Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

Cum vrea Europa să pună ordine pe stadioane

Scris de :     2012-02-02 17:58

Plenul Parlamentului European a adoptat joi, un act normativ care prevede măsuri împotriva violenţei pe stadioane, a dopajului sportiv şi aranjării meciurilor în Uniunea Europeană.

Cum vrea Europa să pună ordine pe stadioane

Este pentru prima dată în istoria UE când astfel de măsuri sunt solicitate, la nivelul întregului spaţiu comunitar. ‘Actul normativ votat astăzi este un pas înainte către o normalitate în lumea sportului. Violenţele pe stadioane au devenit un fenomen greu de stăpânit la nivelul statelor membre, printre care şi România.

Nu dorim să se ajungă la tragedii cum a fost cea de la meciul de fotbal din Cupa Egiptului, din această săptămână. Una dintre măsurile pe care le propune Parlamentul European este crearea unei baze de date cu datele de identificare ale persoanelor cărora li se interzice intrarea pe stadioane, pentru ca ţările UE să poată schimba mai unor informaţii despre huligani’, a declarat europarlamentarul român Petru Luhan, pentru Agerpres. Pe lângă măsurile de combatere a violenţei pe stadioane, documentul prevede incriminarea traficului cu substanţe folosite pentru dopaj, a pariurilor ilegale şi a spălării de bani în sporturile profesioniste.
O altă prevedere a actului normativ se referă la modul de comercializare a drepturilor audiovizuale pentru evenimentele sportive. Parlamentul European propune ca evenimentele sportive majore să nu fie difuzate exclusiv. ‘Evenimentele sportive majore sunt urmărite cu interes de majoritatea cetăţenilor europeni. Noile prevederi vor permite un acces mai larg al publicului la astfel de evenimente sportive, prin eliminarea drepturilor de exclusivitate’, a explicat Petru Luhan.
Alte stiri din: Sport Afisari - 83
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante