Acasa Stiinta-ITIT Laptop ecologic din bambus

Laptop ecologic din bambus

scris de Ziua Veche
72 Afisari

Asus a lansat in Romania noul notebook U Bamboo, care utilizeaza lemnul de bambus in constructia carcasei exterioare, a touch pad-ului si a suportului pentru maini. Modelul U53F integreaza un procesor puternic Intel Core i5, 3GB de memorie RAM si un hard disk de 500 GB.


 

De asemenea, este dotat cu un cititor optic Blue-ray si noua interfata USB 3.0. Prin intermediul acesteia, utilizatorii vor putea transfera de zece ori mai rapid fisierele mari si continutul multimedia de pe dispozitivele mobile avansate, comparativ cu USB 2.0. Ecranul HD are o diagonala de 15,6 inci si este iluminat prin tehnologie LED, economisind energie. Asus a reusit sa reduca necesarul de plastic cu 16% – 20%. Fibra si panza de bambus au fost utilizate si pentru ambalarea modelelor din seria Bamboo, cutiile acestora fiind 100% reciclabile. De altfel, consumul intregului sistem este optimizat cu ajutorul lui Super Hybrid Engine, care permite reducerea anuala a emisiuniilor de CO2 cu 12,3 kg per notebook. La un volum anual de aproximativ 6 milioane de laptopuri ASUS vandute, emisiile globale de CO2 pot fi reduse cu aproximativ 73,8 milioane de kilograme de CO2, fapt ce ar echivala cu plantarea a 36 de milioane de copaci anual. Bambusul are o rata de crestere pe care nicio alta planta nu o poate atinge. Poate creste 60 de cm in doar 24 de ore, atingand inaltimea maxima in cativa ani. Bambusul are capacitatea de regenerare dupa taiere, fara sa fie nevoie de replantare, fiind astfel resursa perfecta care se poate reface singura.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult