Acasa Sport-AutoSport Liga 1, etapa a 13-a: Steaua – Dinamo, scor 3-0 (video)

Liga 1, etapa a 13-a: Steaua – Dinamo, scor 3-0 (video)

scris de Z.V.
3.818 Afisari

Steaua București a învins pe Dinamo București cu scorul de 3-0 (1-0), vineri seara, pe Arena Națională din Capitală, în eternul derby al fotbalului românesc, în cadrul etapei a 13-a a Ligii I.

Steaua s-a impus prin golurile marcate de Lukasz Szukala (45+3), Paul Papp (78) și Claudiu Keșeru (80), dar jocul a fost mult mai echilibrat, dinamoviștii ratând o serie de situații foarte bune.

Dinamo a început foarte bine partida și a avut primele ocazii de gol, însă Bilinski a luftat în fața porții (7), după care Arlauskis a intervenit salutar în fața lui Alexe, scăpat singur (9). Steaua a reușit să trimită mingea în plasă (18), prin Adi Popa, dar golul a fost anulat pentru ofsaid.
Dinamo a continuat să fie mai periculoasă, iar Arlauskis a salvat golul în fața lui Bilinski (27), după care Cosmin Matei a reluat peste poartă.

Steaua a irosit o situație uriașă de gol prin Keșeru (36), care a reluat din doar câțiva metri, însă portarul Marc a apărat miraculos. Bilinski a ratat din nou la poarta Stelei (41), mingea expediată de polonez cu capul fiind respinsă de pe linia porții de Keșeru.
Steaua a intrat la pauză în avantaj, prin golul marcat de polonezul Szukala (45+3), cu capul, din centrarea lui Sânmărtean.

În partea secundă, Alexe a ratat o mare oportunitate de a egala (56), șutând de la circa 12 metri pe lângă poartă. Varela (64) a fost aproape de a majora avantajul Stelei, însă a trimis cu capul peste poartă din recentrarea lui Papp. Rotariu a reușit o acțiune frumoasă, însă nu l-a putut învinge pe Arlauskis (74).

Steaua s-a desprins la 2-0 în minutul 78, când Paul Papp a reluat în plasă mingea respinsă de Nedelcearu, la contraatacul lui Adi Popa. Keșeru, cu un șut din întoarcere, a ridicat scorul la 3-0 (80), după pasa lui Chipciu.

Portarul Arlauskis s-a resimțit în minutul 82, când în apropierea sa a explodat o petardă aruncată de galeria dinamovistă.

Chipciu (85) a luftat incredibil în careul dinamovist și a ratat astfel șansa de a face 4-0 pentru Steaua. Tănase a avut ultima ocazie a meciului (90+3), dar șutul său a ocolit poarta lui Marc.

În final, Flavius Stoican i-a oferit lui Patrick Petre (17 ani), fiul fostului dinamovist Florentin Petre, debutul în Liga I.

Steaua a ajuns la zece meciuri fără înfrângere în fața lui Dinamo: 3-1 (deplasare) și 3-1 (acasă) în sezonul 2011-2012, 3-1 (acasă) și 2-0 (deplasare) în stagiunea 2012-2013, 2-1 (deplasare) și 1-1 (acasă) în sezonul 2013-2014, 3-0 (acasă) vineri, la care se adaugă victoria din finala Cupei României 2011 (2-1, la Brașov) și ”dubla” din ediția trecută a Cupei României, 5-2 (acasă) și 1-1 (deplasare).

Duelul Steaua — Dinamo și-a consumat episodul cu numărul 157. Bilanțul de până acum îi este favorabil grupării din Ghencea, care a reușit 56 de victorii în fața marii rivale, în toate competițiile. Dinamo are 54 de succese, în timp ce 47 de partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul îi este favorabil tot actualei campioane (231-215).

În campionat, a fost duelul cu numărul 131. În cele 130 de derby-uri de până acum, Dinamo a obținut 45 de victorii, față de 40 ale Stelei, în timp ce 46 de partide s-au încheiat nedecis. Golaverajul este favorabil și aici steliștilor, cu 180-173.

Steaua București — Dinamo București 3-0 (1-0)

Etapa a 13-a din Liga 1 debutează vineri, 31 octombrie, de la ora 20:30 cu derby-ul rundei și al campionatului românesc, Steaua – Dinamo.

Liga 1, etapa a 13-a: Steaua vs Dinamo

Liga 1, etapa a 13-a: Steaua vs Dinamo

Înaintea derby-ului, cele două echipe sunt despărţite de 6 puncte, astfel că pentru dinamovişti, nu există decât varianta victoriei, dacă vor cu adevărat să se implice în lupta pentru titlu. Etapa a 12-a a fost perfectă pentru „câini”, pentru că Steaua a pierdut la Târgu-Mureş, iar CFR, Petrolul şi Astra au obţinut doar un punct. Echipa lui Stoican a câştigat cu multă şansă în faţa Pandurilor, scor 3-2, reuşind să revină de la 1-2 şi să puncteze decisiv în prelungiri.

Formaţia lui Gâlcă a acuzat arbitrajul ostil şi oboseala după meciul cu Rio Ave, fiind învinsă de ASA Târgu-Mureş cu scorul de 1-0. În sezonul trecut, „roş-albaştrii” s-au impus în tur cu scorul de 2-1, în deplasare şi au remizat în retur, 1-1, acasă, cu Dinamo. Se anunța un derby echilibrat, roș-albaștrii confruntându-se cu ceva probleme de efectiv și nefiind în cea mai bună formă, dar rămâne de văzut dacă formația din Ștefan cel Mare se va putea ridica acest nivel.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult