Acasa Revista Presei Revista presei. Trei cauze care au dus la eşecul USR

Revista presei. Trei cauze care au dus la eşecul USR

scris de Z.V.
95 Afisari

Trei cauze care au dus la eşecul USR. De ce a ratat Dan Barna turul doi. După ce a ratat turul doi, candidatul USR-PLUS Dan Barna a declarat ieri că nu intenţionează să demisioneze din fruntea partidului. În paralel, unii membri din USR au început să-l critice pe Barna, în timp ce alţii dau vina pe „Sistem”. Totuşi, sociologul Mircea Kivu afirmă că motivele pentru care Barna e pierdut cursa pentru locul doi sunt mai simple de atât: lipsa de notorietate şi inadecvarea la un public nou, precizează Adevărul.

Klaus Iohannis evită confruntarea directă. Președintele Klaus Iohannis a declarat că se va concentra pe întâlnirile cu alegătorii în campania pentru turul al doilea al prezidențialelor. Şeful statului a răspuns astfel când a fost întrebat cum răspunde scrisorii și invitației la o dezbatere electorală transmisă de Viorica Dăncilă, relatează Cotidianul.

Moțiunea de cenzură scindează PSD-ul. Contre între doi grei ai partidului. Senatorul Niculae Bădălău, preşedintele PSD Giurgiu, a afirmat luni că pregăteşte împreună cu câţiva colegi o moţiune de cenzură. De altă părăre este însă Eugen Teodorovici, preşedintele executiv al social-democraţilor, care a declarat că guvernul unei ţări „nu se schimbă de pe o zi pe alta”, potrivit Evenimentul Zilei.

CCR discută, marţi, conflictul între CSM şi fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall. Curtea Constituţională a României (CCR) va dezbate, marţi, conflictul juridic între Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi Ana Birchall. Fostul ministru al Justiţiei a anunţat că va participa la şedinţa pentru a susţine punctul de vedere, transmite Gândul.

Noul SGG a început să-și pună oamenii pe funcții: La Transelectrica sunt aduși membri ai PNL București, printre care și Sebastian Burduja. La doar două zile după ce a devenit acționar majoritar al Transelectrica, Secretariatul General al Guvernului a început operațiunea de numire a unor membri PNL sau persoane apropiate partidului pe funcții de conducere a companiei. Mai exact, SGG propune noi persoane pentru funcția de membri ai Consiliului de Supraveghere, informează Hotnews.ro.

ÎCCJ: Condamnarea primită de Hrebenciuc pentru retrocedări ilegale de păduri, anulată. Dosarul se va rejudeca de la zero. Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis luni ca dosarul retrocedărilor ilegale de păduri în care sunt acuzaţi foştii deputaţi Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, dar şi fostul ministru Tudor Chiuariu să se rejudece de la zero, procesul urmând să se desfăşoare la Curtea de Apel Braşov, titrează Jurnalul.ro.

Dan Barna: Nu îmi dau demisia. Dan Barna, preşedintele USR, anunţă că nu intenționează să își dea demisia și că va îndemna simpatizanţii USR-PLUS care l-au votat pe el în primul tur al alegerilor prezidenţiale să îl voteze pe Klaus Iohannis în turul II, notează România Liberă.

Electoratul PNL s-a culcat puțin pe o ureche (șeful campaniei lui Iohannis). Șeful campaniei PNL la prezidențiale, Dan Motreanu, a declarat luni, după o întâlnire cu Klaus Iohannis, că în urma analizei primului tur al alegerilor prezidenţiale, s-a ajuns la concluzia că a fost o „mică demobilizare” în rândul votanţilor PNL pentru că alegătorii s-au gândit că şeful statului intră fără probleme în finală, scrie Stiripesurse.ro.

Instanţa supremă suspendă procesul lui Victor Ponta în dosarul „Rovinari – Turceni” şi sesizează CJUE. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis luni suspendarea judecării dosarului „Rovinari – Turceni”, în care fostul premier Victor Ponta şi fostul senator Dan Şova au fost achitaţi în primă instanţă, fiind sesizată Curtea de Justiţie a Uniunii Europene privind aplicarea deciziei CCR de rejudecare a unor dosare de corupţie, informează Ziare.com.

Eșecul glorios al președintelui. Iohannis intră în al doilea mandat în cele mai fericite condiții, pentru domnia sa. Are guvernul său, sondajele de opinie ne arată că va avea în noul Parlament și o majoritate parlamentară favorabilă, relatează QMagazine.ro.

Deşi programul „O familie, o casă” e încă în Parlament, 48% dintre apartamentele dezvoltate în Bucureşti s-ar încadra în condiţiile impuse. Deși programul care va înlocui „Prima Casă”, denumit „O Familie, o casă” e încă blocat în Camera Deputaților, cei interesați să intre în programul cu componentă socială pot găsi, încă, apartamente care să se preteze condițiilor impuse, inclusiv valorii maxime de garantare de 70.000 de euro. Cele mai multe proiecte rezidențiale cu apartamente ce pot fi achiziționate prin viitorul program sunt în zonele de sud și vest ale Bucureștiului, publică Economica.net.

Guvernul PNL mătură tot: Premierul Ludovic Orban nu a glumit când a spus că o să-l doară mâna de la atâtea semnături prin care dispune demiterea unor persoane instalate pe funcţii de guvernul PSD. Într-o singură zi, vineri, în Monitorul Oficial au apărut aproape 60 de decizii de demitere din fostul aparat guvernamental. Între „vedetele” care şi-a văzut numele în Monitorul Oficial se numără secretarul general al guvernului Toni Greblă, fostul şef al Comisiei Naţionale de Prognoză Ion Ghizdeanu. Din toate ministerele secretarii sunt daţi afară, precizează Ziarul Financiar.

Exclusiv Cosmin Contra, amendat de FRF! Înjurăturile costă 6.500 de euro. FRF l-a amendat pe Cosmin Contra cu 20% din salariul pe o lună ca urmare a episodului trivial de la meciul cu Norvegia, când selecționerul l-a jignit grosolan pe George Pușcaș după ratarea unui penalty, notează Gsp.ro.

Tomas Ryde a vorbit pentru prima dată după scandalul convocărilor pentru Campionatul Mondial din Japonia! Săptămâna trecută a fost una agitată în handbalul românesc după ce Tomas Ryde a anunțat lotul de 18 pentru Campionatul Mondial din Japonia. Selecția suedezului a stârnit multe controverse, Sorina Târcă (golgheterul Ligii Naționale) și Laura Moisă fiind două dintre jucătoarele importante care nu se aflau pe listă, transmite Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS