Acasa Sport-AutoSport Liga 1, etapa a 33-a: Oţelul Galaţi – Fc Vaslui, scor 1-2 (Video)

Liga 1, etapa a 33-a: Oţelul Galaţi – Fc Vaslui, scor 1-2 (Video)

scris de Laurentiu Banches
1.415 Afisari

FC Vaslui a învins pe Oţelul Galaţi cu scorul de 2-1 (2-1), miercuri seara, în deplasare, într-un meci din etapa a 33-a a Ligii I de fotbal, penultima a sezonului.

FC Vaslui a reuşit o victorie foarte importantă, care o reţine în lupta pentru titlu, chiar dacă în repriza secundă nu şi-a creat nicio ocazie de gol, în timp ce Oţelul a ratat mai multe situaţii mari.

Oaspeţii au deschis scorul în min. 14, prin brazilianul Wesley, dintr-un penalty acordat de arbitrul bulgar Iordanov, după faultul comis asupra conaţionalului său Jivko Milanov de către Laurenţiu Buş. Oţelul a restabilit egalitatea în min. 20, prin Sergiu Costin, la o neatenţie a apărării oaspete. Doar trei minute a durat egalitatea, iar oaspeţii au preluat din nou conducerea prin reuşita nigerianului Yero Bello (23).  Wesley a marcat cu acest prilej al 27-lea său gol în acest sezon al Ligii I şi a acontat practic titlul de golgheter. FC Vaslui a învins pe Oţelul de trei ori în acest sezon, 1-0 şi 2-1 în campionat, 3-2 în Cupa României (la Galaţi).

Campioana en-titre poate juca un rol foarte important în deciderea noii câştigătoarea a Ligii 1, în meciul cu echipa aflată pe primul loc la finalul etapei a 32-a, Fc Vaslui.

Liga 1: Otelul Galati vs Fc Vaslui

În urma contrelor recente dintre conducerile celor două echipe moldovene, la Galaţi, este aşteptat un meci cel puţin la fel de tensionat ca derby-ul etapei a 33-a dintre Steaua şi Dinamo. Conflictele dintre cele două formaţii au început acum 4 ani de zile, când Fc Vaslui a câştigat pe nedrept un meci la “masa verde” şi i-a luat locul Oţelului în Cupa UEFA Intertoto. Acest lucru, colaborat cu eliminarea campionei en-titre în sferturile Cupei României, face ca dorinţa de răzbunare şi scoatere a Vasluiului din lupta pentru titlu să fie şi mai mare.

După victoria CFR-ului de ieri cu 5 – 0 din meciul disputat în bălţile de la Mioveni, FC Vaslui este obligată să câştige pe un teren complet ostil. Finanţatorul Vasluiului a anunţat cu ceva timp în urmă că partidele dintre CFR şi Oţelul din ultimele două sezoane au fost aranjate, dată fiind prietenia dintre conducătorii celor două cluburi, astfel că e de aşteptat un veci pe viaţa şi pe moarte între cele două formaţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult