Acasa Sport-AutoSport Liga 1, etapa a 30-a: Concordia Chiajna – Steaua Bucureşti, scor 0-2 (Video)

Liga 1, etapa a 30-a: Concordia Chiajna – Steaua Bucureşti, scor 0-2 (Video)

scris de Laurentiu Banches
14.133 Afisari

Steaua Bucureşti a învins pe Concordia Chiajna cu scorul de 2-0 (1-0), luni seara, în deplasare, într-un meci din etapa a 30-a a Ligii I de fotbal.
Steaua s-a impus prin două goluri marcate de fundaşi, Valentin Iliev (7) şi Novak Martinovic (73), în urma unor cornere.  Golul al doilea a fost precedat de o fază controversată: Paulinho (Concordia) a căzut la marginea careului stelist acuzând o accidentare, a ridicat mâna, dar jucătorii Stelei au preluat mingea şi nu au întrerupt jocul, Alex Bourceanu i-a pasat lui Cristian Tănase, care a obţinut cornerul din care a ieşit al doilea gol.

Steaua a avut două bare la aceeaşi fază (14), prin fundaşii Ilie şi Geraldo Alves. Şi gazdele au avut o bară, în min. 34, când mingea trimisă din lovitură liberă de Ilie Iordache a şters vinclul.  Steaua a rămas în 10 oameni din min. 35, când a fost eliminat Chipciu, pentru intrare dură din spate. În repriza secundă au acuzat accidentări Roberto Iancu, Paulinho (ambii de la Concordia) şi Eric Bicfalvi (Steaua) şi au făcut figuraţie pe teren minute bune. În cele din urmă şi gazdele au avut un jucător eliminat, Iancu (88), pentru lovirea lui Tănase.

Succesul Stelei la Chiajna survine la 26 de ani de când formaţia din Ghencea cucerea Cupa Campionilor Europeni la Sevilla. Concordia a suferit a treia înfrângere din retur, care vine după trei succese la rând.

Steaua Bucureşti are şansă să treacă pe locul 2 în clasamentul Ligii 1, cel puţin până la finalul partidei FC Vaslui-Gaz Metan, în cazul unui succes la revelaţia Concordia Chiajna.

 

Liga 1: Concordia Chiajna vs Steaua Bucuresti

Partida de  luni, 7 mai, care se va disputa de la ora 17:00, la Chiajna, este una decisivă pentru gruparea din Ghencea pentru menţinerea în lupta pentru câştigarea campionatului după ce CFR Cluj a învins în Ştefan cel Mare. În cazul unei victorii, Steaua s-ar menţine la 5 puncte de CFR, dar ar depăşi pe Dinamo şi Rapid în clasament, formaţia giuleşteană reuşind doar un egal 1-1 cu Tg.Mureş, în seara de duminică.

Deşi, Concordia se află pe locul al 13-lea în clasament, la doar 4 puncte în faţa primului loc retrogradabil ocupat de Tg. Mureş, formaţia din Chiajna a surprins pe toată lumea în acest retur, când sub conducerea lui Laurenţiu Reghecampf a adunat în 12 meciuri mai multe puncte ca oricare altă echipă din Liga 1, inclusiv cu 2 puncte mai mult decât Steaua. O veste bună pentru “roş-albaştrii” este faptul că atacantul brazilian al Concordiei, Adi Rocha, care a impresionat în acest retur va fi suspendat pentru această partidă după ce a primit un cartonaş galben controversat în ultimele secunde din meciul cu Dacia Mioveni din etapa trecută pentru comportament nesportiv. Şi Steaua se confruntă cu o suspendare importantă, tot pentru cumul de cartonaşe galbene fiind suspendat o etapă, fundaşul venit de la Pandurii Tg.Jiu, Vlad Chiricheş.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult