Acasa Sport-AutoSport Campionatul Mondial de Baschet 2014, finala: SUA – Serbia, scor 129-92 (video)

Campionatul Mondial de Baschet 2014, finala: SUA – Serbia, scor 129-92 (video)

scris de Z.V.
1.498 Afisari

Statele Unite au invins  Serbia in finala Campionatului Mondial de baschet masculin, reusind astfel sa-si pastreze titlul obtinut in anul 2010.

In finala Campionatului Mondial de baschet masculin, programata duminica, 14 septembrie, s-au intalnit Statele Unite si Serbia, scor 129-92,  americanii pornind din postura de mari favoriti.

Baschetbalistul Kyrie Irving a fost desemnat MVP-ul finalei, după cele 26 de puncte marcate (6 din 6 de la 3 puncte) în finală. James Harden a avut și el 24 de puncte în ultimul act. SUA a reușit 15 aruncări de 3 puncte.

Cel mai bun 5 al competiției arată astfel: Milos Teodosic (Serbia), Kyrie Irving (SUA), Nicolas Batum (Franța), Paul Gasol (Spania), Kenneth Faried (SUA).

Finala Campionatului Mondial (CM) de Baschet dintre SUA și Serbia are loc duminicǎ, 14 septembri, cu ȋncepere de la ora 22, la Palacio de los Deportes din Madrid.

Campionatul Mondial de Baschet 2014, finala: SUA vs Serbia

Campionatul Mondial de Baschet 2014, finala: SUA vs Serbia

Americanii au făcut spectacol până acum şi au demonstrat că sunt o echipă valoroasă chiar şi fără vedetele deja consacrate ce au făcut parte din lotul olimpic. Aceştia au cea mai mare medie de puncte înscrise la acest turneu (101.5 puncte pe meci) şi procentaje excelente (56.4% la 2 puncte şi 38.3% la 3 puncte). Aceştia au şi o bancă de rezerve foarte bună, care înscrie în medie 41.8 puncte pe meci.

Sârbii n-au început prea bine faza grupelor la acest Campionat Mondial, dar au reuşit să se redreseze odată cu accederea în fazele superioare. Aceştia au o medie de 81.4 puncte înscrise pe meci şi procentaje excelente (54.9% de la 2 puncte şi 39.9% de la 3 puncte). Serbia stă foarte bine la capitolul „puncte înscrise sub panou”, acolo unde Raduljica este destul de greu de oprit. De asemenea are şi o bancă de rezerve destul de bună, care reuşeşte să înscrie în medie 34 de puncte pe meci.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS