Acasa Sport-AutoSport Champions League. Juventus – Real Madrid, scor 2-1 (video)

Champions League. Juventus – Real Madrid, scor 2-1 (video)

scris de Z.V.
1.178 Afisari

Juventus Torino a învins-o pe Real Madrid, deținătoarea trofeului, cu scorul de 2-1 (1-1), marți seara, pe teren propriu, în prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal.

”Bătrâna Doamnă” a făcut un meci foarte bun și s-a impus meritat, prin golurile marcate de Alvaro Morata (9), Carlos Tevez (57 — penalty), respectiv Cristiano Ronaldo (27).

Torinezii au controlat prima parte a meciului și au avut prima ocazie de gol prin spaniolul Morata, un produs al clubului madrilen, care a încercat să îl învingă pe fostul său coechipier Casillas (7), dar lobul a fost prea scurt.

Peste doar două minute campioana Italiei a deschis scorul, Morata marcând simplu, de sub privirile lui Pepe, după ce Casillas a respins mingea șutată de Tevez: 1-0.

Real a încercat să ofere replica, dar Buffon a fost la post și a acordat corner la șutul de la distanță al lui Kroos (12).

Madrilenii au pus stăpânire pe joc și Ronaldo a irosit o șansă bună, șutul său la colțul lung ocolind ținta (23). Portughezul nu a mai greșit în minutul 27, când a trimis în plasă cu capul mingea centrată de James Rodríguez: 1-1.

Până la pauză Juve a mai avut o situație notabilă, însă Marchisio a tras din afara careului (34) pe lângă poartă.

Real putea intra în avantaj la cabine, dar James Rodríguez a trimis, din plonjon, mingea în bara transversală, cu capul, din centrarea lui Marcelo, care apoi a reluat peste transversală (41).

Juventus a dominat repriza a doua și a reușit să treacă din nou la conducere din minutul 56, când Dani Carvajal l-a faultat în careu pe Tevez și ”Apașul” a transformat lovitura de pedeapsă: 2-1.

”Bianconeri” au controlat jocul din punct de vedere tactic, iar Real nu a reușit să își creeze ocazii mari de gol. Ronaldo a avut o singură șansă (64), dar nu a ajuns la o minge trimisă în careu.

Juve putea câștiga și mai clar, dar nu a reușit să marcheze din două situații foarte bune: Llorente l-a depășit pe Casillas, după o eroare a lui Varane, dar nu a mai putut să trimisă spre poartă (87), după care același Llorente a reluat slab cu capul mingea centrată de Pirlo, iar portarul spaniol a reținut cu șansă (90+2).

Manșa secundă va avea loc în data de 13 mai, pe ”Santiago Bernabeu”

Marți, 5 mai, de la ora 21:45, debutează semifinalele UEFA Champions League. Meciul Juventus-Real Madrid deschide balul în ”careul de ași” al Europei.

Champions League. Juventus-Real Madrid

Champions League. Juventus-Real Madrid

Cele două formații sunt două vechi cunoștințe din această competiție. Statistica victoriilor este aproape egală, iar în această fază a Ligii Campionilor, nu mai există favoriți, susțin cei doi antrenori. Iată cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știți cu privire la acest duel:

Cele două echipe s-au întâlnit de 16 ori până acum în meciuri directe. Statistica este ușor de partea madrilenilor: 8 victorii, față de un egal și 7 succese pentru bianconeri.
Cele mai importante dueluri între cele două echipe au fost în finala UCL din 1998, câștigată de Real Madrid cu 1-0, respectiv în semifinala din 2003, adjudecată de Juve (0-1 și 2-0).

Madrilenii nu au mai trecut, în ”eliminatorii”, de echipele italiene de 28 de ani, fiind eliminată de 7 ori de echipele din ”Cizmă” (de 3 ori de Juventus – 1996, 2003, 2005). Ultima oară când ”galacticii” au câștigat pe terenul lui Juve a fost în 1962, în timp ce ”Bătrâna Doamnă” a câștigat la Madrid în 2008, în grupele UCL.

Ultima „dublă” Real – Juventus a avut loc în sezonul trecut, când au făcut parte din aceeaşi grupă. La Madrid, a fost 2-1 pentru gazde, în timp ce în retur, meciul s-a terminat la egalitate, 2-2. „Galacticii” au câştigat trofeul, în timp ce torinezii nu au ieşit nici măcar din grupe, fiind învinşi în ultima etapă de Galatasaray, echipa care a acces în optimi.

Va fi un duel între doi din cei mai buni portari ai tuturor timpurilor: Gianluigi Buffon și Iker Casillas.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult