Acasa Sport-AutoSport Cupa Spaniei – Finala: Athletic Bilbao – Barcelona, scor 0-3 (video)

Cupa Spaniei – Finala: Athletic Bilbao – Barcelona, scor 0-3 (video)

scris de Laurentiu Banches
2.628 Afisari

FC Barcelona şi-a luat adio de la Pep Guardiola printr-un succes cu 3- 0 în finala Cupei Spaniei în faţa celor de la Athletic Bilbao.

FC Barcelona a câştigat a 26-a cupă a Spaniei din istorie printr-o victorie în faţa finalistei Europa League, Athletic Bilbao. Meciul a fost decis în mai puţin de 30 de minute, primul gol al Barcelonei venind în minutul 3, când Pedro a înscris după un corner. Doar 17 minute mai târziu starul argentinian Messi a ajuns la al 73-lea gol în toate competiţiile în acest sezon, iar în minutul 24, acelaşi Pedro a închis tabela printr-un şut din afara careului.

Un moment cheie al meciului s-a petrecut în minutul 30, când starul basc, Llorente a fost faultat grosolan în careu de către catalanul Pique, însă arbitrul nu a dictat nici penalty pentru Athelic Bilbao şi nici o eventuală eliminare pentru jucătorul lui FC Barcelona, faultul fiind comis şi în postura de ultim apărător. În cea de-a doua repriză cei de la Athletic şi-au arătat limitele, în timp ce jucătorii Barcelonei nu au mai forţat fiind mulţumiţi cu scorul afişat de tabelă.

Astfel, Athletic pierde o nouă finală în acest sezon cu scorul de 3-0 după înfrângerea din finala Europa League de la Bucureşti, în timp ce catalanii îşi iau adio de la antrenorul Josep Guardiola prin câştigarea trofeului Copa del Rey.

…..

Vineri, 25 mai, de la ora 23:00, pe stadionul Vicente Calderon din Madrid va avea loc finala Copa del Rey (Cupa Regelui Spaniei), în care se vor duela două din cele mai spectaculoase echipe europene, Barcelona şi Athletic Bilbao.

Copa del Rey: Athletic Bilbao vs FC Barcelona (foto:en.paperblog.com)

Ultimul meci al lui Josep Guardiola pe banca echipei catalane, FC Barcelona se anunţă a fi unul cu adevărat fastuos, o nouă oportunitate pentru fostul căpitan al Barcelonei de a-şi arăta clasa în calitate de tehnician, în înfruntarea cu cea mai lăudată echipă a sezonului pentru fotbalul prestat, Athletic Club de Bilbao. Meciul va fi disputat pe stadionul câştigătoarei singurului trofeu european pentru Spania în acest sezon, Atletico Madrid, echipa care a învins formaţia bască antrenată de Marcelo Bielsa cu 3-0 în finala de la Bucureşti din urmă cu 16 zile.

De altfel, primul 11 al lui Athletic Club de Bilbao ar putea fi acelaşi care a intrat pe teren şi în partida de pe „Naţional Arena”. Astfel, Athletic Bilbao va începe probabil cu: Iraizoz – Iraola, Javi Martinez, Amorebieta, Aurtenetxe – Ander Herrera, Iturraspe, De Marcos – Susaeta, Llorente, Muniain. De cealaltă parte, Pep Guardiola are mari probleme în defensivă, unde lipsesc Puyol, Dani Alves şi Abidal, toţi din motive medicale, astfel că primul 11 al Barcelonei ar putea fi: Pinto – Montoya, Pique, Mascherano, Adriano – Iniesta, Busquets, Xavi – Pedro, Messi, Alexis Sanchez.

Unul din motivele pentru care cele două formaţii sunt atât de apreciate în întreaga lume, în afară de modul în care joacă fotbal este faptul că Athletic Club şi Barcelona au cele mai puternice centre de copii şi juniori din Spania şi mai ales cele mai reprezentative în echipele mari. Astfel, în finala de diseară, nu mai puţin de 15 dintre posibilii titulari sunt crescuţi de cele două cluburi.

Cele două formaţii au strâns în lunga lor istorie nu mai puţin de 48 de cupe ale Spaniei şi 70 de prezenţe în finale. FC Barcelona deţine 25 de cupe ale regelui, în timp ce Athletic Bilbao a câştigat trofeul Copa del Rey de în 23 de rânduri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult