Acasa Revista Presei Revista presei. România va deveni tigrul Europei

Revista presei. România va deveni tigrul Europei

scris de Z.V.
253 Afisari

Punerea sub urmărire penală de către procurorii DNA Brașov a președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, anunțarea prejudiciului în dosarul Hexi Pharma, sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorui 1 în legătură cu posibile fapte penale la Unitatea de arși Floreasca, solicitarea DIICOT referitoare la urmărirea penală a patru foști miniștri în dosarul Rompetrol II, precum și amenda primită de ANAF pentru publicarea pe Internet a listei persoanelor fizice cu restanțe, dar și contractul pe care antrenorul Mircea Lucescu l-a semnat cu echipa rusă de fotbal Zenit Sankt Petersburg sunt principalele subiecte ale zilei de 25 mai.

marius bostanMinistrul Comunicațiilor: Am încredere că România va deveni tigrul Europei, până în 2018. Digitalizarea oferă României o mare șansă de a ajunge din urmă țări mai avansate din punct de vedere tehnologic și sunt convins că, până în 2018, România va deveni tigrul Europei, cum s-a mai afirmat și cu alte ocazii, a declarat, marți, în cadrul conferinței de deschidere a evenimentului Bucharest Technology Week, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan, conform Capital. „Trebuie să ajungem cât mai aproape de cetățean. Noi, ca stat, putem să facem multe și facem multe”, a spus Bostan.

În vizorul DNA, Tăriceanu nu demisionează. „Trăim într-o republică a procurorilor”. La câteva ore după ce DNA a anunțat că-l urmărește penal, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu are nicio îndoială că procedura împotriva sa va continua, dar „nu pentru a face Justiției”, susținând că plătește astfel pentru faptul că este un „politician incomod” și că nu va demisiona de la Senat, conform Gândul. „N-am niciun fel de îndoială că procedura începută azi de procurori va continua, dar nu pentru a face Justiție în acest dosar, ci din alte motive lesne de înțeles. Nu pot să nu remarc aici celeritatea întocmirii dosarului meu de inculpat, în antiteză că praful așezat ani și ani pe unele dosare aflate la DNA”, a precizat Tăriceanu, ca reacție la anunțul DNA privind începerea urmăririi penale împotriva sa pentru mărturie mincinoasă.

Tăriceanu, scrisoare către alegători: SRI și DNA au devenit o supra-putere ocultă și irațională. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pus marți sub urmărire de procurorii anticorupție, afirmă într-o scrisoare deschisă către electorat că SRI și DNA au devenit o ”supra-putere ocultă și irațională care se substituie în bună măsură alegătorilor”, comparându-le cu fosta Securitate, transmite Ziarul Financiar. ”Mulți dintre voi nu veți vota, pentru că v-ați pierdut complet încrederea în politicieni și în instituții. Atitudinea voastră este încurajată, dacă nu chiar stârnită, de DNA și de SRI, două agenții ale statului despre care ar trebui să auzim rar, dar care și-au fixat misiunea de a arunca o suspiciune generalizată asupra politicienilor și de a eroda încrederea în partidele politice. DNA, cu ajutorul denunțului, ce nu a mai fost practicat la această scară din anii 1950, a reușit să se substituie în bună măsură alegătorilor și să decidă, prin abuzul puterii ce-i este conferită de lege, cine poate să stea în fața cetățenilor pentru a le cere încrederea și cine trebuie privat de exercițiul acestui drept constituțional.”, este mesajul liderului Senatului.

Blaga: Cred că Tăriceanu ar trebui să demisioneze. Cel mai bun lucru pe care ar putea să îl facă președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, ar fi să își dea demisia din funcție, a spus copreședintele PNL Vasile Blaga, scrie Cotidianul. „Nu m-am pronunțat niciodată asupra unui dosar aflat în instrumentarea magistraților. Nu o să o fac nici acum, dar în ceea ce îl privește pe președintele Senatului, de data aceasta, eu cred că cel mai bun lucru pe care ar putea să îl facă domnia sa este să își dea demisia din funcția de președinte al Senatului, pentru că, până la urmă, lezează interesele țării. Nu a mai fost niciodată o astfel de situație”, a declarat marți Vasile Blaga.

Victor Ponta: Klaus Iohannis a vrut să scape de Tăriceanu. Fostul premier Victor Ponta spune despre președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, urmărit penal de DNA, că se înscrie în lista celor de care Klaus Iohannis a „vrut să scape cât mai repede”, relatează Evenimentul Zilei. „Deci lista celor de care Dl Iohannis a vrut sa scape cat mai repede ca sa nu mai conteze propria sa incompetenta : Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Crin Antonescu si acum Calin Popescu Tariceanu din politica / Tiberiu Nitu, Alina Bica , Horia Georgescu — din institutii ( George Maior a avut abilitatea sa plece la timp)! Sau poate si Dan Condrea?!?! Pe cine mai are Dl Iohannis pe lista ca sa stim cine se pregateste de audieri ?”, a reacționat Ponta pe Facebook.

SUUMC: Serviciul medical care deservește Administrația Prezidențială nu a folosit deinfectanți Hexi Pharma, ci antispetice cu aplicare locală. Serviciul Medical de Urgență și Transport Sanitar (SMUTS) din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central, care deservește și Administrația Prezidențială, nu a folosit dezinfectanți Hexi Pharma, a precizat marți unitatea medicală într-un comunicat remis presei, conformEvenimentului Zilei. „Serviciul Medical de Urgență și Transport Sanitar din cadrul SUUMC, care deservește și Administrația Prezidențială, nu a folosit dezinfectanți Hexi Pharma, ci doar în anii 2013 și 2014 a avut în dotare antiseptice cu aplicare locală (soluții pe bază de iod, respectiv soluție apoasă și tinctură). Nu au fost folosite produse Hexi Pharma la cabinetul dedicat Administrației Prezidențiale”, se arată în comunicat.

Dragnea anunță data la care va fi revocat Zgonea din funcție. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că ‘este foarte posibil’ ca Valeriu Zgonea să fie revocat de la conducerea Camerei Deputaților pe 7 iunie, precizând că social-democrații vor face o propunere ‘care se va și întâmpla’ doar atunci când ‘scaunul va fi vacant’, transmite Gândul. Liviu Dragnea a spus, marți, la Sebeș, după o întâlnire electorală, răspunzând unei întrebări, că ‘este foarte posibil’ ca Zgonea să fie revocat din funcție în ‘marțea neagră’, după alegerile locale.

Dacian Cioloș, după întrevederea cu vicepreședintele american Joseph Biden: Am obținut sprijinul SUA, la summitul NATO, pentru întărirea cooperării militare la Marea Neagră. În contextul summitului NATO de la Varșovia, „am solicitat si am obținut sprijinul SUA și am obținut promisiunea că vom fi susținuți pentru întărirea cooperării la Marea Neagră, cooperare militară la nivel naval”, a declarat, marți, premierul Dacian Cioloș, după întrevederea cu vicepreședintele american, Joseph Biden, la Casa Albă, conform Jurnalul Național. „Am explicat demersurile pe care noi le-am făcut deja în colaborare cu Bulgaria și Turcia și am avut promisiunea sprijinului, în cadrul summitului, pentru ca această cooperare la Marea Neagră să fie susținută de NATO”, a continuat șeful guvernului român.

Bănicioiu a oprit controlul pe igienă în spitale. Nicolăescu, fostul ministru liberal al Sănătății își acuză succesorul de la PSD. Fostul ministru al Sănătății Eugen Nicolăescu a susținut, marți, că în 2013 a demarat, ca ministru al Sănătății, un control amplu de trei luni privind nerespectarea curățeniei și igienei care ar fi principalul factor în apari?ia infecțiilor intraspitalicești, dar succesorul său, Nicolae Bănicioiu (PSD), l-a oprit, scriePuterea. Întrebat fiind dacă a primit, când era ministru, informări de la SRI privind dezinfectanții Hexi Pharma, Nicolăescu a spus că oricum nu poate dezvălui acest lucru pentru că documentele de la SRI erau confidențiale.

Klaus Iohannis, către PNL: „Avem un drum comun”. Președintele Klaus Iohannis consideră că România are nevoie de „politici liberale” și le-a transmis celor din PNL, cu ocazia aniversării a 141 de ani de la înființarea partidului, că se bucură de „întreaga sa deschidere” în a face lucruri „împreună”, potrivitEvenimentului Zilei. „Dragii mei, încep această scurtă scrisoare prin a vă felicita pentru vârsta frumoasă pe care PNL o împlinește. 141 de ani de liberalism românesc reprezintă o contribuție covârșitoare la modernizarea și europenizarea României. Dacă astăzi, expresia prin noi înșine a devenit un bun comun, este pentru că înaintașii PNL au dovedit o admirabilă viziune asupra ceea ce înseamnă desăvârșirea statului român modern și mai ales conștiința că ideile trebuie trăite”, a transmis Iohannis in mesaj.

Gorghiu, atac furibund: „Ticăloșia are nume: Dragnea, Ponta, Tăriceanu”. Copreședintele PNL Alina Gorghiu a susținut marți că triada Dragnea-Ponta-Tăriceanu va transforma România într-un „Hexi Pharma la nivel național” dacă va reuși să își ducă la îndeplinire planurile-demiterea Guvernului, suspendarea președintelui Klaus Iohannis și ”diluarea” luptei anticorupție, scrie Gândul. Ea a afirmat în fața liberalilor prezenți la evenimentul de sărbătorire a 141 de ani de la înfiițarea PNL că miza electorală a lui 2016 este lupta între integritate și ”abuz, corupție, ticăloșie”.

DNA: Tăriceanu, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. Procurorii DNA Brașov au dispus efectuarea urmăririi penale față de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, informează Jurnalul Național. DNA precizează, într-un comunicat transmis presei, că, în cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa (a cărei trimitere în judecată a fost mediatizată în 18 mai) s-a dispus citarea lui Călin Popescu-Tăriceanu, pentru a fi audiat ca martor.

Hexi Pharma semnase în ultimii doi ani contracte cu 152 de unități medicale, în valoare de 51 milioane lei. Hexi Pharma a încheiat contracte, în perioada 2014 — 2016, de vânzare de produse biocide cu 152 de unități medicale, iar valoarea acestora este de aproximativ 51 milioane lei, informează Parchetul General, potrivit Economica.net. Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în intervalul 2014 — 2016, Hexi Pharma a încheiat contracte de vânzare de produse biocide cu un număr de 152 de unități medicale din România.

Parchetul General: Concluziile provizorii ale autopsiei lui Condrea. Concluziile provizorii ale autopsiei efectuate de către Serviciul de Medicină Legală Ilfov au relevat faptul că „moartea victimei a fost violentă, iar leziunile traumatice constatate s-au putut produce prin loviri de corpuri și planuri dure, cât și prin strivire de componentele unui autovehicul, ca urmare a unui impact cu un obstacol (politraumatism rutier) și sunt în legătură de cauzalitate directă necondiționată cu decesul”, anunță Parchetul General într-un comunicat, conform Cotidianul. „Totodată, concluziile provizorii au stabilit că nu s-au constatat leziuni fără caracter vital sau leziuni care pot avea alt mecanism de producere decât cel menționat mai sus (…). Victima a fost recunoscută fără echivoc de către concubina sa, inclusiv după semne particulare”, se mai arată în comunicat.

Dosarul Hexi Pharma. Percheziții la locuința lui Dan Condrea. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează, marți dimineață, percheziții la locuința patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, potrivit unor surse judiciare, scrie Puterea. Sursele menționate au precizat că procurorii fac percheziții informatice la locuința lui Dan Condrea, însă vizează și alte documente care ar putea constitui probe în ancheta privind dezinfectanții diluați.

Hexi Pharma, despre accidentul lui Dan Condrea: Decesul patronului Hexi a șocat pe toată lumea. Hexi Pharma, condusă de Dan Condrea, a transmis un comunicat de presă prin care susține că decesul patronului firmei a șocat pe toată lumea, spunând despre acesta că era „retras și prefera să gândească de zece ori înainte sa vorbească”, transmite Ziarul Financiar. „Decesul patronului Hexi, Dan Condrea, care a avut loc duminică seara, a șocat pe toată lumea” transmit reprezentanții firmei, printr-un comunicat de presă.

DIICOT cere urmărirea penală a patru foști miniștri, în dosarul Rompetrol II. Procurorii DIICOT au scos, ieri, noi acuzații în dosarul Rompetrol II, disjuns din cauza trimisă în judecată în anul 2006, în care a fost judecat Dinu Patriciu, alături de alte persoane, scrie Bursa. Procurorii au cerut Președintelui României încuviințarea începerii urmăririi penale pentru fosții ministri Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vlădescu și Gheorghe Pogea, aceștia fiind suspectați de constituire a unui grup infracțional organizat.

Băsescu, la Tribunalul București. Pentru ce a fost chemat fostul președinte. Fostul șef al statului, Traian Băsescu a fost audiat, marți, la Tribunalul București, într-un dosar privind retrocedări de terenuri., conform România Liberă. Băsescu a declarat, la ieșirea de la TB că judecătorii au declinat competența, precizând, în același timp, că este vorba despre o reclamație din 2015. ”S-a declinat competența. Este o reclamație făcută în 2015, pentru o restituire din 2003. Nu am pierdut încă niciun proces pe restituire, așa că nu o să-l pierd nici pe ăsta”, a spus Băsescu.

Parchetul de pe lângă Judecătoria sector 1, sesizat de Guvern privind posibile fapte penale la Unitatea de arși Floreasca. Guvernul anunță că verificările efectuate de către Corpul de control al ministrului Sănătății confirmă că Unitatea de îngrijire a arșilor gravi de la Spitalul Clinic de Urgență (Floreasca) nu este încă pe deplin funcțională și că în urma controlului a fost dispusă sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria sector 1 pentru posibile fapte de natura penală, transmite Jurnalul Național. „În urma controlului, au fost dispuse următoarele: informarea Curții de Conturi a României, pentru deficiențele consemnate în prezentul raport de control; sesizarea ANAP pentru posibile nerespectări ale prevederilor legale referitoare la întocmirea documentației de atribuire a contractului de achiziție aparatură medicală pentru Unitatea de îngrijire a arșilor gravi și sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria sector 1 București, pentru posibile fapte de natura penală, având în vedere întocmirea nereală a procesului verbal de punere în funcțiune a Barocamerei și plata contravalorii acesteia către furnizorul SC Gemedica SRL”, se arată într-un comunicat al Guvernului transmis, marți, presei.

Corneliu Dobrițoiu a fost condamnat definitiv în dosarul „Case pentru generali”. Corneliu Dobrițoiu, fost ministru al Apărării, a fost condamnat definitiv la un an de închisoare în dosarul „Case pentru generali”, în care este acuzat de achiziționarea în condiții ilegale a unei locuințe de serviciu la preț subvenționat, conform Libertatea. Fostul ministru rămâne cu pedeapsa primită în primă instanță, după ce completul de cinci judecători condus de Livia Stanciu a respins apelul declarat de DNA și de inculpații din acest dosar.

Irinel Popescu, la ieșirea din sediul DNA: „Mă consider nevinovat”. Fostul președinte al CNAS este urmărit penal pentru abuz în serviciu. Irinel Popescu, fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), s-a prezentat, marți dimineață, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), transmiteAdevărul. Procurorii au anunțat luni că medicul este urmărit penal pentru abuz în serviciu. Medicul Irinel Popescu a declarat, marți, la ieșirea de la DNA, unde a fost citat într-un dosar privind fapte de corupție, că se consideră nevinovat.

Magistrații au dispus începerea judecății în dosarul lui Sorin Oprescu. Judecătorii de la Curtea de Apel București au respins contestațiile făcute de Sorin Oprescu, privind legalitatea rechizitoriului, și au dispus începerea judecății în cauza în care fostul edil este acuzat de mai multe infracțiuni de corupție, potrivit Ziarului Financiar. Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a contestat legalitatea rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată însă instanța a respins definitiv contestația, urmând a se începe judecata.

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, trimis în judecată. Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de procurorii DNA Oradea pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, anunță Q Magazine. În dosar, tot sub control judiciar, au fost deferiți justiției Ruxandra Popescu, judecătoare la Judecătoria Sinaia la data faptelor, pentru luare de mită și abuz în serviciu, și Beatrice Eugenia Rădulescu, secretar al orașului Sinaia, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Ana Maria Nedelcu riscă 10 ani de închisoare în Canada. Curtea de Apel a decis, astăzi, extrădarea. Procurorii au contestat decizia de extrădare a Anei Maria Nedelcu, conform Q Magazine. Românca riscă 10 ani de închisoare în Canada pentru răpire. Curtea de Apel a decis ca Ana Maria Nedelcu să fie extradată în Canada, unde este acuzată că și-a răpit copilul și riscă o pedeapsă de 10 ani de închisoare. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București au contestat decizia CAB.

Decizia privind abuzul în serviciu, amânată pănă la 15 iunie. Judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au amânat ieri o decizie privind sesizarea de neconstituționalitate referitoare la abuzul în serviciu până la 15 iunie, solicitând parchetelor statistici legate de dosarele în domeniu, a precizat președintele CCR Augustin Zegrean, conform Bursa. O decizie de neconstituționalitate a CCR ar fi avut consecințe directe asupra a peste 800 de dosare aflate în lucru, potrivit datelor DNA.

Imaginea Casei Poporului aparține moștenitorilor arhitectei Anca Petrescu, a decis instanța. Hotărârea nu este definitivă. Imaginea Casei Poporului aparține moștenitorilor Ancăi Petrescu, au decis, marți, magistrații Tribunalului București, care au respins, astfel, cererea formulată de Camera Deputaților pentru anularea mărcii înregistrate de urmașii arhitectei, informeazăAdevărul. Hotărârea nu este definitivă. În ianuarie 2015, Camera Deputaților i-a dat în judecată pe urmașii arhitectei Anca Petrescu, care au înregistrat imaginea Casei Poporului, și Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, la Tribunalul București, având ca materie „proprietate intelectuală”.

Evadare ca-n filme în București. Un deținut a pretins că e altcineva și a ieșit liber pe poarta închisorii. Un bărbat aflat în arest preventiv la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a reușit să scape din celulă după ce a pretins că este o altă persoană, transmite Libertatea. El este acum căutat în toată Capitala. Marți, în jurul orelor 18.15, un bărbat aflat sub puterea unui mandat de arestare preventivă și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a evadat atribuindu-și identitatea altei persoane private de libertate, ce urma să fie pusă în libertate la expirarea ordonanței de reținere.

Câte morți puteau fi evitate în România. Cifre. Aproape jumătate din decesele care au avut loc în spitalele românești, în anul 2013, ar fi putut fi evitate având în vedere evoluția tehnologică și cunoștințele medicale actuale, arată un raport Eurostat, publicat mați de organismul UE, scrie Q Magazine. Un raport Eurostat asupra sistemelor de sănătate din Europa plasează România pe ultimul loc în ceea ce privește eficiența sistemului de sănătate și capacitatea acestuia de a salva vieți.

Sindicaliștii din învățământ vor salarii mai mari de la 1 ianuarie 2017. Ministrul Muncii: Ar presupune 800 de milioane de lei în plus. Sindicatele din Educație au purtat, marți, timp de două ore, negocieri cu reprezentanții Guvernului, relateazăAdevărul. Aceștia cer corecții salariale pentru profesori de la 1 ianuarie 2017. Ministrul Muncii spune că asta ar însemna un efort financiar de 800 de milioane de lei în plus.

Inundațiile fac prăpăd în țară. Cod portocaliu de ploi în nouă județe. Ploile au făcut prăpăd în mai multe zone din țară, anunțăLibertatea. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, 24 mai, o atenționare cod galben de furtuni, în mai multe județe. De asemenea, s-a emis cod portocaliu de ploi, pentru următoarele ore. În județul Bacău, peste 300 de gospodării din județul Bacău au fost inundate, o localitate a rămas izolată timp de câteva ore, iar 4.400 de familii nu mai au curent electric din cauza ploilor torențiale din cursul după-amiezii de marți.

Peste 1.800 de nereguli la construcțiile monumente istorice. Ce deficiențe au descoperit pompierii. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a făcut, de la începutul acestui an, 2.281 controale de prevenire la clădirile regăsite în Lista Monumentelor Istorice, în urma cărora au fost descoperite peste 1.800 de nereguli, scrie România Liberă. Pentru încălcări ale legislației din domeniul apărării împotriva incendiilor au fost aplicate 321 de amenzi, în cuantum de 1.323.503 lei.

Normalitatea învinge interesele: Liber la Otopeni pentru toți taximetriștii. După blocajul creat la aeroportul Henri Coandă, la începutul lunii aprilie, când conducerea Companiei Naționale Aeroporturi București a permis accesul doar autoturismelor taxi care respectă toate normele legale și ai căror șoferi au obținut din partea instituțiilor abilitate ale statului toate autorizațiile necesare pentru desfășurarea în legalitate a activității în regim de taxi la aeroport, șefii CNAB anunță măsuri de suplimentare, notează Capital. Oficialii CNAB au anunțat că începând de miercuri, 25 mai 2016, ora 0.00, pentru asigurarea unui număr suficient de taximetre la Aeroportul Henri Coandă, se deschide un nou flux de preluare a pasagerilor de către autoturisme taxi.

„Guccifer” ar pleda vinovat la acuzațiile care i se aduc în SUA. Ce ar putea păți hackerul român. Marcel Lazăr, 44 de ani, din Arad, hackerul român supranumit ‘Guccifer’, inculpat pentru spargerea conturilor mai multor personalită?i din SUA, ar urma să pledeze vinovat la unele dintre acuzațiile care i se aduc de justiția federală din SUA, transmite România Liberă. O audiere pentru schimbarea pledoariei este programată pentru miercuri în Curtea Districtuală din Alexandria, statul Virginia, conform documentelor instanței. El a pledat nevinovat luna trecută la mai multe capete de acuzare, printre care acces neautorizat la calculatoare și obstrucționarea justiției.

ANAF, amendată cu 16.000 lei pentru că a publicat lista datornicilor. Reacția ANAF. Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a amendat Autoritatea Națională de Administrare Fiscală (ANAF) cu 16.000 de lei pentru publicarea datelor personale din lista datornicilor, informează Economica.net. ANAF a anunțat că instituția a respectat drepturile și libertățile fundamentale ale persoanelor fizice și că va contesta sancțiunile aplicate de ANSPDCP. „Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a sancționat Agenția Națională de Administrare Fiscală cu amendă contravențională în cuantum total de 16.000 Ron”, se arată într-un comunicat de presă remis marți presei.

RADET și Primăria Municipiului București, în război cu ANRE pentru prețul gigacaloriei. RADET și Primăria Municipiului București vor să obțină, potrivit unui comunicat de presă, un preț corect al gigacaloriei la nivelul Municipiului București, transmiteBursa. Cele două instituții susțin că, în prezent, modalitatea de stabilire a costului unei Gcal, precum și cea de distribuire a costurilor între cele două forme de energie (electrică și termică) este incorectă și avantajează în mod nelegal și netemeinic energia electrică.

Aproape 800 mil. euro din fonduri UE au fost alocate României pentru modernizarea administrației publice. Aproape 800 de milioane de euro din fonduri ale Uniunii Europene (UE) au fost alocate României pentru reforma și modernizarea administrației publice, în perioada 2014 — 2020, a afirmat, marți, comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu ministrul român al Finanțelor, Anca Dragu, la sediul Comisiei Europene din Bruxelles, relateazăCapital. „Fondurile structurale și de investiții europene reprezintă o mare parte din bugetul total disponibil pentru investiții publice, iar întărirea capacității administrative în ceea ce privește gestionarea acestor fonduri va genera investiții mai eficiente și cu impact mai mare”, a susținut Crețu.

ROMATSA: Traficul în spațiul aerian al României este în creștere din cauza problemelor din Crimeea. Traficul în spațiul aerian al României este în creștere în urma închiderii de către Ucraina a spațiului aerian al Peninsulei Crimeea, ceea ce creează probleme pentru controlorii români de trafic, a declarat, marți, Valentin Cimpuieru, director al Departamentului Tehnic și Dezvoltare din cadrul Regiei Autonome „Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian” ROMATSA, potrivit Economica.net. Astfel, dacă în 2013, deasupra României au trecut 525.574 de zboruri, numărul lor a crescut la 594.264 în 2014 și la 631.068 anul trecut, ceea ce înseamnă un avans de 13% în 2014 față de 2013 și de 6% anul trecut față de anul 2014.

Fabrica de tancuri din București ar putea asambla Jeep-uri militare. Compania Națională Romarm și Uzina Mecanică București au propus americanilor de la Fiat Chrysler un parteneriat pentru asambarea de automobile militare de tip Jeep în România la UMB, societate care a fabricat până în prezent 1.100 de tancuri, informează Cotidianul. „Noi am făcut o propunere de colaborare cu Fiat Chrysler care credem că este extrem de importantă. Este doar una dintre propuneri”, a declarat într-o conferință de presă Floarea Șerban, directorul general al companiei Romarm.

Teatrul de Operetă va funcționa separat. Beatrice Rancea, noul manager al Operei Naționale București. Noul manager interimar al Operei Naționale București (ONB) este Beatrice Rancea, a anunțat luni, printr-un comunicat, Ministerul Culturii, scrie Puterea. Pe de altă parte, se arată în comunicat, vor demara procedurile de separare a Operei Naționale București de Teatrul Național de Operetă și Muzical „Ion Dacian” fuzionate prin Hotărârea de Guvern 741/2013, urmând ca, „în cel mai scurt timp posibil, cele două instituții de spectacol să fie reorganizate și să-și poată relua activitatea artistică într-o nouă formulă”.

Mircea Lucescu a semnat cu Zenit: „A pus clauze stricte”. Mircea Lucescu a semnat, potrivit „Hurriyet”, un contract pe două sezoane cu Zenit, rușii plătindu-l cu 4,5 milioane anual, transmite Gazeta Sporturilor. Turcii și-au luat gândul de la Mircea Lucescu. Antrenorul român i-a convins pe șefii lui Zenit să-i accepte mare parte din condiții. Il Luce a semnat aseară un contract până în 2018 și va câștiga 9 milioane E în total din salariu, informația, dezvăluită de Hurriyet, fiind întărită de presa din Rusia.

CSA a calculat la cât se ridică prejudiciul pentru folosirea mărcii. Ce sumă îi cer generalii lui Gigi Becali. Reacția patronului Stelei. După ce a evaluat brand-ul „Steaua București” la aproximativ 57 de milioane de euro, Clubul Sportiv al Armatei anunță azi la cât s-ar ridica prejudiciul pentru folosirea mărcii fără acceptul MApN, și anume 36,8 de milioane de euro, potrivitGazetei Sporturilor. În comunicatul remis azi, se vorbește și despre o „taxă de licență” de peste 3 milioane de euro, pe care ar trebui să o plătească anual echipa care ar dori să folosească emblema roș-albastră.

Cîrstea și Niculescu, eliminate de la Roland Garros! Sorana nu a avut nicio șansă cu Svitolina, Monica a cedat în fața lui Parmentier. Sorana Cîrstea a pierdut în primul tur la Roland Garros, scor 1-6, 3-6, cu Elina Svitolina, după un meci de doar 67 de minute, anunță ProSport. Monica Niculescu a părăsit și ea turneul din capitala Franței, după ce a cedat, scor 2-6, 6-7, în fața lui Pauline Parmentier, reprezentanta gazdelor.

Ziua canotajului românesc! Încă două echipaje tricolore s-au calificat la JO de la Rio. Barca regină a câștigat Regata de calificare de la Lucerna. Surpriza zilei: barca de dublu — categorie ușoară. Canotajul românesc a strâns rândurile, ca o adevărată familie, și a dovedit încă o dată că are puterea de a oferi rețete câștigătoare, relatează ProSport. Cu orgoliul zgâriat după Campionatele Mondiale de anul trecut și Europenele de anul acesta, sportul care a dat lumii nume uriașe, precum Elisabeta Lipă, Georgeta Andrunache, Doina Ignat sau Viorica Chermeș (Susanu), s-a revanșat la Regata olimpică de calificare de la Lucerna, unde a reușit să obțină biletele olimpice la încă două ambarcațiuni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS