Acasa Sport-AutoSport Campionatul European de Fotbal – cel mai important eveniment sportiv al anului 2016

Campionatul European de Fotbal – cel mai important eveniment sportiv al anului 2016

scris de Z.V.
463 Afisari

In luna mai a acestui an, salariul minim pe economie se va majora cu 200 RON. Insa aceasta schimbare este lasata in umbra de ceea ce urmeaza la numai o luna distanta, si anume Campionatul European de Fotbal.

ce fotbal 2016Competitia va alinia in premiera 24 de echipe, impartite in 6 grupe de cate 4, fata de editiile precedente unde numai 16 tari luau parte la turneul final. Echipele de pe primele doua locuri din fiecare grupa se vor califica mai departe, in saisprezecimi, alaturi de cele mai bune 4 echipe clasate pe pozitia a 3-a.

Meciurile de la Campionatul European se vor desfasura intre 10 iunie si 10 iulie. De asemenea, si numarul partidelor s-a marit considerabil, de la 31, la 51. Pentru agentiile de pariuri, Euro 2016 va avea un impact major asupra incasarilor din acest an. Este bine-cunoscut faptul ca la fiecare editie de turneu final, fie ca este vorba de Cupa Mondiala sau de CE, chiar si persoanele care nu obisnuiesc sa practice jocuri de noroc, se lasa contaminate de febra si euforia care inconjoara acest grandios eveniment.

Preliminarii

Fara sa surprinda pe nimeni, echipa nationala a Romaniei s-a calificat la Euro 2016, clasandu-se pe locul secund intr-o grupa accesibila. Favorita numarul 1 a grupei, Grecia, echipa extrasa din prima urna valorica la tragerea la sorti, a reusit cea mai mare contra-performanta din istorie, terminand pe ultimul loc in grupa, in spatele echipei Insulelor Feroe.

Si chiar daca jocul tricolorilor a fost pe alocuri criticat de suporteri, baietii alesi de Iordanescu au reusit sa incheie campania fara sa inregistreze nici o infrangere. Mai mult, Romania a incasat numai 2 goluri pe parcursul intregii campanii, fiind echipa care a primit cele mai putine goluri in preliminarii.

Continuitate pentru pariori

Chiar daca in acest sezon de Europa League nu am avut nici o echipa romaneasca in faza grupelor, pariorii iubesc in continuare aceasta controversata competitie. Sectiunea de ponturi Liga Europa a comunitatii pariorilor din Romania este una dintre cele mai accesate de catre pasionati.

Insa vara aceasta nu va mai fi la fel de greu de indurat precum cea din anul trecut, pentru ca Euro 2016 incepe la numai 3 saptamani distanta de finala Europa League si la mai putin de 2 saptamani de finala UEFA Champions League.

Amintirile ne chinuiesc

Echipa Romania s-a calificat de 4 ori la cea mai prestigioasa competitie inter-tari de pe continent. Ultima participare a fost in 2008, atunci cand tricolorii au fost la numai un meci distanta de calificarea in optimi, desi grupa din care faceau parte parea complet inaccesibila.

Franta, Italia si Olanda erau favoritele clare la calificare. Nici romanii nu credeau ca Mutu si compania vor putea sa se claseze mai sus de locul 4 in grupa.

Totusi, dupa doua egaluri, 0-0 cu Franta in deschidere si 1-1 cu Italia, tricolorii erau in carti pentru ocuparea locului secund, ce permitea accederea in faza urmatoare a competitiei.

Olanda, singura echipa deja calificata din grupa, a folosit o parte din rezerve in meciul disputat in compania baietilor lui Iordanescu, insa deznodamantul acestei partide s-a dovedit a fi un esec pentru ai nostri.

Specialistii au spus ca startul bun s-a datorat lipsei de presiune. Nimeni nu spera la o performanta notabila si astfel, nici asteptarile  nu erau deloc mari. Totusi, dupa ce Romania avea calificare in mana, lucrurile au captatat o alta intorsatura. Declaratiile tuturor se schimbasera si optimismul revenise pe buzele tuturor, in egala masura cu noile asteptari pe care toti le aveau.

Se pare ca tocmai aceasta presiune a dus la lipsa de concentrare care le-a permis olandezilor, desi nu se zbateau prea rau, sa marcheze de doua ori in poarta lui Lobont si sa-i trimita pe tricolori acasa.

Pe de alta parte, echipa Romaniei s-a aflat intr-o situatia similara la startul europeanul din 2000, editie in care nationala o obtinut cea mai buna performanta din istorie, si anume accederea in sferturile de finala.

In primul meci, Viorel Moldovan a marcat unicul gol al tricolorilor, suficient insa pentru a obtine un punct in partida cu Germania. Apoi, Costinha l-a surprins pe Bogdan Stelea in ultimul minut al meciului, pierdut cu scorul de 1-0 in fata Portugaliei. In cel de-al treilea meci al grupei, Dorinel Munteanu si Cristian Chivu a reusit sa tina Anglia in sah, tabela aratand scorul de 2-2. Insa Ionel Ganea a transformat un penalti in minul 89, care a calficat nationala pentru prima data in istorie in faza eliminatorie a competiei.

Italia lui Totti si Inzaghi a transat insa calificarea inca din prima repriza, moment in care sperantele tutoror se spulberasera.

Gica Hagi este jucatorul cu cele mai multe prezente la turneele finale, 8 la numar. Gica Popescu detine recordul pentru numarul de meciuri care includ si preliminariile, reusind nu mai putin de 36 de starturi in tricoul nationalei. Adrian Mutu este jucatorul care a marcat cele mai multe goluri (16) in campaniile europeanului, insa se pare nici el va prinde echipa pentru editia din aceasta vara.

Romania da startul!

Franta va gazdui Romania in meciul de deschidere al Campionatului European, intr-o partida ce va avea loc pe 10 iunie, la orele 21:00. Se preconizeaza ca cele 81.338 de locuri de pe Stade de France se vor ocupa, chiar daca baietii lui Iordanescu nu reprezinta in momentul de fata un nume de mare interes pe plan european.

Fotbalul este cel mai popular sport din lume. Cupa Mondiala a fost vizionata de aproximativ 4 miliarde de spectatori diferiti, adica apoape 60% dintre pamanteni.

Totusi, chiar daca europeanul nu este la fel de popular, casele de pariuri online obisnuiesc sa lanseze numeroase oferte promotionale, atat in perioada premergatoare evenimentului, cat si pe parcursul desfasurarii acestuia.

Insa grupa Romaniei din acest an pare mult mai accesibila decat cele din precedentele doua editii. Franta, Elvetia si Albania nu ii sperie pe pariori, care anunta la unison ca vor miza pe calificarea tricolorilor in faza urmatoare a competitiei.

Hai Romania!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS