Acasa Sport-AutoSport Cincinnati. Simona Halep – Anastasija Sevastova, scor 6-4, 6-3

Cincinnati. Simona Halep – Anastasija Sevastova, scor 6-4, 6-3

scris de Z.V.
81 Afisari

Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Cincinnati (Ohio), dotat cu premii totale de 2.536.154 dolari, după 6-4, 6-3 cu letona Anastasija Sevastova.

Halep (25 ani), a doua favorită a competiției, a obținut victoria într-o oră și 18 minute, deși nu a făcut cel mai bun joc al său.

Românca a început bine jocul și a condus cu 2-0, dar apoi a urmat o cădere în joc, multe greșeli, iar letona a întors scorul, desprinzându-se la 4-2 (două break-uri la zero). Consultarea cu antrenorul Darren Cahill (la 2-3) a început să își facă simțită efectele, iar Simona s-a trezit la timp, reușind să reechilibreze disputa (4-4) și apoi a înclinat balanța în favoarea sa, câștigând setul cu 6-4.

În setul secund, Halep a fost permanent la cârma jocului, deși nici în acest act jocul său nu a dat satisfacție în totalitate. Simona a condus cu 3-0, Sevastova s-a apropiat la 3-2, a urmat o nouă ”ședință” cu Cahill și Halep a reușit să refacă diferența (5-2), obținând victoria, cu 6-3, după o minge de meci ratată la 5-2 și una de break salvată la 5-3.

Halep a făcut 4 duble greșeli în acest meci, a reușit 15 winners și a adunat 28 de erori neforțate. Sevastova a avut 14 winners și nu mai puțin de 36 de erori neforțate.

Simona Halep are acum 5-3 în meciurile directe cu Sevastova (27 ani, 16 WTA), pe care a învins-o în ultimele patru confruntări. Precedentele trei au fost anul trecut în finală la București, cu 6-0, 6-0, anul acesta la Stuttgart, cu 6-3, 6-1, în sferturi, și în semifinale la Madrid, cu 6-2, 6-3.

Românca și-a asigurat un cec de 60.105 dolari și 190 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe învingătoarea dintre Johanna Konta (Marea Britanie) și Dominika Cibulkova (Slovacia).

Halep a pierdut finala la Cincinnati în 2015, în fața Serenei Williams, iar anul trecut s-a oprit în semifinale, învinsă de Angelique Kerber.

Johanna Konta s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Cincinnati (SUA), dotat cu premii totale în valoare de 2.536.154 dolari, fază în care o va avea ca adversară pe românca Simona Halep, favorita numărul 2 a competiției.

Meciul dintre Konta și Halep va fi o reeditare a duelului din sferturile de finală ale turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, desfășurat luna trecută și câștigat cu 6-7 (2-7), 7-6 (7-5), 6-4 de britanică. De menționat că cele două jucătoare s-au întâlnit de trei ori până acum în circuitul WTA, Konta reușind să se impună de fiecare dată.

Simona Halep joacă în această seară în optimile turneului WTA de la Cincinnati, de categorie Premier 5. A doua jucătoare a lumii o va înfrunta de la ora 18.00 pe una dintre adversarele obişnuite din ultimii ani din circuit, Anastasija Sevastova.

Cincinnati. Simona Halep - Anastasija Sevastova

Cincinnati. Simona Halep – Anastasija Sevastova

Cincinnati. Simona Halep – Anastasija Sevastova. Românca şi letona s-au întâlnit de şapte ori până acum, iar Halep conduce cu 4-3 la capitolul dueluri directe. Simona nu i-a dat însă nicio şansă Sevastovei în cele mai recente confruntări. S-a impus în minimum de seturi în ambele confruntări din 2017 (6-3, 6-1 la Stuttgart, în sferturi, și 6-2, 6-3 la Madrid, tot pe zgură, în semifinale), iar, în sezonul precedent, a câștigat finala de la București, cu un categoric 6-0, 6-0.

Cincinnati. Simona Halep – Anastasija Sevastova. Ultimul duel în care s-a impus Sevastova a avut loc în 2011, în optimi, la Luxemburg. Simona Halep, a doua favorită la Cincinnati, a eliminat-o în turul secund pe americanca Taylor Townsend, scor 6-4, 6-1, iar Sevastova (16 WTA) a trecut de Monica Puig, în trei seturi, şi Roberta Vinci, în două seturi.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS