Acasa Sport-AutoSport Fără votcă la Londra pentru sportivii ruşi

Fără votcă la Londra pentru sportivii ruşi

scris de Laurentiu Banches
105 Afisari

Autorităţile ruse au hotărât ca sportivilor ruşi şi întregii delegaţii oficiale care va merge la Jocurile Olimpice să le fie interzis alcoolul pe durata competiţiei din Londra.

Sportivii rusi nu se vor putea bucura de alcool la JO 2012 (foto:portlandmonthlymag.com)

Într-o declaraţie a purtătorului de cuvânt al vicepremierului Dmitri Kozak, preluată de Agerpres de la Kommersant, acesta a anunţat că întrucât „valorile olimpice nu sunt compatibile cu alcoolul”, comitetului olimpic din Rusia nu i s-a autorizat nici măcar să ţină un toast în sănătatea sportivilor care câştigă medalii. În Rusia, abuzul de băuturi alcoolice ucide o jumătate de milion de persoane în fiecare an.

Măsura drastică a fost luată în urma rezultatelor considerate „dezastruaose” ale echipei Rusiei la Jocurile Olimpice de iarnă din Vancouver din urmă cu 2 ani, când sportivii din Rusia nu au câştigat nici măcar 50% din numărul de medalii aşteptate. În 2010, în Canada, la o petrecere a delegaţiei ruseşti, invitaţilor le-au fost oferite să bea votcă şi whisky din două imitaţii de pompe de benzine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult