Acasa Revista Presei Revista presei. De ce își deschide NATO centru de contraspionaj la București

Revista presei. De ce își deschide NATO centru de contraspionaj la București

scris de Z.V.
179 Afisari

Anunțul președintelui PSD, Liviu Dragnea, referitor la mânarea depunerii proiectului Legii salarizării unitare, salariile prevăzute în propunerea de act normativ, începerea urmăririi penale într-un nou dosar Microsoft, amânarea deciziei în cazul contestației depuse de Liviu Dragnea în dosarul „Referendumul”, precum și declarațiile despre trecerea la moneda euro, dar și verificările făcute de Ministerul Agriculturii pentru a stabili dacă produsele importate au aceeași calitate cu cele comercializate în vestul Europei sunt principalele subiecte ale zilei de 11 aprilie.

De ce își deschide NATO centru de contraspionaj la București. NATO a solicitat României să găzduiască un detașament de contrainformații la București, iar cererea trebuie aprobată de Parlament după o cerere oficială a președintelui Iohannis, scrie Curierul Național. De ce un centru de contraspionaj NATO la București? Pentru că România găzduiește deja două structuri NATO înființate după summit-urile din Țara Galilor și Varșovia, dar și pentru că există „amenințări raportate”. Câteva detalii relevante: România va găzdui în luna iulie un exercițiu NATO-mamut cu 30.000 de soldați, iar Rusia își sporește constant operațiunile propagandistice îndreptate împotriva NATO și UE.

Legea salarizării mai așteaptă. Dragnea: „E mai bine să stea la dospit o săptămână”. Liviu Dragnea amână cu o săptămână depunerea proiectului privind noua lege a salarizării, anunță Gândul. „O săptămână, zece zile în plus nu strică nimănui, dimpotrivă. E o perioadă în care absolut toată lumea de bună-credință și de rea-credință are posibilitatea, înainte să fie depus la Parlament, să studieze”, a precizat Dragnea, menționând, totodată, că toate grupurile parlamentare vor putea veni cu amendamente înainte ca proiectul să fie depus la Parlament. „Credem în el, dar e bine să stea la dospit”, a spus Dragnea.

Adevărata surpriză din noua lege a salarizării. PSD estimează un salariu minim de 2.500 de lei în 2022. Lista completă a salariilor bugetarilor. Noua lege a salarizării, pe care Liviu Dragnea și-a pus semnătura ca inițiator și care a fost lansată în dezbatere de PSD, prevede majorări etapizate ale lefurilor bugetarilor, cele mai consistente începând cu 1 ianuarie 2018. Adevărata surpriză din noua lege a salarizării este însă valoarea salariului minim așa cum reiese el din raportarea lefurilor de bază la coeficienții de salarizare: respectiv 2.500 de lei în 2022, aproape cu 60% mai mare decât în prezent, scrie Gândul. În sectorul bugetar, raportul între cel mai mic salariu de bază și cel mai mare salariu de bază/soldă a funcției de bază/salariu al funcției de bază/indemnizație de încadrare/indemnizație lunară este de 1 la 12.

Turcan: Nu există un proiect al Legii salarizării pus negru pe alb. Încă se mai poartă discuții. Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, că legea salarizării nu este finalizată și că încă se mai poartă discuții în PSD, afirmând că liberalii vor depune amendamente atunci când proiectul va veni în Parlament, cerând Guvenului să prezinte proiecția economică, conform Gândul. „Nu există un proiect de lege cap coadă, pus negru pe alb. Noi nu l-am văzut”, a subliniat Turcan. „Am informații că nu este finalizat și încă se mai poartă discuții în interior și atât timp cât PSD nu este clarificat în interior despre cum o să arate legea salarizării unitare și nu aș vrea să le facem noi treaba celor de la PSD”,a declarat Raluca Turcan.

Deputat: Eu nu trăiesc din 5.000 lei. Veți avea doar parlamentari mediocri sau hoți. Deputatul ALDE Remus Borza a declarat, luni, că la o retribuție 1.000 de euro/lună vor intra în corpul demnitarilor doar mediocri sau hoți, scrie Evenimentul Zilei. El a adăugat că un demnitar nu se poate prezenta ca „unii colegi, în blugi, bărboși, slinoși, să spună: eu sunt alesul neamului”. „Eu nu trăiesc din 5000 de lei. Dar sunt oameni de bună credință în Parlamentul țării, iar dacă aveți considerație față de instituția fundamental a unei națiuni, trebuie să terminați cu populismele, a declarat deputatul ALDE.

Grindeanu: Trecerea la euro, numai după ce veniturile românilor vor fi aproape de cele din alte state UE. Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, că trecerea la moneda euro va fi posibilă numai după ce veniturile obținute de români vor fi aproape de cele ale cetățenilor din alte state membre ale Uniunii Europene, relatează Jurnalul Național. „Să ne asigurăm că această convergență monetară se face în paralel și cu convergența veniturilor. Trecerea la euro se poate face numai după ce, credem noi, și veniturile românilor vor fi aproape de cele din alte state membre ale Uniunii Europene”, a afirmat Grindeanu, la reuniunea Comitetului interministerial pentru trecerea la moneda euro, organizată la Palatul Victoria.

Tăriceanu îi invită pe Iohannis, Grindeanu și Patriarh la Parlament. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, propune organizarea unei ședințe comune jubiliare a Senatului și Camerei Deputaților pe 26 aprilie, dedicată aniversării Centenarului „Iași-Capitala Regatului României 1916-1918 și Oraș al Marii Uniri” și împlinirii a 100 de ani de la dezbaterile și adoptarea de către Senat și Adunarea Deputaților reunite la Iași, a legilor reformatoare ale Statului Român: legea agrară și legea electorală, potrivit Evenimentului Zilei.

Raluca Turcan cere demisia ministrului Finanțelor și președintelui ANAF. Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, i-a cerut, luni, demisia ministrului Finanțelor, Viorel Ștefan, susținând că Guvernul a tăiat investițiile în primul trimestru al anului, nu și-a respectat angajamentele ca deficitul bugetar să rămână la 3% din PIB, dar și pentru ‘colectarea dezastruoasă din primele 3 luni’, potrivit Puterea. „Actualul guvern este, din punct de vedere economic, într-o mare culpă. Practic investițiile sunt blocate, investitorii sunt descurajați, leul se devalorizează, exporturile sunt afectate, autoritățile locale nu mai au bani de investiții și, din nefericire, continuați să-i presați pe reprezentanții autorității locale, prin instituțiile pe care le aveți în subordine, să facă jocurile guvernării și să devină obedienți politici”, i-a transmis Raluca Turcan ministrului Finanțelor, în cadrul unei dezbateri în plenul Camerei Deputaților legată de evoluția economiei în primul trimestru al anului.

Ponta, atac fără precedent la adresa lui Dragnea: „A fost ca la PCR”. Ponta a declarat la postul public de televiziune că nu este de acord cu modul în care Liviu Dragnea conduce partidul, conform Evenimentului Zilei. Fostul premier continuă războiul cu liderul PSD, lansând acuzații dure la adresa sa. „A fost chiar ca la PCR. Dacă spun că are mustață, nu trebuie să iasă vreo tovarășă de la partid să spună că atac România, că atac clasa muncitoare. Pune-l pe tovarășul să-l atace”, a declarat Ponta la TVR.

Ponta s-a hotărât: Ce va face în afara PSD. Scandalul din PSD pare că nu încetează, notează Puterea. Pentru că nu mai este dorit de actuala conducere a PSD, fostul premier Victor Ponta spune că este ‘jucător liber de contract’. Ponta a anunțat în direct la TVR unde ar putea să plece. „Eu am jucat mereu la o singură echipă. Acum e un antrenor care spune că nu e loc pentru mine acum. Eu țin cu Steaua, deci nu mă pot duce la Dinamo sau Rapid. Pot să mă duc la o echipă mică precum Pandurii.”, a dezvăluit Ponta.

Turcan, reacție dură la propunerea lui Cataramă: Trebuie să respecte Constituția. Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a spus referitor la propunerile lui Viorel Cataramă privind privatizarea învățământului superior și a sistemului de sănătate, că temele de dezbatere în partid trebuie să respecte Constituția, relatează Evenimentul Zilei. „În PNL există libertate de opinie, e bine că lansează teme în dezbatere, dar temele lansate în dezbatere trebuie să fie în limitele constituționale”, a afirmat Raluca Turcan, luni, la finalul ședinței comisiei de unificare a PNL.

Liviu Dragnea, după declarațiile guvernatorului Deltei: De unde știe acest om că eu am pescuit în Deltă atunci? Liviu Dragnea a afirmat luni că a eliberat toți peștii pe care i-a prins și s-a întrebat de ce presupune Guvernatorul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, Grigore Baboianu, că a pescuit în Deltă, potrivitCurierului Național. Declarațiile sale vin după ce Baboianu i-a criticat pe premierul Sorin Grindeanu și pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru faptul că în loc să promoveze pescuitul sportiv, s-au lăudat cu zecile de știuci capturate în Deltă. „Ar fi putut să arate captura, să o pupe și să îi dea drumul!”, a declarat șeful Rezervației.

Fostul senator Dan Șova, explicație după ce a fost prins că a sărit rândul la permise: Am intrat pe ușa principală și m-am dus la un ghișeu gol. Fostul senator Dan Șova a declarat, luni, referitor la acuzațiile potrivit cărora ar fi fost ajutat să intre în față la coada de la permise, după modelul șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că și-a făcut dosarul cu o săptămână înainte și că s-a dus la un ghișeu gol, conform România Liberă. „Mi-am făcut dosarul ca orice cetățean al României, cu o săptămână înainte să mă prezint. În ziua în care am fost acolo, am intrat pe ușa principală și m-am dus la un ghișeu la care nu se afla nici măcar o persoană. Un ghișeu gol”, a declarat fostul senator Dan Șova, la ieșirea de la instanța supremă.

Philip Morris l-a anunțat pe premierul Sorin Grindeanu că vrea să facă o investiție importantă în România. Reprezentanții producătorului american de țigarete Philip Morris au prezentat luni, în cadrul unei întâlniri cu premierul Sorin Grindeanu, proiectul unei investiții semnificative pentru piața din România, a anunțat luni Guvernul, potrivit Economica.net. Philip Morris International a anunțat recent că a investit circa 300 de milioane de euro pentru transformarea unei fabrici de țigări din Grecia într-o unitate de producție de stick-uri de tutun destinate produsului fără fum

Regele Iordaniei: Dacă Trump și Putin nu se vor împăca, după Siria și Libia urmează Moldova. Dacă tensiunea între Rusia și SUA va continua, după lupta în Siria și Libia urmează Republica Moldova, a declarat Abdullah al II-lea, regele Regatului Hașemit al Iordaniei, relatează Capital. „Un dialog între SUA și Rusia va ajuta. În caz contrar, americanii și rușii vor lupta pentru interesele sale în Siria și Libia. Dacă confruntările între aceste două țări vor continua, următoarea problemă va fi în Moldova. Rușii vor continua să agite situația, dacă nu ajungem la un numitor comun”, a spus regele Iordaniei, într-un interviu pentru Washington Post.

DNA, un nou dosar Microsoft: Claudiu Florică și Dinu Pescariu, sub control judiciar. Fostul ministru Gabriel Sandu, acuzat de abuz în serviciu. Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar într-un nou dosar Microsoft, scrie România Liberă. Persoanele cercetate sunt Claudiu Florică, Dinu Pescariu, fostul ministru Gabriel Sandu, Călin Tatomir, Săvulescu Andrei și Stănescu Ion Adrian. De asemenea, procurorii au luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile începând din data de 10 aprilie.

Contestația lui Dragnea la condamnarea din „Referendumul” se va da pe 24 aprilie. „Sunt optimist până la moarte și am încredere în justiție”. Curtea Supremă a amânat verdictul în cazul contestației depuse de Liviu Dragnea în dosarul în care este condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, inforrmează Adevărul. Decizia finală va fi anunțată la data de 24 aprilie. Președintele social-democraților a reclamat că motivarea a fost semnată de alți judecători, și nu de cei care l-au condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Dragnea, în instanță: Eu sunt un simplu inginer; am asistat la o dezbatere care mă depășește. Președintele PSD, Liviu Dragnea, le-a spus luni magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție că el este un simplu inginer și că este depășit de nivelul discuțiilor juridice purtate în cadrul dezbaterii contestației sale la executare în dosarul „Referendumul”, transmite Jurnalul Național. Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a dezbătut, luni, contestația la executare depusă de Liviu Dragnea împotriva condamnării la doi ani închisoare cu suspendare primite în dosarul „Referendumul”. „Astăzi, am asistat la o dezbatere juridică de înalt nivel, care mă depășește. Eu sunt un simplu inginer, însă nu pot să nu remarc, în calitate de deputat, că un procuror al DNA spune că un articol de lege are titlu de recomandare și poate să nu fie respectat”, le-a spus Dragnea magistraților, după aproape două ore de stat în sala de judecată.

Viorel Hrebenciuc, achitat pentru mărturie mincinoasă în dosarul Mită pentru PSD. Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost achitat luni de Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă, el fiind acuzat de procurori că a dat declarații nesincere în dosarul „Mită la PSD”, în care au fost condamnați omul de afaceri Ioan Niculae și fostul președinte al CJ Brăila Gheorghe Bunea Stancu, informează Jurnalul Național. Decizia instanței nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel.

Florin Iordache a fost audiat la Parchetul General în dosarul OUG 13. Florin Iordache a fost audiat la Parchetul General, la finalul săptămânii trecute. conform Libertatea. Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a fost audiat, în calitate de martor, la Parchetul General în dosarul ce vizează Ordonanța 13.

Ce crede ministrul Toader că se va întâmpla cu dosarul privind OUG 13: O soluție de clasare, orice ar fi, tot trebuie dată. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni seară, că este convins ca procurorii Parchetului General nu mai urmăresc în dosarul OUG 13 aspecte de oportunitate, legalitate, temeinicie sau constituționalitate, precizând că „o soluție de clasare, orice ar fi, tot trebuie dată”, scrie Gândul. „Procurorii, potrivit lui 132 din Constituție, își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției și această autoritate nu înseamnă că ministrul Justiției intră între coperțile dosarului și întreabă ‘Ce ai făcut acolo și de ce?’, înseamnă multe alte componente, dar nu soluția, adică nu intră pe competența procurorului”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader, la România Tv.

Inspecția Judiciară propune ca jurnaliștii să nu mai primească informații din dosare în cursul urmăririi penale. Inspecția Judiciară (IJ) propune, într-un document care urmează să fie prezentat plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), ca jurnaliștii să nu mai primească informații din dosare în cursul urmării penale, singura comunicare permisă Parchetelor fiind elaborarea unor comunicate care să nu conțină numele celor puși sub acuzare și în care să fie descrisă pe scurt fapta și încadrarea juridică a acesteia, conformCurierului Național. Propunerea îi aparține inspectorului-șef al IJ, Lucian Netejoru.

INS: Declinul demografic din România s-a accentuat, în februarie, pe fondul scăderii natalității, comparativ cu aceeasi perioadă din 2016. România a înregistrat, în luna februarie, o scădere a natalității, comparativ cu aceeași perioadă din 2016, arată datele Institutului Național de Statistică (INS), publicate luni, potrivit România Liberă. Conform statisticii, numărul născuților-vii a fost mai mic cu 603 în luna februarie 2017 față de aceeași lună din 2016, iar numărul persoanelor care au decedat a fost cu 782 mai mare față de luna februarie 2016. Sporul natural a fost negativ atât în luna februarie 2017 (-9693 persoane), cât și în luna februarie 2016 (-8308 persoane).

Ministerul Muncii prelungește termenul pentru cumpărarea de vechime. Persoanele care nu au acumulat suficienți ani de vechime pentru a primi pensie de la stat își vor putea plăti în continuare asigurările sociale pentru anii în care nu au cotizat, scrie Libertatea. „Ministerul Muncii și Justiției Sociale a propus prelungirea cu încă 6 luni, până la 31 decembrie 2017, a perioadei de aplicare a Legii nr. 186/2016 privind unele măsuri în domeniul asigurării unor categorii de persoane în sistemul public de pensii, printr—un proiect de ordonanță de urgență supus, începând de luni, 10 aprilie, dezbaterii publice’, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

Principesa Margareta și Principele Radu, alături de Regele Mihai, în Elveția. Care este starea de sănătate a regelui. Principesa Margareta și Principele Radu, însoțiți de Principesa Maria, se află alături de Regele Mihai, în Elveția, la reședința privată a acestuia, conform Libertatea. Anunțul a fost făcut, luni, de Familia Regală, care precizează că starea de sănătate a regelui este stabilă, acesta fiind supravegheat permanent de o echipă medicală.

Delta Văcărești, administrată oficial de Primărie și Asociația Parcului Natural Văcărești. Ministrul Mediului a semnat contractul de atribuire. Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a semnat contractul de atribuire în administrare, pentru următorii zece ani, a Parcului Natural Văcărești către Asociația cu același nume și Primăria Capitalei, informează Adevărul. Potrivit reprezentantului Guvernului, atribuirea încheie procesul pentru declararea primului parc urban din România. Potrivit ministrului Mediului, atribuirea contractului de administrare înseamnă că din acest moment poate începe elaborarea planului de amenajare a Parcului.

Ambasada Italiei vinde la licitație un parc din București. Ambasada Italiei la București anunță scoaterea la licitație, în perioada 10 aprilie — 15 mai, a șase imobile aflate în proprietatea statului italian, printre care și un teren din Calea Victoriei, folosit drept parc public, potrivit Capital. Este vorba despre imobilele situate la următoarele adrese: Târgoviște (Calea Domnească nr. 165); Galați (str. Gării nr. 38); Brăila (str. R. S. Campiniu nr. 35); Constanța (bd. Mamaia nr. 42); București (Calea Victoriei nr. 184-188 sector 1); București (str. Luigi Cazzavillan nr. 26-28 sector 1), a informat Ambasada Italiei, printr-un comunicat de presă.

Elevele care au transmis pe Facebook „ora de istorie” a familiei Iacob-Ridzi, sancționate. Consiliul profesoral de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Petroșani a decis mutarea într-o clasă paralelă și scăderea mediei la purtare pentru elevele care au postat pe Facebook ora de istorie în care povestea familiei Iacob-Ridzi a fost un studiu de caz, potrivit Cotidianul. „Cele două eleve au fost mutate într-o clasă paralelă, iar la sfârșitul anului vor avea la purtare media 6′, a precizat directorul Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida.

Isărescu: „Trecerea la Euro va fi sustenabilă doar dacă ne concentrăm pe reducerea decalajelor de dezvoltare între regiunile României”. Membrii Comitetului interministerial pentru trecerea la moneda euro au stabilit, luni, în urma primei reuniuni, să continue analiza privind măsurile necesare pentru asigurarea trecerii la moneda unică, ținând cont de pregătirea economică, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, afirmând că trecerea la Euro va fi sustenabilă doar dacă lucrurile voi fi concentrate pe reducerea decalajelor de dezvoltare între regiunile României, respectiv infrastructură și venituri, scrie Bursa. Executivul informează că România își menține angajamentul de adoptare a monedei euro și face eforturi pentru pregătirea riguroasă a acestui proces, astfel încât trecerea la moneda unică să se facă la momentul oportun.

Ministrul Finanțelor explică investițiile scăzute: Dacă nu ar fi fost viscol… Statul ar fi avut investiții mai consistente în primul trimestru dacă în februarie nu ar fi fost viscol, a declarat, luni, ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, în plenul Camerei Deputaților, invitat la „Ora Guvernului”, conform Capital. „Dacă nu ar fi fost un februarie cu viscol, cu Dunăre înghețată, cu porturi închise, probabil că am fi avut investiții mai consistente și în trimestrul I, de aceea afirmația conform căreia ‘cineva a tăiat fondurile de investiții’ este incorectă”, a spus Ștefan.

Ministrul Finanțelor Publice: România înregistrează un excedent bugetar de 0,2% din PIB, în primul trimestru. România înregistrează un excedent bugetar de 0,2% din PIB în primul trimestru din acest an, a declarat, luni, Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor Publice, în Plenul Camerei Deputaților, transmite Economica.net. „Estimările bugetare ale primului trimestru indică un excedent al soldului bugetului general consolidat la nivel de 0,2% din PIB, aproximativ 1,5 miliarde lei, în condițiile în care s-au plătit subvenții de la buget în special pentru sprijinirea producătorilor agricoli cu un miliard de lei mai mult față de trimestrul I al anului 2016”, a spus Ștefan.

Ministrul Agriculturii a demarat verificările produselor importate pentru a stabili dacă au aceeași calitate cu cele comercializate în vestul Europei. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a cerut acordul a cinci state de a lua probe de alimente din magazinele lor, pentru a verifica dacă marile companii practică aceleași standarde și la noi în țară, anunță Adevărul. În urma controalelor efectuate în magazinele din România la produsele importate a fost descoperit un singur produs de calitate scăzută, respectiv la un sortiment de miere provenit din Franța. În urma verificărilor privind eventualele standarde duble aplicate de către multinaționale în calitatea produselor vândute în estul și vestul Europei, din 175 de probe prelevate, au descoperit doar un singur produs neconform — miere importată din Franța, care depășea cu 50% limita normală a unui coeficient enzimatic, fără a fi periculoasă pentru consum.

Consiliul Fiscal: E o iluzie să crezi că nivelul de trai poate crește prin lege. Principala îngrijorare legată de proiectul legii salarizării unitare este impactul bugetar, a declarat la RFI președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, potrivit Cotidianul. El spune că este o iluzie să crezi că poți crește nivelul de trai, majorând salarii prin lege. În opinia lui Ionuț Dumitru, ‘e nevoie de o lege a salarizării unitare în sectorul bugetar, în primul rând pentru a face ordine în sector și a stabili niște principii clare după care se face salarizarea în sectorul public. Însă de la acest deziderat care trebuie rezolvat și până la legea pe care o vedem acum și care are un impact bugetar foarte mare e cale lungă.

ASF: Cinci societăți de asigurare și-au menținut încadrarea în gradul bun de conformitate. Analiza comparativă a valorilor celor trei indicatori specifici calculați de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a stabili gradul de conformitate a conduitei entităților supravegheate relevă că cinci societăți de asigurare și-au menținut încadrarea în gradul de conformitate bun, potrivit unui comunicat al instituției, informează Bursa. Conform ASF, o societate de asigurare și-a îmbunătățit activitatea în ceea ce privește respectarea drepturilor și a nevoilor financiare ale consumatorilor săi, dar se menține la un grad de conformitate mediu privind ceilalți indicatori, în timp ce două societăți și-au păstrat încadrarea în gradul de conformitate redus.

Enel plătește statului 400 de milioane de euro, pentru 13,6% din acțiunile E-distribuție Muntenia și Enel Energie Muntenia. Grupul energetic Enel a anunțat, ieri, că filiala sa Enel Investment Holding BV (EIH) a finalizat tranzacția pentru preluarea a 13,6% din acțiunile E-Distribuție Muntenia (EDM) și Enel Energie Muntenia (EEM), de la SAPE SA, compania de stat care administrează deținerile publice în mai multe companii, pentru o sumă totală de circa 400 milioane euro, stabilită în urma unui arbitraj internațional, transmite Bursa. În urma tranzacției, EIH și-a majorat participațiile în EDM și EEM la aproximativ 78% din acțiunile fiecărei companii, de la nivelul de 64,4% deținut anterior.

Ministrul Mediului le dă o veste celor cu mașină mai veche de 10 ani. Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat luni că Programele ”Rabla” și ”Rabla Plus” vor demara „probabil” în jurul datei de 10 mai, imediat după ce se vor încheia perioadele de dezbateri publice și sesiunea de validare a producătorilor, relatează Cotidianul. ”Îi anunț pe toți românii care au mașină mai veche de 10 ani că, probabil în jurul datei de 10 mai, vor putea să acceseze programele ‘Rabla’ și ‘Rabla Plus’. Ministerul Mediului are, acum, postat pe site Ghidul de finanțare pentru cele două programe, ghid care este în dezbatere”, a spus Gavrilescu la Antena 3.

România contribuie cu 1,1% la PIB-ul UE, una dintre cele mai mici cote ale statelor membre.România contribuie cu 1,1% la Produsul Intern Brut al Uniunii Europene, numărându-se printre statele cu cea mai mică cotă deținută, jumătate din acesta fiind generată de Germania, Marea Britanie și Franța, potrivit raportului Eurostat publicat luni, transmite Ziarul Financiar. Produsul Intern Brut (PIB) al Uniunii Europene (UE) a fost de 14.800 de miliarde de euro în 2016. Peste jumătate din PIB a fost generat doar de trei state membre: Germania, Marea Britanie și Franța.

Un bucureștean cu salariul mediu își poate cumpăra un apartament nou cu două camere în 9,5 ani. Un bucureștean poate cumpăra un apartament nou cu două camere cu 114 salarii medii pe economie, comparativ cu perioada de vârf, începutul lui 2008, când pentru achiziția aceluiași tip de proprietate era nevoie de 395 de salarii medii sau 33 de ani, arată un studiu realizat de Coldwell Banker România, conform Economica.net. Indicele de accesibilitate a achizi?ionării unei locuin?e noi realizat de către Coldwell Banker, calculat în funcție de salariul mediu pe economie, prețurile medii pe metru pătrat și cursul de schimb leu — euro, a ajuns la începutul acestui an la cea mai mică valoare din istoria modernă a pieței rezidențiale locale.

Mai speră la titlu! Dinamo câștigă derby-ul cu Astra, 2-1. Rivaldinho, omul meciului. Dinamo s-a impus pe terenul celor de la Astra, 2-1, grație golurilor lui Rivaldinho și Bumba, potrivit Gazetei Sorturilor. După această victorie, echipa lui Contra este pe locul 3, cu 29 de puncte, cu 7 mai pu?in decât FCSB ?i cu 5 în urma Viitorului. Prima repriză a fost una echilibrată, ambele echipe având ocazii de gol, dar nereu?ind să se desprindă pe tabelă.

Marius Șumudică, pur și simplu dărâmat după eșecul cu Dinamo: „Mi-e și rușine să ies din casă!” Anunț-șoc despre contractul cu Astra. Marius Șumudică a fost foarte tranșant după ce a pierdut și meciul cu Dinamo, scor 1-2, scrie ProSport. Antrenorul campioanei spune că este gata să renunțe la contract, deoarece ‘îi este rușine’ de cum arată echipa și nu se vede în stare să o scoate din criză. Astra a pierdut și întâlnirea cu Dinamo, scor 1-2, și a ajuns la patru înfrângeri consecutive. Asta după ce a reușit la un moment dat opt victorii consecutive.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult