Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact    Autentificare
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro

Revista presei. De ce este cercetat Gruia Stoica

Scris de : Florin BUDESCU     2013-07-24 07:35     7 comentarii

Gruia Stoica este suspectat de infracţiuni de criminalitate organizată, de evaziune fiscală şi de neîndeplinirea angajamentelor postprivatizare după preluarea societăţii Transbordare Vagoane Marfă (TVM)

Revista presei. De ce este cercetat Gruia Stoica revista presei

Revista presei. De ce este cercetat Gruia Stoica

România liberă: De ce este cercetat investitorul CFR Marfă de procurori ”Omul de afaceri Gruia Stoica, patronul grupului de firme Grampet-Grupul Feroviar Român, care şi-a adjudecat CFR Marfă, este cercetat preliminar de DIICOT Iaşi, fiind suspectat de infracţiuni de criminalitate organizată, de evaziune fiscală şi de neîndeplinirea angajamentelor postprivatizare după preluarea societăţii Transbordare Vagoane Marfă (TVM) Iaşi, al cărei capital social provenea de la CFR Marfă”

Curentul: Gruia Stoica – consiliat de fostul securist Gioni Popescu ”Băsescu a lăsat să planeze neîncrederea asupra privatizării CFR Marfă și asupra afacerilor patronate de Gruia Stoica. Probabil președintele știe și el că principalul consilier al afaceristului gălățean este nimeni altul decât fostul securist Gioni Popescu, fost adjunct al directorului SRI în vremea lui Radu Timofte, trimis în rezervă de șeful statului în 2005, la scurt timp de la preluarea mandatului de președinte”

Adevărul: Alba-neagra cu Hayssam. Filmul zilei în care teroristul numărul 1 al României s-a pierdut birocratic între instituţii ”Teroristul Omar Hayssam a fost mutat marţi la Penitenciarul Rahova. Totul s-a petrecut însă în mare secret. Taina a fost atât de mare încât nici instanţa Tribunalului Bucureşti, care l-a aşteptat marţi dimineaţă pe Hayssam pentru a discuta cererea procurorilor de arestare într-un dosar de delapidare, nu a ştiut unde se află“

Cronica română: Noi dezvăluiri privind capturarea lui Omar Hayssam “Omar Hayssam a fost adus în România cu câteva zile înainte de anunţul oficial, informează România TV. Serviciile secrete l-au ţinut ascuns patru zile, timp în care l-au interogat, potrivit aceleiaşi surse”

EvZ: Munaf a dispărut, dar își plătește la zi întreținerea ”Dacă Omar Hayssam, cel care a plănuit răpirea jurnaliştilor români, a ajuns după gratii la Rahova, locaţia exactă a lui Munaf Mohammad, considerat executantul acţiunii din Irak, nu se ştie. Acesta are de ispăşit o pedeapsă de 10 ani în cazul răpirii, deşi a apărut ca victimă a teroriştilor“

Puterea: ANI: Patru aleşi locali, declaraţi incompatibili ”Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a patru aleşi locali ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcţii şi calităţi“

Curierul naţional: Rafinăria Steaua Română a intrat în insolvenţă ”TMB a admis luni cererea debitorului, desemnându-l administrator judiciar pe FIVE SPRL. Cu şase zile înainte ca Steaua Română să depună cererea de intrare în insolvenţă, BCR, principalul creditor, ceruse acelaşi lucru”

Bursa: “Mafie în piaţa asigurărilor” ”Piaţa asigurărilor a fost zguduită, în toamna anului trecut, de demiterea lui Constantin Buzoianu, preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), în urma deciziei Parlamentului, care a constatat mai multe nereguli. La acea vreme, Buzoianu a declarat că piaţa asigurărilor se confruntă cu «probleme grave, care, în cazul producerii unui cutremur puternic, ar face ca scandalul FNI să pară un mic accident»”

ZF: Compania austriacă de construcții Alpine, cu afaceri locale de 115 milioane de euro, şi-a cerut falimentul. Alpine lasă şosele, căi ferate şi spaţii de birouri neterminate în România ”Compania de drumuri a reziliat două contracte de aproape 130 mil. euro cu firma austriacă Al­pine, intrată în faliment. Grupul belgian Atenor a întrerupt la rândul său un contract de 15 mil. euro pentru construcţia unui proiect de birouri de către Alpine. Compania Al­pine, la care acţionar majoritar este grupul spaniol FCC, are afaceri de 3,6 mld. euro la nivel internaţional şi a cerut falimentul la sfârşitul lunii iunie în Austria, pentru că nu mai făcea faţă datoriilor”

StareaPresei.ro
Alte stiri din: Revista Presei Afisari - 511
Articole similare

Comentarii

Ziuaveche.ro nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru parerile exprimate in rubrica "Comentarii"

- comentariile sunt grupate cate 10 per pagina
- cele mai recente sunt afisate ultimele
 1. E cercetat pentru ca asa a dat ordin naparca de la Cotroceni.

  • Buboșel, noroc că nimeni nu este inculpat pentru imbecilitate (fie ea și veninoasă), altfel erai deja condamnat pe viață.

 2. bai scar-u-bosule tot cretin ai ramas?

 3. Privatizarea CFR-ului Marfa a MURIT. Din mai multe motive. Primul, familia Ponta este prietena cu familia lui Gruia, lucru aflat de SRI. CSAT-ul si-a dat avizul favorabil pentru aceasta privatizare in faza incipienta, la inceput de tot inainte sa inceapa procesul insusi cind s-au alcatuit caietele de sarcini unde, printre altele se arata ca participantii la licitatie trebuie sa achite suma de 10 % din valoarea tranzactiei, care, la inceput era de 20 de milioane de euro, care, dupa ce-au fost dezvaluite problemele a doi concurenti care s-au retras si nu mai ramasese nimeni in competitie A FOST DIMINUATA ACEASTA SUMA LA … 10 MILIOANE DE EURO! Alt motiv, este faptul ca Gruia este tirit in citeva procese si, inainte de acestea a mai avut citeva pe rol. E clar ca dupa dezvaluirea acestor PETE NEGRE din calitatea lui de asa-zis intreprinzator NICI O BANCA NU MAI E DISPUSA SA-L IMPRUMUTE CU BANI PENTRU A PLATI CELE 202 MILIOANE DE EURO PENTRU PRIVATIZARE. E CLAR CA ACEST TIGAN NU ESTE CREDIBIL. Este clar ca nu are bani pentru aceasta privatizare.

  Daca Ponta a declarat in cazul privatizarii Oltchim ca STIE ca DD nu are banii pentru privatizare, de ce in cazul CFR Marfa NU STIE? Raspunsul e simplu : el nu stia nici de cazul Oltchim si nu stie nici de cazul CFR Marfa daca competitorul are sa nu bani, sau?, sau, sau, sau, el stie (acum) ca Gruia nu are bani si nu stie cum sa iasa din aceasta megaordinarie usl-ista.

  Deci, e clar ca CSAT-ul si-a pus avizul PE INCEPEREA PRIVATIZARII in conditiile din momentul avizarii, si nu poate sa REavizeze aceasta privatizare cind regulile au fost schimbate din mers. E clar ca Ponta vrea sa scape de aceasta MEGARUSINE care-l va distruge d.p.d.v.d. politic si vrea sa produca un scandal politic plasind pisicva moarta in curtea lui Basescu. E clar ca CSAT-ul nu poate sa-si dea un aviz la SFIRSITUL unei privatizari. Ponta, care are toate pirghiile puterii administrative in mina, de ce nu s-a dus la ministrul justitiei si sa se informeze de situatia justitiara a lui Gruia si a firmei lui? A asteptat sa-l informeze Basescu? E de risul curcilor acest ageamiu de Ponta. Apoi, daca l-ai laudat pe Fenechiu cind l-ai dat afara spunind ca : “privatizarea CFR-ului Marfa este un SUCCES”, de ce acum tremuri de frica si ceri ajutorul CSAT-ului? Ceva pute aici! Si pute rau de tot, mai ales ca pute a catuse! De ce nu s-a mers pe imposibilitatea privatizarii CFR-ului si raminea in coada de peste, si se mergea pe aducerea unui management din afara tarii care trebuia lasat liber sa-si faca datoria si nu controlat politic, adica, sa i se impuna acestui management sa acfepte tot felul de familisti ale psd-istilor si pnl-istilor in functii de conducere?

  Degeaba miauna Ponta ca Basescu a incalcat acordul de coabitare. Nu-l mai ia nimeni in seama. Romania stie foarte bine, ca se apropie implinirea a doi ani de la preluarea puterii de catre usl si, din promisiunile lor fantasmagorice NU a mai ramas NIMIC. Romanii si-au tras alta pacaleala pentru ca sunt idioti prin definitie.

 4. —- ROMAnia —- tzara animalelor bolnave !
  Se stie foarte bine cum este cu tzara asta ” insula latina
  in marea slava “…!
  JD-USA

- comentariile sunt grupate cate 10 per pagina
- cele mai recente sunt afisate ultimele

Comments are closed


Codul portocaliu de ploi de luni după-amiază până marţi Citeste