiile publice închise.

Clasamentul în Liga Națională la handbal feminin, sezonul 2016-2017. Meciurile etapei și rezultatele complete, transmiteProSport. CSM București este mare favorită pentru a câștiga Liga Națională de handbal feminin în sezonul 2016-2107, după ce rivala din sezoanele trecute, HCM Baia Mare, s-a retras din campionat.

Ca într-o plimbare pe bulevard! CSM Ploiești a anunțat că REVINE în Liga Națională de handbal feminin, după ce ieri anunțase oficial că s-a retras, titrează ProSport. CSM Ploiești a anunțat în această seară, pe site-ul oficial, că a revenit asupra deciziei de a se retrage din Liga Națională, iar joi va susține meciul din etapa a 3-a cu Dunărea Brăila, programat pe teren propriu. Ieri, formația prahoveană a înștiințat oficial FRH că se retrage din campionat, același lucru fiind transmis în cursul dimineții și Federației Europene de Handbal, după ce echipa s-a calificat în turul 2 al Cupei EHF.

Piți a devenit hater 😀 ť Dă de pământ cu Steaua lui Reghecampf și îl „desființează” pe noul idol al tribunelor: „Luțu era 5 clase peste el! Cât au dat pe el atât face”, scrieGazeta Sporturilor. Fostul selecționer Victor Pițurcă le taie din elan steliștilor și îl critică pe Fernando Boldrin, unul dintre cei mai apreciați jucători din lotul lui Laurențiu Reghecampf.

Un fost campion mondial la kickboxing s-a sinucis ť Românul a lăsat și un bilet de adio, conform Gazetei Sporturilor. Marius Iulian Ursoi (44 de ani), fost campion mondial la kickboxing, și-a pus capăt zilelor marți după ce s-a spânzurat de un arbore aflat în curtea propriei case din Eforie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult