Acasa Sport-AutoSport Australian Open. Simona Halep – Shuai Zhang, 4-6, 3-6

Australian Open. Simona Halep – Shuai Zhang, 4-6, 3-6

scris de Z.V.
1.353 Afisari

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost eliminată în primul tur al Australian Open, după ce a fost învinsă, marţi, cu scorul de 6-4, 6-3, de chinezoaica Shuai Zhang, locul 133 WTA, sportivă venită din calificări.

Zhang, care va împlini 27 de ani la 21 ianuarie, s-a impus într-o oră şi 18 minute şi a trecut pentru prima dată în carieră în turul al doilea al unui Grand Slam, după ce a fost eliminată de fiecare dată în această fază la precedentele 14 prezenţe.

Simona Halep părăseşte Australian Open în turul întâi după ce a atins faza sferturilor de finală la ediţiile din 2014 şi 2015.

Pentru prezenţa pe tabloul principal, Halep va primi 10 puncte WTA şi un premiu de 34.500 de dolari australieni (aproape 22.000 de euro).

Shuai Zhang s-a calificat pe tabloul principal al Australian Open și va fi adversara româncei Simona Halep, favorită 2, în primul tur al primului Grand Slam al anului de la Melbourne.

Simona Halep - Shuai Zhang

Simona Halep – Shuai Zhang

Shuai Zhang, 27 ani pe 21 ianuarie, nu a trecut niciodată de primul tur la turneele de Grand Slam. Zhang, locul 132 WTA, s-a calificat pe tabloul principal al Australian Open după ce a învins-o în ultimul tur al calificărilor pe franțuzoaica Virginie Razzano cu 4-6, 6-2, 8-6.

Halep a jucat o singură dată cu Zhang, pe care a învins-o la Indian Wells 2012, în primul tur (6-1, 6-1). Dacă trece de jucătoarea chineză, Halep va juca în turul 2 cu învingătoarea dintre Alize Cornet (Franța) și Bojana Jovanovski (Serbia).

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS