Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Bolile românilor și criza din spitale | Cu ce riscuri se confruntă omenirea (raport oficial) | China a ajuns pe partea întunecată a Lunii (VIDEO) | Horoscop 2019. Bani, sănătate, dragoste, carieră | Incident între un avion militar rus şi unul american deasupra Mării Negre (video)

Ciclism-Turul României, clasament dupa etapa a 5-a

Scris de :     2013-07-05 18:44

Cu un traseu în coborâre uşoară, dar continuă, etapa a 5-a, de vineri, a Turului ciclist al României: Vaslui-Bârlad-Tecuci-Galaţi a fost câştigată de grecul George Bourgas (Tableware), după 184 km străbătuţi în numai de 3h50’21”, urmat la 2 secunde de italianul Antonio Viola (Vini Fantini) şi, din nou pe podium, ca şi joi, de românul Eduard Grosu (România), ce se dovedeşte, la 21 de ani, un sprinter de calitate, curajos, şi un rutier de reală perspectivă.

Ciclism-Turul României, clasament dupa etapa a 5-a

Ciclism-Turul României, clasament dupa etapa a 5-a

Lider al clasamentului general se menţine, dar cu multe emoţii, după ce a căzut în ultimii 2 km, primind însă acelaşi timp cu primul pluton, ucraineanul Vitali Buţ (Kolls), virtual învingător al Micii Bucle cu numărul 50, de vreme ce ultima etapă, de sâmbătă, va fi doar un circuit cu sprinturi la Bucureşti. Pe locul 2, la 14 secunde, se află un alt ucrainean, Mihailo Kononenko, tot de la formaţia Kolss CT, în timp ce pe locul 3 a urcat, la 15 secunde de lider, sârbul Ivan Stevic, de la echipa continentală românească Tuşnad Cycling Team.

Cu 97 de rutieri la start (între timp, în timpul cursei au mai rămas 96, Lucian Oprea, de la Petrolul Ploieşti, abandonând la kilometrul 120), dar şi cu Andrei Nechita în caravană, externat, în condiţii acceptabile (bandaj pe contuziile şi echimozele suferite în accidentul de joi), etapa a 5-a a început într-un ritm alert, cu o evadare de 4 ciclişti la kilometrul 20, dintre care s-a remarcat turcul Feritcan Samli (Brisaspor), învingător în toate cele 3 sprinturi cu premii, de la Bârlad, Tutova şi Tecuci. Detaşaţi, la un moment dat, la aproape 3 minute de pluton, cei 4 au fost ajunşi cu circa 40 kilometri înainte de sosire. Au urmat obişnuitele hărţuieli, iar sosirea masivă de pe faleza Dunării din Galaţi a fost influenţată într-o oarecare măsură de repriza de ploaie torenţială.

Sâmbătă, Turul ciclist al României 2013, ediţia cu numărul 50, se încheie, cu o etapă în circuit în jurul Palatului Parlamentului din Bucureşti, 80 km în total (25 de ture de 3,2 km, cu sprinturi la fiecare 6 ture), urmată de festivitatea de premiere, pentru desemnarea câştigătorii clasamentelor cu tricouri distinctive. În acest moment, situaţia în fruntea acestor ierarhii (unele, cum este cazul la căţărători şi sprinteri, disputa este încheiată) este următoarea:
tricoul galben-BRD Groupe Societe Generale: Vitali Buţ (Ucraina)
– tricoul alb-TNT (combativitate): George Bourgas (Grecia)
– tricoul roşu-Bellotto (sprinteri): Henner Rodel (Germania)
– tricoul albastru-Apemin Tuşnad (cel mai bun rutier român): Oleg Bedros (Tuşnad CT)
– tricoul tricolor-COSR (cel mai bun ciclist român sub 23 de ani): Eduard Grosu (România)
– tricoul verde-Mol România: Gonzalez De la Parte (Spania)
Alte stiri din: Sport Afisari - 228
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante