Acasa Sport-AutoSport FRF: Marian Iancu – persona non-grata în fotbalul românesc

FRF: Marian Iancu – persona non-grata în fotbalul românesc

scris de Laurentiu Banches
111 Afisari

Adunarea Generală a FRF a decis luni ca preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, să fie declarat persona non-grata pentru declaraţiile la adresa mai multor oameni de fotbal din România.

marian_iancu_poli_timisoara

Marian Iancu

Marian Iancu a primit din partea FRF acest statut de „persona non-grata” în urma declaraţiilor jignitoare aduse finanţatorului lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, directorului sistemului naţional de licenţiere, Viorel Duru, şi a altor persoane importante din fotbalul românesc. Potrivit sport.ro, pentru această hotărâre a Adunării Generale a FRF, propusă de Mircea Sandu, decizia a fost aproape unaninimă, strângând 188 de voturi pentru, 2 abţineri şi 1 singur vot împotriva.

În timpul şedinţei, Mircea Sandu a punctat faptul că Adrian Mititelu şi Marian Iancu au nenorocit fotbalul în oraşele Craiova şi Timişoara. De altfel, Mircea Sandu a propus ca la Craiova să fie fondat un nou club, care va evolua în Liga 2 şi care va aparţine autorităţilor locale.

FC Timişoara a terminat ediţia trecută a campionatului pe locul 2, după campioana Oţelul Galaţi, însă gruparea bănăţeană a fost retrogradată în Liga a II-a din cauza faptului că FRF nu i-a acordat licenţa pentru acest sezon. Această decizie a dus la un conflict între Marian Iancu şi Sandu, primul acuzându-l pe şeful FRF că se află în spatele deciziei care a dus la retrogradarea echipei sale.

1 comentariu

eugen 14-05-2012 - 15:10

Sper sa am dreptul, ca iubitor de fotbal, sa punctez faptul ca Mircea Sandu a nenorocit fotbalul romanesc si ca nu numai ca ar trebui declarat persona non-grata, ci si ca ar trebui anchetat pentru activitatea sa la conducerea FRF. Au fost schimbate guverne si nu poate fi schimbat un asa zis presedinte de federatie care isi bate joc de o tara intreaga? Se apara cu regulamentele si se crede mai presus de lege. Mai fratilor, Constitutia Romaniei prevede ce nimeni nu este mai presus de lege. Nicaieri nu scrie ca MS si altii ca el sunt exceptati de la respectarea legii. Pentru binele fotbalului si pentru a mai putea avea incredere in justitia romana, sper ca cei abilitati sa-si faca in sfarsit datoria si sa ne scape de acest cancer al fotbalului romanesc.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult