Acasa Revista Presei Revista presei. Liviu Dragnea a dispărut

Revista presei. Liviu Dragnea a dispărut

scris de Z.V.
158 Afisari

Avizul negativ dat de CSM pentru propunerile legislative de modificare a legilor Justiției, previziunile Comisiei Europene referitoare la economia românească ân 2017, precum și afirmațiile premierului Mihai Tudose în legătură cu măsurile fiscale adoptate miercuri de Guvern, dar și rezultatul meciului amical de fotbal dintre echipa națională a României și cea a Turciei sunt printre principalele subiecte ale zilei de 10 noiembrie.

Liviu Dragnea a dispărut. Liviu Dragnea s-a făcut nevăzut de câteva zile, în plină ‘revoluție fiscală’. Liderul PSD ne obișnuise ca el să fie cel care anunță măsurile adoptate din programul de guvernare. Dragnea nu a fost miercuri la Parlament, iar zilele trecute nu a vrut să facă declarații, spunând că e treaba Guvernului să explice. Nici premierul nu a stat prea mult de vorbă cu presă, notează Jurnalul Național.

Sondaj IMAS: Încrederea în liderii PSD se prăbușește, dar partidul se menține la 39%. Premierul Mihai Tudose a ajuns la 18% încredere, după ce luna trecută avea 23,2%, arată cel mai recent sondaj IMAS. Și Liviu Dragnea a ajuns la o încredere de 15%, după ce în octombrie avea 18,7%. Pe de altă parte, PSD se menține la o intenție de vot de 39%. Potrivit ultimul sondaj IMAS, dat publicității miercuri, Liviu Dragnea a pierdut, într-o singură lună, aproape patru procente. De la 18.7% în septembrie la 15% în octombrie. Mai bine cotat decât Dragnea este președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care atinge în octombrie 23% la capitolul încredere, informează Adevărul.

CSM, aviz negativ pe legile justiției. Magistrații Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au votat, joi, emiterea unui aviz negativ în cazul proiectului Legilor justiției, variantă trimisă spre analiză de către Parlament, au declarat surse din cadrul CSM. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, după ce 11 magistrați au votat pentru avizarera negativă a inițiativei legislative care vizează sistemul judiciar, iar alți șapte pentru avizarea pozitivă, potrivit Cotidianul.

Tudorel Toader se apără în fața acuzațiilor că ar fi mințit la Bruxelles. Cristina Tarcea, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, a declarat că deține informații conform cărora Tudorel Toader ar fi mințit la Bruxelles, prezentând alte propuneri legislative legate de modificarea legilor Justiției. Tudorel Toader a precizat că proiectul asupra căruia CSM trebuie să dea aviz este cel primit de la Comisia special constituită. „Ce știu eu este următorul lucru: că avizul pe care Consiliul Superior al Magistraturii este chemat să-l dea este aviz pe proiectul de lege și proiectul de lege este cel pe care CSM l-a primit de la Comisia special constituită”, a răspuns Tudorel Toader, conform Evenimentului Zilei.

Comisia Europeană, avertisment dur după revoluția fiscală a Guvernului. Cota record la care poate ajunge deficitul bugetar.
O creștere economică mai mică în 2018 și un deficit mult peste ținta de 3% asumată de România, după revoluția fiscală a Guvernului, este previziunea economică a Comisiei Europene, publicată astăzi. Astfel, potrivit datelor revizuite ale Comisiei Europene, creșterea economică a României la finalul acestui an va fi de 5,7%, față de 4,3% estimată inițial. Pentru 2018, ritmul va fi mai scăzut, de doar 4,4%. Comisia Europeană atrage atenția asupra riscului de creștere excesivă a deficitului bugetar, la 3,9% din PIB în 2018 și 4,1% în 2019, ca urmare a măsurilor fiscale adoptate de Guvern, în condițiile lipsei unor măsuri compensatorii, transmite Gândul.

Klaus Iohannis: Oamenii de afaceri nu își pot face planurile de business din cauza politicilor fiscale confuze, instabile și aflate la discreția exclusivă a câtorva decidenți. Inadmisibil. Președintele Klaus Iohannis consideră că este „o mare nedreptate” faptul că eforturile și planurile mediului de afaceri „sunt anulate de politici fiscale neinspirate, insuficient argumentate sau chiar lipsite de fundamente economice”, se arată într-un mesaj al șefului statului prezentat joi de consilierul Cosmin Marinescu, cu ocazia celei de-a XXIV-a ediții a Galei „Topul Național al Firmelor”, organizată la Centrul Expozițional Romexpo. „Consider că este cazul ca aceste practici să înceteze”, se arată în acest mesaj, scrie Hotnews.ro.

Cum ajung interlopii în relații cu politicieni și polițiști. Președintele CJ Cluj a primit cash 225.000 de euro de la un proxenet. Chiar dacă nici familia Tișe, nici polițiștii nu au fost prinși comițând vreo faptă penală, situația descrisă de anchetatorii de la Alba Iulia arată cât de ușor se poate apropia lumea interlopă de politicienii români și de factori de decizie din instituțiile publice, scrie România Liberă.

Kovesi a pârât Coaliția PSD-ALDE la ONU: Se pregătește un control politic asupra procurorilor. Laura Codruța Kovesi, procuror șef al D.N.A, a fost invitată să participe astăzi, 9 noiembrie 2017, la evenimentul special cu tema Analizarea principiilor de la Jakarta: întărirea independenței și eficienței agențiilor anticorupție, organizat la Viena, în cadrul celei de-a șaptea Sesiuni a Conferin?ei Statelor Părți (COSP) la Convenția ONU împotriva Corupției (UNCAC). Potrivit unui comunicat al DNA, în fața participanților — șefi ai autorităților anticorupție, practicieni și experți anticorupție din întreaga lume — procurorul șef al DNA a rostit un discurs intitulat ‘Protejarea independenței DNA: relevanța principiilor de la Jakarta’, în care a subliniat care au fost premisele esențiale pentru obținerea unor rezultate credibile și reale în lupta cu corupția, anunță Stiripesurse.ro.

Tudose vede viața în roz: Crește puterea de cumpărare, vom avea suficienți bani! Cum îi răspund internauții. În ciuda criticilor care vin din toate părțile, premierul Mihai Tudose este foarte optimist și nu vede decât partea plină a paharului, afirmând că Guvernul este „pe drumul cel bun”, iar măsurile fiscale adoptate miercuri sunt sustenabile. „Comisia Națională de Prognoză arată că vom avea o creștere economică record de 6,1% și tindem să credem că vom îndeplini prognoza dată de Comisie. Cel mai important lucru este ca această creștere economică să se vadă în buzunarele românilor și suntem pe drumul cel bun”, a postat joi seara pe Facebook premierul Mihai Tudose, conformZiare.com.

România s-a umplut cu ONG-uri de (in)utilitate publică. Organizațiile neguvernamentale (ONG) de utilitate publică reprezintă, de multe ori, o contradicție în termeni. Sunt numeroase cazuri de astfel de instituții, teoretic independente de activitatea Guvernului, dar care sunt finanțate sau susținute de acesta. Dincolo de ONG-urile oamenilor politici, deseori implicate în jocurile puterii, există și numeroase alte asociații care au primit prin Hotărâre de Guvern (HG) statutul de utilitate publică, deși aceasta nu este vizibilă omului de rând. Una peste alta, există mii de ONG-uri în toată țara care beneficiază de bani, sedii și tot felul de alte beneficii de la stat, din bani publici, notează Jurnalul Național.

Are 77 de ani, i se spune ‘Doctorul’ și este cel mai talentat ‘vânător’ de șobolani din România. Are 77 de ani, din care 50 de ani de muncă, este medic veterinar și are o pensie de 1.500 de lei. Pentru a o rotunji, Corneliu Vasilache lucrează ca agent DDD, adică ‘vânează’ șobolani. Fost director al Protan Ploiești, timp de opt ani, doctorul este acum veteranul deratizării în România, scrie Libertatea.

Ministrul Sănătății face anchetă la Spitalul de Arși, după acuzații că minerul mort a fost infectat cu doi germeni. Anchetă la Spitalul de Arși din capitală, după moartea unui miner accidentat în Mina Uricani. Bărbatul rănit grav în urma exploziei din subteran avea arsuri pe jumătate din suprafața corpului și la nivelul căilor respiratorii. Cauza morții ar fi, însă bacteriile contractate în spital, acuză Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, conformRfi.ro.

Cum ne afectează Brexit-ul prețurile la mâncare: fermierii ar putea pierde până la 400 de milioane de euro. Pentru români, Brexit-ul ar putea genera un dezechilibru financiar în rândul fermierilor care ar putea beneficia de mai puțini bani din subvențiile europene. Mergând pe lanțul alimentar, la raft acest lucru s-ar putea transforma în prețuri mai mari și o ofertă mai mică de produse românești. Minusul ar putea ajunge la 400 de milioane de euro, potrivit Economica.net.

4 milioane de angajați din privat, cu sufletul la gură: ce salarii vor avea din 2018? Experții spun că multinaționalele vor fi tentate să facă economii. Adecco: „E nevoie de aprobări de la companiile-mamă pentru renegocierea salariilor brute’. Trecerea contribuțiilor din sarcina angajatorului în cea a angajatului și scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% scot la iveală noi întrebări în rândul companiilor, care trebuie să decidă în următoarea lună soarta salariilor angajaților din 2018. Angajatorii admit că, în contextul actual al crizei de personal, scenariul în care salariile nete ale angajaților scad este puțin probabil, însă decizia finală pe bugetul de salarii din 2018 va fi luată în funcție de ce spune compania-mamă — în cazul multinaționalelor, transmite Ziarul Financiar.

România-Turcia 2-0. Victorie Grozavă pentru Contra cu Lucescu. Cosmin Contra a jucat primul amical din mandatul său, iar confruntarea a fost una de gală, contra Turciei lui Mircea Lucescu. Ambele selecționate au ratat calificarea la Campionatul Mondial și au încercat să le facă o mică bucurie fanilor prin organizarea acestei partide amicale, relatează Fanatik.ro.

Lucescu, despre eșecul clar în fața României: „N-a fost un test important”. Cum l-a surprins Budescu: „Nu mă așteptam la asta”. Mircea Lucescu, selecționerul Turciei, a analizat partida amicală pierdută în fața României, scor 0-2. Antrenorul de 72 de ani s-a declarat plăcut surprins de jocul echipei lui Contra, lăudându-l pe Constantin Budescu, mijlocașul celor de la FCSB, potrivit Gazetei Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS