Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Universul subteran din Beijing | Calendarul fiscal 2017 | Creierul se micșorează în timpul somnului | Un ”continent pierdut” a fost descoperit sub insula Mauritius | LEACURI DIN NATURĂ: Turmericul

Transalpina versus Transfăgărăşan

Scris de :     2011-08-12 12:48

Traversând Munţii Parâng de la nord la sud, paralel cu Valea Oltului, Transalpina este drumul rutier cel mai înalt din România.

Transalpina versus Transfăgărăşan auto

transalpina (foto: transalpina.biz)

Înălţimea maximă se află în Pasul Urdele, la aproximativ 2.145 de metri. Transalpina, denumită şi “Drumul Regelui”, face legatura ăntre Transilvania şi Oltenia.

Transalpina, cu toate că este mai înaltă şi mai veche decât Transfăgărăşan, este mai puţin cunoscută pentru că, deşi este catalogată drum naţional, DN 67c (partial), nu a fost, până în 2009, niciodată asfaltată, scrie Transalpina.biz.

În anul 2009, a început asfaltarea si modernizarea acestui drum pe o distanţă de 148 de kilometri, între Sebeş, judeţul Alba, şi Bengeşti, judeţul Gorj.

Astfel că, la începutul lunii în curs, aproximativ 98% din Transalpina era deja asfaltatată.

Transfăgărăşan, mult mai cunoscut, este cea de a doua şosea din România aflată la mare altitudine, urcând până la 2042 de metri.

Situat pe Drumul National 7C, Transfăgărăşan traversează cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş şi leagă Transilvania de Muntenia, scrie Transfagarasan.net. Drumul este închis iarna şi primăvara, din cauza zăpezii care blochează accesul.

Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în perioada 01 iulie 2011 – 31 octombrie 2011 este deschisă circulaţia publică pe acest drum naţional între km 0+000 localitatea Bascov, judeţul Arges şi km 151+955 intersecţie cu drumul naţional DN1 Braşov – Sibiu, judeţul Sibiu.

Pe sectorul de drum cuprins între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 129+900 (Bâlea Cascada) este interzisă circulaţia pe timpul nopţii, între orele 21:00 şi 07:00.
Alte stiri din: Auto Afisari - 5,624
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Opinii
 
Dezbateri
 
Politica
 
Magazin
 
Revista Presei
 
Stiinta-IT
 
Aroma de vinil
 
Poza Veche
 
Bancul zilei
 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
decebal tower
birouri zona decebal
apartamente zona decebal
apartamente lux unirii
apartamente de lux unirii
apartamente 2015 unirii
apartamente noi 2015 unirii
birouri noi 2015 unirii