Acasa Revista Presei Revista presei. Se fură 10.000 de euro pe oră la CNADNR

Revista presei. Se fură 10.000 de euro pe oră la CNADNR

scris de Z.V.
193 Afisari

Reacția președintelui Klaus Iohannis după acuzațiile Rusiei privind scutul antirachetă, confirmarea de către procurori că persoana decedată în accidentul rutier este Dan Condrea, undă verde la urmărirea penală a celor patru foști miniștri vizați în dosarul Rompetrol II, adâncirea scandalului din sănătate, restricțiile de trafic din Capitală pentru mitingul sindicaliștilor din educație, manifestări și statistici de Ziua Internațională a Copilului, dar și conturarea Autostrăzii Transilvania, noile reguli pentru plata contribuției la Sănătate, suspendarea activității SEAP, precum și eliminarea Simonei Halep în optimile de finală la Roland Garros și anunțarea Lotului României pentru EURO 2016 sunt principalele subiecte ale zilei de 1 iunie.

autostrada transilvanieiAlin Goga, jurist la CNADNR: „Se fură 10.000 de euro pe oră la CNADNR”, potrivit Puterea. În ciuda unor măsuri luate în ultima vreme, amploarea neregulilor de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) nu pare să se fi diminuat. Alin Goga, consilier juridic în cadrul companiei aduce grave acuzații la adresa conducerii CNADNR, în urma comunicatului prin care compania de stat a anunțat că a primit o singură ofertă pentru licitația privind refacerea lotului 3 din autostrada Sibiu-Orăștie. Goga, care este și reprezentant al Grupului de inițiativă pentru restructurarea și reprofesionalizarea CNADNR, vorbește, în exclusivitate pentru PUTEREA, despre cum se fură încă foarte mulți bani prin proiectele derulate de companie.

Iohannis, reacție la 4 zile după amenințările lui Putin: „Nu pot să ne intimideze”, notează Gândul. Președintele Klaus Iohannis a afirmat marți că declarațiile recente din partea Rusiei referitoare la scutul de la Deveselu nu pot să intimideze și arată că abordarea României de întărire a securității NATO este cea corectă. Președintele a declarat că situația de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre nu a evoluat într-un sens pozitiv și că provocările curente au un spectru mai larg „cu un complex de amenințări pe care nu le puteam anticipa cu câțiva ani în urmă și care fac mediul de securitate imprevizibil”.

Pîslaru: Ordonanța privind salarizarea bugetarilor ar putea fi adoptată săptămâna viitoare de Guvern, anunță Capital. Ordonanța privind salarizarea bugetarilor ar putea fi adoptată în ședința Guvernului de miercuri, 7 iunie, iar până la sfârșitul acestei săptămâni se discută cu partenerii sociali din Educație propunerea Executivului, a declarat marți ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Pîslaru. Ministrul a refuzat însă să precizeze care variantă este cea în cauză, respectiv aceea cu majorări de 9,65% din august 2017 sau cea cu creșteri cuprinse între 5 și 6% din august 2016, cu un impact bugetar de 200 de milioane de lei. Pîslaru a spus că, inițial, sindicatele din Educație erau de acord cu aplicarea unor corecții din august 2016, dar ulterior aceștia nu au mai fost de acord cu această propunere și au cerut aplicarea acestora de la 1 ianuarie 2017.

Directorul SRI: Se impune un efort sporit de descurajare a oricărei încercări de recurgere la forță în regiune, notează Cotidianul. Directorul Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Hellvig, a declarat, marți, că este îngrijorat de „dificultatea unora din vecinii de la Marea Neagră de a ieși din logica belicoasă a secolelor trecute”, precizând că este necesar „un efort sporit de descurajare a oricărei încercări de recurgere la forță în regiune”

Dragnea vrea să schimbe sistemul electoral: „Să modificăm Constituția”, potrivit Gândul. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți că sistemul electoral din România trebuie analizat serios și că, începând de anul viitor, e nevoie de discuții referitoare la modificarea Constituției, în așa fel încât mandatele primarilor să dureze cinci ani în loc de patru, „pentru că așa cum este sistemul de alegeri la noi acum nu poți să ai cinci ani de zile de pauză, de liniște, ca să poți să construiești ceva, atât într-o localitate, cât și la nivel național”.

Guvern provizoriu din iunie, pus la cale de PSD și ALDE, titrează Evenimentul Zilei. PSD, UNPR și ALDE ar putea să instaureze în vară un Guvern cu puteri limitate până la alegerile parlamentare. Varianta a fost lansată, ieri, public, de copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Marian Munteanu anunță că alianța sa va candida la parlamentare: În funcție de procent, vrem să ne implicăm în guvernare, relatează Adevărul. Marian Munteanu, care a fost propus în luna aprilie, de PNL candidat la Primăria Capitalei și a fost retras după reacțiile apărute în spațiul public, a anunțat, marți, la Realitatea TV, că se pregătește să candideze, în toamnă, cu alianța sa, la alegerile parlamentare, el precizând că în funcție de procentul pe care îl vor avea, vor dori să se implice și în guvernare.

Iohannis a retrimis Legea Educației în Parlament: „Vreau să punem capăt plagiatelor. Parlamentul să stopeze acest fenomen” Ce contestă Iohannis, scrie Adevărul. Președintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului cererea de reexaminare a Legii de aprobare a ordonanței prin care este reglementată retragerea titlurilor de doctor obținuute prin plagiat. Șeful statului indică Parlamentului să modifice Legea, în sensul în care să fie stopat fenomenul plagiatelor.

Istoria cusută cu ață albă a terenului subevaluat de 56 de ori, pe care urma să se ridice hotelul secret al lui Gabriel Oprea, potrivit Adevărul. Gabriel Oprea se află din nou în vizorul DNA. Hotelul pe care voia să-l construiască pe malul lacului Floreasca, pe un teren primit șpagă de subalternul său politic, primarul suspendat al sectorului 2, Neculai Onțanu, este luat la puricat de anchetatori. DNA are indicii că tranzacția prin care terenul a ajuns la Oprea ar fi fictivă.

Sistem on-line de scanare a cărților de identitate la alegeri, aflăm din Puterea. Alegătorii care vor încerca să voteze de doua ori la scrutinul din 5 iunie vor fi vizitati de Poliție in cateva minute, datorita unei aplicatii informatice pentru depistarea tentativelor de frauda electorala.

Rusia avertizează că sporirea prezenței NATO la granița ei nu poate rămâne fără răspuns, titrează Economica.net. Prezența crescândă a NATO la granița Rusiei nu poate rămâne fără răspuns, a declarat Alexei Meșkov, adjunct al ministrului rus de externe. Agenția rusă de presă notează că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat mai devreme în aceeași zi la Varșovia, la o conferință de presă comună cu ministrul polonez al apărării, Antoni Macierewicz, că NATO va disloca echipamente militare în flancul estic al Alianței, în plus față de cele patru batalioane aflate în discuție.

Procurorii confirmă că persoana decedată în accident este Dan Condrea, relatează Jurnalul Național. Procurorii de la Parchetul General au confirmat marți că, în urma efectuării unor teste ADN, persoana decedată în accidentul produs lângă localitatea Buftea este patronul Hexi Pharma, Dan Condrea.

Accidentul lui Dan Condrea. Patronul Hexi Pharma a efectuat 13 deplasări, în interval de o oră, pe traseul Buftea — Corbeanca, informează Puterea. Procurorii de la Parchetul General au anunțat marți, într-un comunicat de presă, că mașina condusă de patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a efectuat în ziua producerii accidentului, în intervalul de aproximativ o oră, 13 deplasări tur-retur pe traseul Buftea-Corbeanca.

Cioloș l-a eliberat din funcție pe secretarul de stat Aurel Stanciu, implicat în scandalul ROMATSA, scrie România Liberă. Potrivit unor decizii publicate marți în Monitorul Oficial, premierul i-a numit pe Liviu-Ionuț Moșteanu și George-Dan Vușcan în funcțiile de secretari de stat în Ministerul Transporturilor. În același timp, secretarii de stat în Ministerul Transporturilor Ion Aurel Stanciu și Marius Humelnicu au fost eliberați din funcție.

Fostul adjunct al șefului Poliției Capitalei, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Decizia împotriva lui Ababei nu e definitivă, potrivit Adevărul. Comisarul șef Roberto Ababei, fostul adjunct al șefului Poliției Capitalei, a fost condamnat, marți, la 3 ani de închisoare cu suspendare. Decizia, care aparține Tribunalului București, nu este definitivă. Concret, magistrații l-au condamnat pe Ababei la 3 ani de închisoare cu suspendare și un termen de supraveghere de 3 ani și 4 luni.

Șefului Poliției Locale de la Sectorul 1, reținut pentru corupție! Rolul lui Emanoil Bocean, în rețeaua Chiliman-Moisescu, aflăm din România Liberă. Emanuel Bocean, la data faptei consilier al Primarului Sectorului 1 București Andrei Chiliman pe sectorul de ordine publică, coordonator al Poliției Locale a Sectorului 1 București (instituție subordonată Primăriei), în prezent șef al Poliției Locale Sector 1, a fost reținut pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată.

Cei patru foști miniștri vizați în dosarul Rompetrol II pot fi urmăriți penal, relatează România Liberă. Cei patru foști miniștri, Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vlădescu și Gheorghe Pogea, cercetați în dosarul Rompetrol II, pot fi urmăriți penal. Președintele Klaus Iohannis a semnat cererea DIICOT.

Ministerul Justiției a propus-o pe Ioana Albani în funcția de procuror șef adjunct al DIICOT, scrie Curierul Național. Ministerul Justiției a propus-o pe Ioana Albani pentru un mandat de trei ani în funcția de procuror-șef adjunct al DIICOT. Ioana Albani va trebui să susțină un interviu în fața Secției pentru procurori a CSM, urmând ca avizul dat de Consiliu să ajungă pe masa președintelui României. Iohannis va fi cel care va decide dacă Ioana Albani va fi numită în funcție.

Bolnavi după bani! Care e suma pentru care medicii au profitat de pacienții fără minți, potrivit Libertatea. Peste 50 de medici din toată țara sunt acuzați de un cinism fără precedent: aceștia ar fi folosit peste 250 de pacienți pe post de cobai pentru experimentele unor companii private, în schimbul cărora ar fi primit foarte mulți bani. Seria scandalurilor din sănătate a luat amploare. După problema dezinfectanților diluați cu bună știință, acum ies la iveală acțiuni de o inconștiență incredibilă a zeci de medici din toată țara despre care s-a aflat că exploatează pacienți fără discernământ în experimente comandate de diverse companii private.

Percheziții la 31 de spitale, pentru teste neautorizate pe pacienți, transmite Gândul. Polițiști au făcut marți 26 de percheziții la cabinete medicale din Capitală și din alte patru județe, într-un dosar penal în care mai mulți medici sunt vizați pentru luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual și fals material în înscrisuri oficiale, fiind ridicate și documente de la 31 de spitale din 16 județe, anunță Poliția Română. Surse judiciare au declarat că în București se fac verificări la Spitalul Militar Central și Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia. Polițiștii au suspiciuni că, printre altele, medicii ar fi derulat studii clinice pentru testarea unor medicamente pentru boli mentale, cu falsificarea consimțămintelor presupușilor voluntari.

Autostrada Transilvania începe, în sfârșit, să prindă contur, scrie Capital. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a avizat începerea lucrărilor pentru trei contracte de proiectare și execuție a autostrăzii Ogra — Câmpia Turzii, parte a obiectivului de investiții Autostrada Transilvania. Odată finalizate aceste proiecte, în septembrie 2017, șoferii vor beneficia de aproximativ 37 km de autostradă între Câmpia Turzii și Târgu Mureș.

Creanțe de 16,5 milioane de euro, cedate pe 2 euro — Restructurare a creditelor neperformante prin conversie în acțiuni — o dare în plată, marca BCR, informează Bursa. Banca Comercială Română s-a remarcat, în 2013, printr-un experiment similar „dării în plată” — a acceptat o conversie în acțiuni a creditelor neperformante ale „Cemacon” SA, însă, ulterior, a cedat creanța către Business Capital for Romania Opportunity Fund, după care și-a vândut participația la acest fond către acționarul său majoritar, Erste Bank.

Când și cum poate fi declarată neconstituțională legea darii in plată. Ce trebuie să știe clienții băncilor, relateazăEconomica.net. Dacă peste jumătate de an legea va fi declarată neconstituțională, cei care au apucat să dea deja în plată scapă de datorii pentru totdeauna, iar cei care nu au făcut încă asta urmează să rămână datornici pe viață la bancă. Se apropie termenul la care grosul solicitărilor de excepție de neconstituționalitate a legii 77/2016 vor fi depuse în instanțele de drept comun.

SEAP îți suspendă activitatea, scrie Q Magazine. Armonizarea legislației naționale în conformitate cu directivele Uniunii Europene, în materie de achiziții publice, dă bătăi de cap instituțiilor publice din România. În vederea transpunerii directivelor europene, un pachet de legi menite să reglementeze modalitatea de atribuire a achizițiilor publice a fost trimis, în octombrie anul trecut, către Parlament. Pachetul de legi a fost dezbătut la nivel de comisii de specialitate, adoptat de plenul Camerei Deputaților, în calitate de cameră decizională, și publicat în Monitorul Oficial. Cu toate acestea, legislația modificată nu poate fi încă implementată întrucat normele de aplicare nu au fost elaborate. În aceste condiții, Sistemul Electronic de Achiziții Publice își suspendă activitatea pentru o perioadă de circa 3 săptămâni, 26 mai-15 iunie.

Săptămâna protestelor contra disfuncționalităților din economie, relatează Bursa. Săptămâna pe care o traversăm pare să fie dedicată protestelor împotriva disfuncționalităților din mai multe sectoare economice.

Noi reguli privind indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, citim în Capital. De la 1 iulie va intra în vigoare Legea nr. 66/2016 prin care se modifică OUG nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor. Noile prevederi sunt menite să încurajeze părinții să stea mai mult timp acasă cu copiii, precum și să asigure un suport financiar suplimentar.

Reguli noi pentru plata contribuției la Sănătate, începând de miercuri, informează Economica.net. Legea prin care se schimbă modalitatea de calcul a contribuțiilor la sănătate pentru anumite categorii de persoane intră în vigoare la 1 iunie. Două modificări sunt esențiale, iar una dintre ele vizează 3,36 milioane de români, cărora li se oferă posibilitatea să plătească doar când vor să meargă la spital.

Șase copii au leșinat la școala nr. 99 din București. ISU a intervenit de urgență, notează Adevărul. Șase copii au leșinat, marți, la școala nr. 99 din București. Potrivit ISU București, la fața locului au fost trimise șase echipaje SMURD și o CBRN cu echipaj specializat pentru cercetare, în vederea depistării substanței care a generat aceasta situație.

Bilanț trist de Ziua Copilului: românii sunt mai săraci decât înainte de 2007, potrivit Capital. Deși economia germană se reface, sărăcia este tot mai prezentă în rândul copiilor. Peste 1,5 milioane de minori trăiesc în familii care primesc ajutor social. Cifrele nu sunt deloc încurajatoare. La nivel federal, fiecare al șaptelea copil crește într-o familie care beneficiază de ajutor social (așa-numitul Harz IV), prin care sunt acoperite doar nevoile esențiale. Comparativ cu 2014, numărul copiilor aflați la limita sărăciei a crescut cu circa 30.000, potrivit unor date prezentate de Oficiul Federal de Statistică din Republica Federală.

Trafic restricționat, miercuri, în mai multe zone din București pentru mitingul sindicaliștilor din educație, aflăm dinLibertatea. Traficul rutier va fi restricționat miercuri în București, sindicaliștii din educație organizând un miting și un marș în zona Pieței Victoria. Potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere, între orele 11,00 — 12,30, va avea loc mitingul în Piața Victoriei, perimetrul cuprins între prelungirea bd. Aviatorilor — Parcul Kiseleff — Calea Victoriei — prelungirea bd. Iancu de Hunedoara.

O săptămână de restricții rutiere în București pentru super concertul „Maroon 5” . Harta cu rute ocolitoare, citim înEvenimentul Zilei. Trupa americană de pop rock Maroon 5 va sus’ine primul concert în România, pe data de 5 iunie 2016. Formația, îndrăgită pentru hituri precum „She Will Be Loved”, „Sugar” sau „Animals”, se află într-un turneu european de promovare a albumului „V”. Concertul va avea loc la București, în Piața Constituției. Pentru acest eveniment, Brigada Rutieră a Capitalei, conform avizului Primăriei Capitalei, a dispus restricții de trafic care se întind pe o perioadă de șapte zile.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul incendiului de la Penitenciarul Craiova, aflăm din Curentul. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a dispus efectuarea unei vizite la Penitenciarul Craiova, în cazul incendiului izbucnit luni în unitatea penitenciară.

Avertisment de la Washington: Risc ridicat de atacuri teroriste majore în țări UE. Euro 2016, pe lista atentatorilor, relateazăGândul. Departamentul de Stat american avertizează că, până la sfârșitul lunii august, există riscul unor atacuri teroriste majore în țări ale Uniunii Europene, în principal la Euro 2016, recomandându-le cetățenilor americani să fie vigilenți. Conform serviciilor secrete americane, teroriștii ar putea comite atacuri la meciuri ale Campionatului european de fotbal (Euro 2016 — turneu care începe în Franța pe 10 iunie) și la Zilele Tineretului Catolic, la sfârșitul lunii iulie în Polonia.

Lotul României pentru EURO 2016: Alex Maxim e al cincilea jucător OUT. Cei 23 de jucători aleși de Iordănescu, aflăm dinProSport. Anghel Iordănescu a anunțat oficial lista celor 23 de fotbaliști români care vor face parte din lotul pentru Campionatul European din Franța. Așa cum ProSport a anunțat încă de luni seară, Alexandru Maxim este al cincilea jucător lăsat în afara lotului de Tata Puiu, fotbalistul de la VfB Stuttgart alăturându-se astfel celor patru pe care i-a anticipat toată lumea fotbalului. Anghel Iordănescu a luat în considerare, atunci când i-a analizat pe ultimii doi candidați pentru excludere — Chipciu și Maxim — două criterii: forma de moment și ultimele evoluții la echipa națională. Din aceste două puncte de vedere stelistul Chipciu a ieșit cu un plus în fața lui Maxim, mai ales pentru că fotbalistul lui Stuttgart a gafat în meciul cu Ucraina la unul dintre golurile primite de România.

Halep a fost eliminată în optimi la Roland Garros după un meci care a durat două zile!, relatează Gazeta Sporturilor. Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală de la Roland Garros de Samantha Stosur, locul 24 WTA, scor 6-7 (0-7), 3-6. Meciul dintre cele două a început duminică, însă din cauza ploii s-a întrerupt la scorul de 5-3 pentru româncă în primul set.

Halep și Radwanska, atac dur la adresa organizatorilor Roland Garros: „Cum poți să faci asta!?” / „Nu le pasă de jucătoare!” Reacții nervoase după ce cele două favorite au fost eliminate, scrie Gazeta Sporturilor. Simona Halep (cap de serie numărul 6) și Agnieszka Radwanska (cap de serie numărul 2) fac front comun după ce ambele favorite au fost eliminate astăzi de la Roland Garros, fiind forțate să joace în condiții extrem de dificile.

El e înlocuitorul lui Mircea Lucescu la Șahtior! Prima declarație a lui Paulo Fonseca: „Sunt foarte mândru să ajung aici”, titrează ProSport. Clubul Șahtior Donețk a anunțat, marți, prin intermediul unui mesaj postat pe site-ul oficial, numirea lui Paulo Fonseca drept antrenor principal al echipei de pe Donbass Arena, acesta înlocuindu-l pe Mircea Lucescu, care a semnat cu Zenit, după 12 sezoane petrecute la echipa lui Rinat Ahmetov.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult