Acasa Sport-AutoSport Liga 1, etapa 29: Steaua – Petrolul, scor 2-1 (Video)

Liga 1, etapa 29: Steaua – Petrolul, scor 2-1 (Video)

scris de Laurentiu Banches
6.349 Afisari

Steaua Bucureşti a învins pe Petrolul Ploieşti cu scorul de 2-1 (1-1), joi seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 29-a a Ligii I de fotbal.

Oaspeţii au deschis scorul prin tunisianul Hamza Younes (32), dar Steaua a egalat prin Tiberiu Bălan (38), iar în final atacantul muntenegrean Stefan Nikolic a adus victoria prin golul din min. 83. Steaua a mai avut o bară, prin Cristian Tănase (84). Meciul a fost arbitrat de braşoveanul Robert Dumitru, care a oficiat şi la meciul din tur, când Steaua a câştigat cu 3-0 la ”masa verde” după ce un suporter al Petrolului a pătruns pe teren şi l-a lovit pe fundaşul stelist George Galamaz.

Ultimul succes al Petrolului în Ghencea datează din 1999. Din 84 de meciuri directe, Steaua a câştigat 51 (34 acasă), a pierdut 19, iar 14 s-au terminat nedecis (3 în Ghencea).

Steaua este obligată să câştige partida de joi cu Petrolul din Ghencea cu începere de la 19:30, contând pentru etapa a 29-a din liga 1, pentru a menţine speranţe de câştigare a campionatului.

Liga 1: Steaua vs Petrolul

După victorile contracandidatelor CFR Cluj, FC Vaslui, Rapid şi egalul lui Dinamo 2-2 cu U Cluj de miercuri, echipa din Ghencea trebuie să obţină 3 puncte în faţa formaţiei Petrolul pentru a se menţine la 5 puncte de lider şi a îi egala la puncte pe rivalii din Ştefan cel Mare. Partida de joi seara se anunţă una tensionată, nu numai pentru că ambele echipe au nevoie acută de puncte, Steaua în lupta pentru titlu, iar Petrolul pentru evitarea retrogradării, ci şi din pricina incidentelelor din returul campionatului când la Ploieşti partida a fost întreruptă după ce un suporter al Petrolului a intrat pe teren şi la lovit pe fundaşul de atunci al Stelei, George Galamaz.

Astfel, potrivit mondonews, jandarmeria a anunţat că va aduce în Ghencea peste 200 de jandarmi pentru a asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele Steaua – Petrolul din cadrul etapei a 29-a a Ligii I. Steaua nu va avea însă probleme doar cu suporterii ploieşteni, ci şi cu echipa acestora, care în ultimele 5 partide din Liga 1 este neînvinsă, reuşind să adune cu 3 puncte mai mult ca echipa din Ghencea şi să învingă pe Dinamo în Ştefan cel Mare cu 3-1. Meciul se anunţă unul interesat şi pentru că la echipa antrenată acum de Gheorghe Mulţumescu evoluează nu mai puţin de 4 ex-stelişti care au jucat în cupele europene pentru formaţia roş-albastră: Vasili Hamutovski, Pompiliu Stoica, Florentin Dumitru şi Daniel Opriţa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult