Acasa Revista Presei Revista presei. „Întreținuții” din Parlament

Revista presei. „Întreținuții” din Parlament

scris de Z.V.
177 Afisari

Plângerea penală depusă de preşedintele PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea, solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la organizarea unor consultări privind legile Justiţiei, precum şi delegarea lui Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror şef al DIICOT pentru încă şase luni, dar şi trimiterea României în faţa Curţii Europene de Justiţie din cauza calităţii aerului sunt printre principalele subiecte ale zilei de 18 mai.

„Întreținuții” din Parlament. Nevestele politicienilor, mănoase în afaceri. Unele soţii de politicieni români reuşesc să-şi lase-n umbră soţii când vine vorba de venituri. Alura de om politic le dă prestigiu, însă nu le bagă neapărat şi-n traistă. Ce-i drept, anul trecut mulţi dintre politicieni au recuperat contribuţii pentru campania electorală din 2016 şi astfel şi-au mai rontunjit veniturile. Alţii mai câştigă din dividende şi astfel soţiile nu-i devansează. În schimb, femeile din politică reuşesc să schimbe macazul: ele asigură traiul în familie, scrie Jurnalul naţional.

Comisia Europeană confirmă că a refuzat întâlnirea cu Viorel Ştefan. Comisarii europeni Moscovici şi Dombrovskis au confirmat joi că au refuzat întâlnirea cu vicepremierul României, Viorel Ştefan. Pierre Moscovici şi ministrul Valdis Dombrovskis (vicepreşedinte pentru Euro şi dialogul social, responsabili şi de Stabilitatea financiară, servicii financiare şi piaţa pieţelor de capital) au confirmat că Guvernul României a trimis o cerere de întâlnire, în numele vicepremierului Viorel Ştefan, pentru această vineri, potrivit Adevărul.

Klaus Iohannis cere consultări pe legile Justiţie cu experţii Comisiei de la Veneţia, Klaus Iohannis cere consultări directe între reprezentanţii autorităţilor publice şi ai societăţii civile din România cu experţii Comisiei de la Veneţia pe marginea legilor Justiţiei, în contextul cererii, de la începutul lunii mai, a unui punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia. „Având în vedere dezideratul de a se ajunge la soluţii legislative pe deplin adecvate cadrului constituţional intern şi standardelor europene referitoare la independenţa justiţiei, Preşedintele României consideră utilă organizarea cât mai rapidă a unor consultări directe între reprezentanţii autorităţilor publice şi ai societăţii civile din România cu experţii Comisiei de la Veneţia„, transmite preşedinţia, conform Cotidianul.

Cutremur în politica românească. Vizita-surpriză care poate schimba tot ce știai până acum. Nimeni nu se aştepta la acest gest. Unul dintre apropiații lui Benjamin Netanyahu a dezvăluit, pentru TVR, că premierul Israelului urmează să vină în România în cadrul unei întâlniri diplomatice. Premierul israelian Benjamin Netanyahu va efectua o vizită în România. Aceast demers va avea loc la începutul lunii iulie, când va avea loc o ședință comună a celor două Guverne, conduse de Netanyahu și Viorica Dăncilă, transmite Evenimentul zilei.

Iohannis menţine cererea de demisie a premierului: Nu îmi permit să ameninţ pe nimeni. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, joi, în Bulgaria, că afirmaţiile potrivit cărora premierul ar face bine să facă ce i se spune s-au referit doar la demisie, precizând că nu au fost ameninţări. Şeful statului îşi menţine opinia privind demisia Vioricăi Dăncilă. Întrebat dacă menţine cererea de demisie a premierului Dăncilă, Iohannis a răspuns: „Evident că da”, relatează Gândul.

Președintele PNL a depus plângere la Parchetul General împotriva Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea pentru înaltă trădare, divulgare de informații secrete și uzurpare de funcții. Președintele PNL, Ludovic Orban, a depus plângere la Parchetul General împotriva Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea pentru pentru comiterea mai multor infracțiuni, de la înaltă trădare, divulgarea de informații secrete de stat și uzurparea funcției publice, a precizat pentru HotNews parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Potrivit sursei citate, plângerea penală o vizează pe premierul Viorica Dăncilă pentru patru infracțiuni: uzurparea funcției, prezentarea cu rea credință de informații președintelui României,  înaltă trădare și divulgarea de informații secrete de stat, informează Hotnews.ro.

România trimisă în judecată de Bruxelles din cauza calității aerului. Comisia Europeană trimite șase state membre la Curtea Europeană de Justiție întrucât ele nu au luat măsuri pentru ameliorarea calității aerului. In paralel, Bruxelles a lansat un plan care vizează această problemă la nivelul întregii UE. Cele șase state se așteptau la această decizie. In ianuarie 2018, ele au fost chemate la Bruxelles pentru a discuta problema și au prezentat atunci diferite programe de redresare, conform Rfi.ro.

Daniel Horodniceanu a fost delegat procuror-şef la DIICOT pentru încă şase luni. Procurorul general Augustin Lazăr a dispus delegarea lui Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror şef DIICOT pentru încă şase luni, în condiţiile în care mandatul acestuia expiră pe 19 mai, potrivit unui anunţ postat pe site-ul Ministerului Public, transmite România liberă.

Victor Ponta, la România TV, cu Lia Olguța Vasilescu în studio: ‘Ăsta e un Guvern groaznic, de incompetenți și de trompete’. Victor Ponta a atacat, joi seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, guvernul condus de Viorica Dăncilă! ”E un Guvern groaznic, de incompetenți și de trompete!”, a lovit fostul premier al României, de față cu Lia Olguța Vasilescu, fără ca ministrul Muncii să intervină. Totul în contextul plângerii penale pe care Ludovic Orban a depus-o împotriva premierului și a președintelui PSD, Liviu Dragnea, notează Stiripesurse.ro.

Mesagerul lui Mike Pompeo, la Bucureşti: Vom fi foarte atenţi la orice tentativă de a pune în pericol realizările de până acum. La două săptămâni după preluarea portofoliului de politică externă al SUA, Mike Pompeo, fost director CIA, îl trimite într-o vizită la Bucureşti pe cel mai experimentat diplomat de carieră în ce priveşte afacerile europene pe care îl are Departamentul de Stat. Vizita în România a doamnei Elisabeth Millard, asistentul-adjunct al domnului Wess Mitchell, şeful Biroului Secretariatului de Stat pentru Afaceri în zona Europa şi Eurasia, a reprezentat un semnal destul de puternic că SUA refac legăturile diplomatice cu Uniunea Europeană, zdruncinate de denunţarea de către Casa Alba a tratatului nuclear cu Iranul, dar şi că nu şi-a pierdut interesul faţă de flancul estic al NATO, în ciuda contextului politic tensionat din SUA şi a frământărilor din cadrul Departamentului de Stat american, scrie Ziare.com.

Zeci de persoane au venit să își ia adio de la Cristian Țopescu. Comentatorul va fi înmormântat vineri. Trupul lui Cristian Ţopescu a fost depus joi, în Studioul 2 al TVR, unde cei care au vrut să își ia rămas bun de la comentatorul sportiv au venit și au depus buchete și coroane de flori. Fostul comentator sportiv a murit marți, 15 mai, la vârsta de 81 de ani. El fusese internat de urgență la Spitalul Elias din București, într-o stare de sănătate precară, potrivit Libertatea.

În ultimii doi ani, creditul ipotecar în euro a fost mai ieftin decât cel în lei. Diferenţele de curs sunt anihilate de creşterea ROBOR. Creditul în euro a fost eradicat, dar multe împrumuturi sunt totuşi în derulare pentru următorii 10-15 sau chiar 20 de ani. Creditul în lei este promovat acerb de aproximativ 10 ani. Şi totuşi, ce a adus bun acest credit în lei? A eliminat riscul de curs valutar şi l-a introdus pe cel de dobândă, conform Economica.net.

Studiu KPMG: România are al doilea cel mai mic salariu minim din Europa, dar printre cele mai mari impozite pe salariile mici. Angajaţii români au în continuare aproape cele mai mici salarii minime din Europa, de 243 de euro net pe lună, nivelul acestora fiind mai mare doar prin comparaţie cu salariul minim din Bulgaria, de 202 euro net, arată un studiu realizat de KPMG. La polul opus, cu cele mai mari niveluri ale salariilor minime se află Luxemburg (cu un salariu minim de 1.727 de euro net pe lună), Irlanda (1.587 euro net pe lună) şi Marea Britanie (1.321 euro net pe lună), transmite Ziarul financiar.

CFR și Viitorul, prime uriașe! Câți bani primesc fotbaliștii lui Petrescu și Hagi. Partida din Gruia se anunță a fi una incendiară. Miza financiară este foarte importantă, iar jucătorii celor două echipe vor fi super-motivați, anunţă Fanatik.ro.

Simona Halep și-a aflat adversara din sferturile de finală de la Roma. Simona Halep și-a aflat joi seara adversara din sferturile de finală ale turneului Premier 5 de la Roma. Jucătoarea noastră o va înfrunta pe jucătoarea franceză Caroline Garcia (7 WTA), conform Gazetei sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS