Acasa Revista Presei Revista presei. Ponta intră în Guvernul Grindeanu

Revista presei. Ponta intră în Guvernul Grindeanu

scris de Z.V.
252 Afisari

Avizul favorabil dat de Parlament pentru solicitarea președintelui Klaus Iohannis referitoare la inițierea unui referendum privind continuarea luptei anticorupție, adoptarea unui raport favorabil la proiectul de lege de adoptare a OUG nr. 14/2017 de către senatorii din Comisia juridică și incidentul care a avut loc cu această ocazie, întrevederea solicitată de șeful statului premierului Sorin Grindeanu pe tema bugetului de stat, cererea Parchetul General privitoare la verificarea averii lui Traian Băsescu de către ANI, precum și decizia Curții de Arbitraj de la Paris potrivit căreia compania Enel trebuie să plătească României 401 milioane de euro, dar și rezultatul meciului de fotbal dintre Concordia Chiajna și FC Dinamo București din Liga 1 sunt principalele subiecte ale zilei de 14 februarie.

Lia Olguța Vasilescu: „Este posibil ca Ponta să intre în Guvernul Grindeanu. La Justiție”. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat luni seară că este posibil ca fostului premier Victor Ponta să intre în Guvernul condus de Sorin Grindeanu și să ocupe funcția de ministru al Justiției, lăsată vacantă în urma demisiei lui Florin Iordache, scrie Libertatea. „Ponta este un membru al PSD-ului. Și nu orice membru, ci unul important”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Ponta, întâlnire cu Sorin Grindeanu la Palatul Victoria. Fostul premier Victor Ponta s-a întâlnit luni, la Guvern cu prim-ministrul Sorin Grindeanu, potrivit unor surse politice, informează Cotidianul. Ponta ar fi intrat în Palatul Victoria prin spatele clădirii, ajutat de SPP.

Referendumul lui Iohannis, aviz pozitiv în unanimitate. Recomandarea pe care parlamentarii i-o fac președintelui. Parlamentul a aprobat în unanimitate propunerea lui Iohannis de a organiza un referendum, anunțată după adoptarea de către guvern a ordonanței care a scos sute de mii de oameni în stradă, anunță Gândul. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi. La dezbaterea dinaintea votului în plen, senatorul Șerban Nicolae a transmis că cei de la PSD vor aviza favorabil inițiativa lui Klaus Iohannis, pentru că „angajamentul nostru în privința luptei anti-corupție și integrității funcției publice se bazează pe documente palpabile, nu pe declarații politicianiste și discursuri sforăitoare”, dar și că îi pare rău să constate că președintele nu știe ce vrea poporul. De cealaltă parte, liderul liberalilor, Raluca Turcan, a avertizat că votul pe care trebuie să-l dea Parlamentul este unul de maximă responsabilitate.

OUG 14, aviz cu scandal în Comisia Juridică. Șerban Nicolae a dat-o afară din sală pe reprezentanta Parchetului: „Nu avem nevoie de supraveghere!” Comisia juridică a Senatului a întrunit luni seara raport favorabil pentru OUG 14/2017, votul în plenul Senatului urmând să fie dat marți, relatează Gândul. În timpul dezbaterii, președintele Comisiei, Șerban Nicolae, a invitat-o pe reprezentanta Parchetului General, să părăsească sala, pe motiv că nu a fost invitată la dezbateri. „Dacă cineva de la Ministerul Public se consideră mult prea sus, probabil datorită salariului, că procurorul general are salariul de cinci ori cât un procuror, ca să discute cu o comisie senatorială, am să vă rog să nu mai luați cuvântul niciodată. (…) Vă rog să părăsiți sala, nu avem nevoie de supraveghere!”, i-a spus Nicolae procurorului Irina Kuglay, reprezentanta Ministerului Public la dezbaterea pe marginea OUG 14.

Augustin Lazăr despre faptul că reprezentanta Parchetului General nu a fost lăsată la dezbaterea OUG 14: Nu poate fi calificat acest gest. Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a criticat luni poziția senatorului Șerban Nicolae, președinte al Comisiei juridice, privind prezența procurorului Irina Kuglay la ședința în care se dezbătea OUG nr.14/2017, conform Curierului Național. „Doamna procuror Irina Kuglay s-a prezentat la comisie dupa ce în cursul zilei am transmis ambelor Camere adrese privind interesul Ministerului Public de a fi reprezentat la dezbateri. Nu poate fi calificat acest gest în statul de drept”, a declarat Augustin Lazăr.

Senatorul PSD comentează respingerea OUG 13. Șerban Nicolae: Niciodată nu putem fi siguri. Șerban Nicolae (PSD), președintele Comsiei juridice din Senat, a declarat că „niciodată nu putem fi siguri” în legătură cu respingerea ordonanței 13 de modificare a codurilor penale, conform Cotidianul. Întrebat dacă se poate spune cu certitudine că OUG 13 va fi respinsă, Nicolae a răspuns: „niciodată nu putem fi siguri. N-aș vrea să anticipez. Nu mă pronunț în numele colegilor și nu aș vrea să mă transform din președinte al comisiei în stăpânul comisiei”.

Turcan, apel de ultimă oră la PSD și Dragnea: Nu tratați OUG 13 cu jumătăți de măsură. Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, după BPN al PNL, că singura soluție pentru rezolvarea crizei referitoare la OUG 13 și OUG 14 este dezbaterea ambelor ordonanțe în Parlament, respingerea primei și aprobarea celei din urmă, potrivit Evenimentului Zilei. „PNL solicită președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, să nu încerce rezolvarea cu jumătate de măsură a crizei acute care există în momentul de față în societatea românească. Am observat că dl Liviu Dragnea se concentrează doar pe Ordonanța 14, care trebuie aprobată de Parlament”, a spus Turcan.

UDMR vrea ca și magistrații să intre la abuz în serviciu. Pe data de 8 februarie, parlamentarii UDMR au depus la Senat un proiect de lege de modificare a Codului de Procedură Penală, anunță Puterea. Acesta prevede, printre altele, ca infracțiunea de abuz în serviciu să se aplice magistraților care „cu rea-credință sau gravă neglijență a comis una din acțiunile care au condus la situația generatoare de daune”. Initiațiva este semnată doar de parlamentari UDMR, formațiune condusă de Kelemen Hunor.

Tăriceanu vrea ca Parlamentul să își reafirme „supremația politică” față de Iohannis și CSM. Dragnea îl amână. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut, în ședința Birourilor Permanente Reunite, ca Parlamentul să își asume o declarație critică la adresa președintelui Klaus Iohannis și a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la sesizările înaintate către Curtea Constituțională pe tema adoptării de către Guvern a OUG 13/2017, potrivit deputatului USR, Cristian Ghinea, care a postat pe pagina sa de Facebook documentul, scrie Gândul. Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a respins, însă, punerea pe ordinea de zi a documentului, dar i-a promis lui Tăriceanu că va intra data viitoare la vot, la următoarea ședință. „Cred că e nevoie de o clarificare pentru opinia publică, care trebuie să înțeleagă că Parlamentul e unica autoritate legiuitoare din România și alte ingerințe în activitatea asta nu pot fi acceptate”, a declarat, ulterior, Tăriceanu.

Iohannis cere o întâlnire cu premierul și ministrul Finanțelor. Klaus Iohannis, i-a transmis luni, 13 februarie a.c., o scrisoare prim-ministrului României, domnul Sorin Mihai Grindeanu, transmite Jurnalul Național. „Având în vedere că astăzi Parlamentul României a transmis spre promulgare Legea bugetului de stat pe anul 2017 și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, consider oportună o întrevedere cu privire la cele două acte normative”.

Guvernul anunță că premierul va merge marți la Palatul Cotroceni, la discuțiile solicitate de președinte pe tema bugetului de stat. Guvernul anunță luni seara că premierul Sorin Grindeanu va merge la Palatul Cotroceni, marți, după ce președintele Klaus Iohannis l-a chemat la discuții, alături de ministrul Finanțelor, pe tema bugetului de stat, conformCurierului Național. Potrivit Guvernului, premierul va merge la Palatul Cotroceni la ora 11.00, însoțit de ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan.

Ministrul Meleșcanu, mesaj hotărât: Guvernul nu pleacă!Ministrul de externe Teodor Meleșcanu spune într-un interviu pentru BBC că guvernul condus de Sorin Grindeanu nu demisionează, indiferent de presiunea străzii, potrivit Puterea. Ar face-o numai dacă ar pierde încrederea Parlamentului, precizează Teodor Meleșcanu. „Acest guvern nu are nicio intenție, orice ar fi, să demisioneze. Ne vom face treaba”, a arătat Teodor Meleșcanu.

Ludovic Orban și-a anunțat candidatura „fermă” la funcția de președinte al PNL. Ludovic Orban și-a anunțat luni candidatura la funcția de președinte al Partidului Național Liberal (PNL), conform Jurnalului Național. „Am așteptat această reuniune a Biroului Politic al PNL, care dă startul alegerilor interne în partid, pentru a-mi anunța candidatura fermă la funcția de președinte al PNL. (…) Mi-am depus candidatura la funcția de președinte al PNL pentru a oferi partidului din care fac parte caracter și identitate, forță și credibilitate”, a spus Orban, la Parlament, unde se desfășoară Biroul Politic Național al liberalilor.

„Greii” din PSD îl pun la zid pe Chirica. Cine sunt cei care cer excluderea primarului Iașiului din partid. Președintele PSD Olt, Paul Stănescu, declară despre Mihai Chirica, liderul PSD Iași care a lansat un atac la adresa liderului partidului Liviu Dragnea, că „un vicepreședinte care are o asemenea poziție în cadrul partidului s-a autoeliminat”, transmite Puterea. Stănescu a afirmat, luni, că acest lucru va fi oficializat în forurile statutare ale partidului. „Un vicepreședinte care are o asemenea poziție în cadrul partidului s-a autoeliminat. Nu mai face parte din partid, dar trebuie să discutăm acest caz în forurile statutare”, a spus Stănescu.

Decizie amânată de Comisia de Buget în privința rectificărilor făcute de guvernul Cioloș. Comisiile reunite de Buget au amânat, luni, luarea unei decizii în privința anchetei privind modul în care guvernul condus de Dacian Cioloș a efecuat cele două rectificări bugetare de anul trecut, anunță Q Magazine. „Noi avem toate datele necesare. Am făcut un draft, colegii le primesc acum pe mail sau scrise pe hârtie și în ședința de mâine le supunem votului”, a declarat senatorul PSD Viorel Arcaș, după ședința comisiei.

Tăriceanu: Deficitul bugetar pe anul 2017 nu va depăși limita de 3%. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, luni, după publicarea previziunilor economice de iarnă ale Comisiei Europene, că deficitul bugetar al României în 2017 va fi mai mare decât în anul precedent, dar nu va depăși 3%, potrivitCapital. „Vă pot confirma că deficitul bugetar pe anul 2017 va fi puțin mai mare decât cel de pe anul precedent, dar nu va depăși limita de 3%. Am discutat aceste lucruri la dezbaterea pe buget”, a afirmat luni Tăriceanu.

Meleșcanu: Trebuie să evităm retorica inadecvată în declarațiile publice. Teodor Meleșcanu, Ministrul de Externe, i-a transmis ambasadorului rus la București, Valery Kuzmin, că trebuie evitată „retorica inadecvată” în declarațiile publice, conform Cotidianul. Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit luni, 13 februarie 2017, pe ambasadorul Federației Ruse, Valery Kuzmin.

Deputații vor vota din nou electronic, de marți; Sistemul nu a mai fost folosit de un an. Deputații vor vota din nou electronic, de marți, anunță Libertatea. A trecut un an de când sistemul, pentru care s-au plătit sute de mii de euro, nu a mai fost folosit din cauza unor defecțiuni tehnice, iar în tot acest timp, s-a votat cu mâna ridicată Anunțul privind reluarea votului electronic a fost făcut de secretarul Camerei, Ioana Bran, luni, după ședința conducerii instituției. Sistemul de vot electronic a fost întrerupt în februarie anul trecut, în momentul în care legea inițiată de liderul PSD Liviu Dragnea cunoscută sub numele de „legea defăimării” a picat la vot.

Dragnea, jurnaliștilor care-l așteptau la declarații: Suntem la restaurant? Nu pot la orele voastre. Președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Liviu Dragnea, a refuzat, luni, după ședința Birourilor permanente reunite, să acorde declarații jurnaliștilor care îl așteptau, el precizând că nu poate face declarații la orele dorite de aceștia și întrebând retoric: „Sincer, suntem la restaurant?”, scrie Ziarul Financiar.

Proiect în Parlament: Ziua produselor românești, sărbătorită pe 10 octombrie. Mai mulți parlamentari PSD au depus la Senat o inițiativă legislativă pentru declararea zilei de 10 octombrie ca „Ziua națională a produselor agroalimentare românești”, în care să se desfășoare activități de susținere și promovare a producătorilor autohtoni, conform Libertatea.

Parchetul General cere ANI verificarea averii lui Traian Băsescu. Procurorii de la Parchetul General au solicitat Agenției Naționale de Integritate (ANI) verificarea declarațiilor de avere depuse de fostul președinte Traian Băsescu, transmite Capital. Potrivit Biroului de Presă al Parchetului General, procurorii au clasat dosarul în care Traian Băsescu a fost cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, în legătură de vânzarea unui teren din Băneasa către omul de afaceri Costel Cășuneanu.

Curtea de Apel Alba Iulia a anulat o decizie de condamnare pentru abuz în serviciu. Curtea de Apel Alba Iulia a anulat pedeapsa de trei ani de închisoare cu executare a fostului secretar general al Consiliului Județean Hunedoara care fusese condamnat pentru abuz în serviciu, informează Bursa. Acesta a contestat pedeapsa în baza hotărârii Curții Constituționale a României (CCR) referitoare la articolul din Codul Penal care reglementează abuzul în serviciu.

România în a 14-a zi de proteste. Manifestanții au îndurat vîntul puternic. Românii continuă să protesteze la adresa guvernului condus de Sorin Grindeanu, iar persoanele s-au strâns la Piața Victoriei inclusiv luni seară, relateazăEvenimentul Zilei. Protestele din a 14-a zi în fața Guvernului nu au mai avut intensitatea din primele seri. În jurul orei 22:30, se mai aflau aproximativ 30 de persoane în locul în care s-au născut cele mai mari manifestații din ultimele decenii.

Islandezii organizează un protest în semn de solidaritate cu românii. Islandezii vor organiza luni seara o manifestație în fața legislativului din Reykjavik în semn de solidaritate cu sutele de mii de români care au participat în ultimele două săptămâni la proteste antiguvernamentale masive atât în București, cât și în marile orașe din România, transmite The Reykjavik Grapevine, conform Economica.net.

Studiu CeSIP: ce profil au protestatarii din Piața Victoriei. Protestatarii care au ocupat, seară de seară, Piața Victoriei în ultimele două săptămâni au vârste cuprinse între 22 și 39 de ani, studii superioare, au mers la vot (83% au mers la ultimele alegeri) și sunt mobilizați civic (70% au ieșit în stradă și cu alte ocazii), scrie Jurnalul Național. Profilul predominant al protestatarilor de la Guvern a fost prezentat într-o cercetare realizată de Centrul de Studii în Idei Politice (CeSIP).

Ana Birchall a creat un prim contact cu reprezentanții CSM, DNA și Ministerul Public. Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall și-a luat în serios atribuțiile, notează Evenimentul Zilei. Conform Biroului de Presă astăzi au fost contactați telefonic reprezentanții din CSM, DNA și Parchetul General pentru a se stabili o întâlnire concretă.

Wall Street Journal: Kovesi, cruciatul anticorupție care agită România. Laura Codruța Kovesi, șefa DNA este un „cruciat anticorupție care agită România”, scrie Wall Street Journal, care prezintă o analiză a situației din România, conform Adevărul. În urmă cu nu foarte mult timp, procurorii anticorupție din România se ocupau rareori de suspecți de corupție cu funcție mai importantă decât un profesor sau un polițist dintr-un orășel mic, scrie publicația, notând că mita era, de regulă, un porc, un miel sau un curcan.

Doi medici de la Spitalul Colentina vor fi cercetați disciplinar, după ce au denunțat o serie de nereguli. Ei ar putea rămâne fără loc de muncă. Medicii Ionuț Gobej și Dorin Bica de la Spitalul Colentina vor fi cercetați disciplinar, astfel că ei riscă să rămână fără contract de muncă, scrie România Liberă. Decizia vine după ce consiliul medical s-a întrunit, luni după-amiaza, după ce ei au denunțat o serie de posibile nereguli. „Aceasta este procedura. Ce vor păți cei doi doctori depinde foarte mult de analiza situației dânșilor”, a fost una din concluziile consiliului medical al Spitalului Colentina.

12 focare de gripă aviară în România. Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a confirmat prezența a 12 focare de influență aviară la păsări domestice, în 6 județe, transmite Curierul Național. Potrivit ANSVSA, pierderile se ridică la un număr de 1.102 păsări, din diferite specii: găini, rațe, gâște, bibilici etc., afectate de boală (moarte din cauza bolii sau ucise, conform procedurilor).

Un proiectil de aviație de 250 de kilograme, găsit în zona Portului Giurgiu. Zona a fost evacuată. Un proiectil de aviație de 250 de kilograme, cel mai probabil din Al Doilea Război Mondial, a fost descoperit, luni dimineață, în zona Administraței Fluviale a Dunării de Jos, pe un șantier, zona fiind evacuată, potrivit ISU Giurgiu, transmite Q Magazine. „Solicitarea s-a făcut în jurul orei 07.45. Este vorba despre un proiectil de aviație găsit în zona portului, de aproximativ 250 de kilograme, mai exact în apropiere de Administrația Fluvială a Dunării de Jos”, a declarat Florin Neguț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu.

Incendiu puternic la o hală cu cosmetice și materiale plastice din Slatina. Un incendiu cu degajări mari de fum a izbucnit luni la o hală de la marginea municipiului Slatina, pe strada Milcov, unde intervin mai multe echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Alin Băsășteanu, conformLibertatea. Materialele plastice și cosmetice depozitate în hală ard pe o suprafață de circa 1.000 metri pătrați.

În 2016, IGSU a avut, în medie, 1.175 de intervenții pe zi. În cursul anului 2016, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a efectuat, în medie, 1.175 de intervenții în fiecare zi, în creștere cu 8 la sută fată de 2015, anunță Ministerul Afacerilor Interne, potrivit Adevărul. Pompierii au salvat 8.406 persoane, dintre care 1.276 de copii, și au asistat medical 371.401 de oameni, media zilnică a intervențiilor SMURD fiind 987. Valoarea bunurilor protejate sau salvate depășește suma de 2,73 miliarde lei, potrivit evaluării IGSU.

Scrisoarea lăsată de Adamescu: Proces rapid cu condamnare bazată pe un martor „scuzat medical”. Omul de afaceri Dan Adamescu susține, în continuarea scrisorii lăsate înainte de moarte, că a fost condamnat în urma unui proces rapid și pe baza unui scenariu ilogic conturat de judecători în baza declarațiilor unui martor care ulterior a fost „scuzat medical”, conformZiarului Financiar. „Procesul meu a început în data de 10 octombrie 2014 în fața judecătorului Ghiță. A fost un proces foarte rapid deoarece toate dovezile au fost puse în baza unui sigur martor, dl. Onuțe”, se arată în scrisoarea lăsată de Dan Adamescu

FPTR: Peste 30.000 de români pleacă în minivacanțe de Valentine’s Day în țară și străinătate. Peste 30.000 de români vor pleca în mini-vacanțe cu ocazia Valentine’s Day, 90% dintre ei în țară, iar restul în străinătate, potrivit unei analize a Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), scrie Economica.net. Cele mai căutate destinații interne sunt Predeal, Sinaia, Călimănești și Băile Felix, iar pe plan extern se detașează cererile pentru mini-vacanțe în Austria și Bulgaria.

Comisia Europeană a revizuit estimările: Economia României, creștere de 4,4% în 2017. Comisia Europeană (CE) a revizuit în urcare, la 4,4%, estimările referitoare la creșterea economiei românești în acest an, avansul urmând să încetinească la 3,7% în 2018, conform previziunilor economice de iarnă publicate luni de executivul comunitar, conform Capital. Estimările au fost revizuite în urcare față de previziunile din toamnă, când Executivul comunitar estima că economia românească va înregistra un avans de 3,9% în 2017 și unul de 3,6% în 2018.

Curtea de Arbitraj de la Paris a decis: „Enel trebuie să plătească României 401 milioane de euro”. Enel, care deține în România trei dintre opt distribuții regionale de energie electrică, trebuie să plătească statului 401 milioane de euro, potrivit unei decizii a Curții de Arbitraj de la Paris, anunță Bursa. Compania ENEL are dreptul o lună de zile ca să facă recurs, dar acesta nu poate fi pe fond, ci doar pe viciu de procedură.

Transelectrica: România nu-și mai poate asigura consumul de energie din producția internă. De unde importăm. Producția națională de energie electrică nu mai poate acoperi consumul țării luni dimineață, astfel că România este nevoită să importe mai multă energie, potrivit datelor în timp real postate pe site-ul Transelectrica, scrie Q Magazine. Astfel, la ora 10:00, consumul era de 9.120 de MW, iar producția totaliza 8.654 de MW. Soldul import-export era pozitiv, adică importurile sunt mai mari decât exporturile, deferența fiind de 475 de MW.

Datoria externă a Romaniei a crescut cu 2 mld. euro în 2016. După trei ani în care a scăzut cu 10 miliarde de euro, de la un nivel imediat langă pragul de 100 de miliarde de euro, datoria externă totală a crescut în 2016 cu 2 miliarde de euro, pană la 92,5 mld. euro, informează Ziarul Financiar. Ca pondere în PIB, datoria externă a fost anul trecut la sub 60% din PIB cel mai redus nivel de după criză. Potrivit datelor publicate ieri de BNR, datoria publică totală a crescut în 2016 cu 2 miliarde de euro, un avans de 2,3% față de anul precedent, cand datoria totală a fost de peste 90,4 mld. euro.

Firmele străine au făcut anul trecut investiții directe de 4,08 miliarde euro în România, nivel-record după 2008. Companiile străine au făcut investiții directe în România în valoare de 4,081 miliarde euro în 2016, în creștere cu 18% față de anul anterior și care reprezintă un nivel-record al ultimilor opt ani, potrivit datelor publicate luni de Banca Națională a României (BNR), scrieEconomica.net. În 2015, investițiile străine directe în România au crescut la 3,46 miliarde de euro, arată datele revizuite publicate de către BNR.

Ministrul Economiei: „Pierderile la Șantierul Naval Mangalia, 800 de milioane de dolari”. Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, susține că pierderile înregistrate de Șantierul Naval Daewoo Mangalia Heavy Industries se ridică la 800 de milioane de dolari și că trebuie găsite soluții atât de către partea română, cât și de către partea coreeană, acționarul majoritar, astfel încât să fie protejate locurile de muncă ale celor aproximativ 6.000 de angajați, conform Bursa. Alexandru Petrescu a făcut ieri, o vizită la Șantierul Naval Daewoo Mangalia Heavy Industries, ocazie cu care a stat de vorbă cu conducerea companiei pentru a afla care sunt problemele cu care aceasta se confruntă.

Un fotograf român se află printre câștigătorii prestigiosului concurs ‘World Press Photo’. Fotograful Vadim Ghirda, colaborator al agenției de presă, Associated Press, a câștigat premiul al doilea la categoria „Contemporary Issues/ Single” din cadrul prestigiosului concurs de fotografie World Press Photo, transmite România Liberă. Imaginea cu care Ghirda a captat atenția juriului surprinde o femeie care este susținută de doi bărbați în timp ce încercau să traverseze râul pentru a ajunge din Grecia în Macedonia. Fotografia a fost făcută pe data de 14 martie 2016.

Repetenți! Dinamoviștii sunt cu un pas în play-out dupa 1-2 la Chiajna. Au pierdut ambele jocuri împotriva Concordiei în acest sezon. Dinamo a pierdut al treilea joc consecutiv în Liga 1, scor 1-2 pe terenul Concordiei Chiajna, care a obținut 3 puncte uriașe în lupta pentru salvarea de la retrogradare, scrie Gazeta Sporturilor. Echipa lui Andone mai pierduse cu Ia?i, 1-3, ?i Viitorul, 1-2.

S-au tras la sorți sferturile Cupei României. CSU Craiova — Dinamo și Viitorul — Astra sunt cele mai tari meciuri. Astăzi, la Casa Fotbalului, a avut loc tragerea la sorți a sferturilor Cupei României, transmite GazetaSporturilor. CSU Craiova — Dinamo este cel mai important duel din această fază. Al doilea cel mai tare meci al sferturilor este Astra — Viitorul.

România e cap de serie în play-off-ul de menținere în Grupa Mondială II a Fed Cup. Posibilii adversari. Echipa națională feminină de tenis a României este cap de serie numărul doi în play-off-ul de menținere în Grupa Mondială II a Fed Cup și își va afla adversara dintre Taiwan, Marea Britanie, Kazahstan și Serbia, notează site-ul oficial al competiției, conform ProSport. Tragerea la sorți pentru play-off-urile din Grupa Mondială I și Grupa Mondială II va avea loc marți, 14 februarie, de la ora 12.00 (ora României).

Simona Halep se menține pe locul 4 în clasamentul WTA. Ce se întâmplă cu Begu și Cîrstea. Jucătoarea de tenis Simona Halep se menține pe locul 4, cu 5.172, în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste (WTA), dat publicității luni, informeazăProSport. Irina Begu și Sorana Cîrstea au urcat fiecare o poziție, pe 28, respectiv 61, în timp ce Monica Niculescu a coborât trei locuri, până pe 39.

Pictorița venită din Canada să reprezinte România! Clasată pe locul 7 după programul scurt la Erzurum, Amanda Stan ar putea fi un nume de referință pentru viitorul sporturilor de iarnă din țară. Amanda Winona Stan este sportiva cu cel mai bun rezultat al zilei din delegația olimpică prezentă în aceste zile la Festivalul Olimpic al Tineretului European (sporturi de iarnă, Erzurum — Turcia), scrie ProSport. Sportiva în vârstă de 15 ani ocupă locul 7 la patinaj artistic, după desfășurarea programului scurt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS