Acasa Sport-AutoSport Bute ar putea fi declarat câştigător în meciul cu Froch

Bute ar putea fi declarat câştigător în meciul cu Froch

scris de Laurentiu Banches
673 Afisari

Românul Lucian Bute ar putea să câştige la masa verde partida cu britanicul Carl Froch, după ce un promoter al acestuia a intrat în ring în timp ce arbitrul număra.

Promoterul intra in timp ce Bute este numarat (foto:boxingnews24.com)

Deşi Carl Froch l-a dominat categoric pe Lucian Bute în reprizele premergătoare knock-outului, acesta ar putea fi descalificat, întrucât un membru al staff-ului său, promoterului britanicului a intrat în ring să îl felicite pentru victorie în timp ce arbitrul partidei încă îl număra pe Bute. Potrivit boxingnews24.com, Eddie Hearn, promoterul lui Froch, a păşit în ring şi l-a îmbrăţisat pe pugilist în timp ce numărătoarea lui Lucian abia ajunsese la 3, moment în care conform regulamentului, arbitrul ar fi trebuit să îl descalifice pe sportivul britanic, după această greşeală de începători.

Nu ar fi pentru prima dată când un boxer ar fi descalificat din cauza unui membru al staff-ului, în urmă cu 3 luni de zile, Carlos Molina a păţit acest lucru la un meci în Statele Unite în faţa lui James Kirkland. Atunci, Carlos Molina a dominat întreaga partidă şi ar fi urmat să câştige meciul la puncte, însă în finalul rundei a 10-a, acesta a fost numărat după o lovitură primită de la adversar, fapt care l-a înfuriat pe unul din membrii staff-ului ce a intrat pe teren şi l-a făcut pe arbitru să îl descalifice pe sportiv.

Specialiştii de la site-ul boxingnews24.com sunt de părere că Bute nu va face apel la Federaţia Internaţională de Box, acesta dorind să îşi ia cu siguranţă revanşa pe teren, însă greşeala staff-ului a lui Froch, a fost una flagrantă, care dacă ar fi fost observată de arbitru, ar fi putut duce la o descalificare corectă şi de necontestat.

În clipul de mai jos se poate observa cum Bute este trimis la podea la minutul 01:26, iar promoterul lui Froch intra în ring la nici 3 secunde la minutul 01:29.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult