Acasa Sport-AutoSport Liga 1, etapa a 33-a: Steaua – Dinamo, scor 3-2 (video)

Liga 1, etapa a 33-a: Steaua – Dinamo, scor 3-2 (video)

scris de Laurentiu Banches
14.766 Afisari

Steaua a învins pe Dinamo, joi seara, scor 3-2(1-1), după ce „câinii roşii” au deschis scorul în minutul 21, într-un meci din etapa a 33-a a Ligii I.

În faţa a peste 40.000 de suporteri, Steaua s-a impus prin golurile marcate de Raul Rusescu (43 – penalty) şi Valentin Iliev (48, 65), respectiv Alex Curtean (21), George Ţucudean (86), şi se menţine în lupta pentru titlu.

Steaua a abordat jocul destul de crispat şi nu a reuşit să îşi creeze ocazii clare în prima parte a meciului. Tănase a avut prima oportunitate (8), dar şutul său s-a dus pe lângă poartă. Dinamo a reuşit să deschidă scorul în min. 21, la prima acţiune ofensivă mai consistentă, Alexe a trimis excelent pentru Curtean, care a înscris fără preluare pe sub Tătăruşanu: 0-1.

Steaua a reluat ofensiva la poarta lui Naumovski, iar portarul macedonean a fost nevoit să intervină şi să respingă şutul lui Bourceanu (24). Latovlevici a avut o incursiune bună, dar mingea expediată de fundaşul stelist a ocolit poarta (29). Dinamo a fost aproape de a-şi mări avantajul (31), când Latovlevici a ratat intercepţia, dat Tătăruşanu a fost la post la şutul lui Matei.

O nouă contră a lui Dinamo l-a adus pe Marius Niculae în poziţie bună, dar atacantul a preferat un dribling în plus şi acţiunea a eşuat (36). Leandro Tatu a căzut în careu la un duel cu Dragoş Grigore, iar arbitrul lusitan Benquerenca a dictat penalty pentru Steaua, transformat de Rusescu (43): 1-1. Ultima şansă a primei reprize a aparţinut oaspeţilor, dar M. Niculae a fost deposedat in extremis de Iliev (45).

Steaua a început repriza a doua cu un forcing la poarta lui Dinamo, iar după ce Naumovski a scos mingea trimisă de Martinovic (47), bulgarul Iliev a i-adus în avantaj pe roş-albaştri, cu o lovitură de cap din plonjon: 2-1 (48).

Din acest moment situaţia s-a schimbat şi Dinamo a fost cea care a căutat egalarea, în timp ce Steaua s-a apărat grupat şi a căutat să dea lovitura pe contraatac. Tătăruşanu a avut o intervenţie excelentă (52) la lovitură liberă a lui Marius Niculae. Tatu a fost aproape de a majora diferenţa (55), dar nu a ajuns la mingea recentrată în faţa porţii. Chiricheş a avut şi el o situaţie notabilă, însă şutul său a ocolit poarta (57). Naumovski a respins şutul de la distanţă al lui Tatu (64), iar din cornerul care a urmat Steaua şi-a mărit diferenţa, prin golul marcat de Iliev, la fel ca la prima sa reuşită (65).

Dinamo a reuşit să reducă din diferenţă pe final, prin Ţucudean (86), la capătul unui contraatac, cu toată opoziţia lui Tătăruşanu, dar nu a putut face mai mult.

…………….

„El Clasico” de România se va disputa în etapa a 33-a pe un stadion „Naţional Arena”, care se anunţă arhi-plin, cu începere de la ora de Champions League, 21:45.

Liga 1: Steaua vs Dinamo

Înainte de cel de-al 126-lea derby Steaua – Dinamo din istorie, datele hârtiei o dau drept favorită pe Steaua, care este neînvinsă în ultimele 5 partide din campionat, în timp ce Dinamo care se află şi la 3 puncte  în spatele Stelei în campionat, a adunat din ultimele 5 partide doar 7 puncte, dintre care 6 cu două echipele deja retrogradate, Voinţa Sibiu şi CS Mioveni. Cu toate acestea este vorba de cel mai important duel din campionatul românesc şi chiar dacă şi motivaţia este de partea echipei din Ghencea, care este obligată să câştige pentru a mai avea şanse la titlu, „câinii-roşii” promit victoria şi revanşa pentru partida pierdută în Ştefan cel Mare  în tur cu 1-3.

Chiar dacă va câştiga în această seară în primul derby jucat cu un stadion acoperit, (pentru a evita ploaia acoperişul „Naţional Arena” va fi tras) Steaua depinde de ajutorul echipei „U” Cluj atât pentru câştigarea campionatului, cât şi pentru ocuparea măcar a locului secund la final. Formaţia antrenată de fostul dinamovist Claudiu Niculescu, va trebui să încurce în ultimele meciuri din acest sezon atât CFR Cluj, în rejucarea de vineri a derby-ului din etapa a 31-a, dar şi pe FC Vaslui, pe terenul formaţiei moldovene, în ultima etapa.

În cele 125 de partide de până acum dintre cele două formaţii, deşi Steaua a câştigat ultimele două meciuri, Dinamo stă mult mai bine, având 45 de victorii, faţă de cele doar 35 de meciuri câştigate de „roş-albaştri”, 45 de derby-uri terminându-se la egalitate.

8 comentarii

Stinga 17-05-2012 - 23:17

OFF DE CE

Stinga 17-05-2012 - 23:24

dinamo dinamo

TOM Cc 18-05-2012 - 08:50

STEAUA ,STEAUA !!! Am fost mai buni ca voi !! Moare Borcea de necaz !!

costi 17-05-2012 - 23:39

ma intreb knd va fi dinamo echipa care a fost odata
nu mai putem ridica capu din pamant de rusine
pt ce face bonnetii

costi 17-05-2012 - 23:41

siau bagat toti coada
si neau facut de ras
au vandut tot ce am avut mai bun in loc
sa facem o echipa de uefa

borcea 18-05-2012 - 00:32

Lasati-ne sa ne pregatim pentru UCL =))

Alex 18-05-2012 - 08:36

Campionat de plastelina,cu jucatori si antrenori care vin sa ia malaiul,nu sa joace,sa aibe performante,cand aud de prime atunci mai misca ceva,eu i-as penaliza meci de meci cand nu joaca,vtizavi de antrenori,aproape toti sant la fel,iau banii si Dumnezeu cu mila…

alexandru 18-05-2012 - 10:14

Lasati-ne sa ne pregatim de champions league.Fortza STEAUA,campioana Romaniei pt. totdeaua. Cine suntem,cine suntem??? Miau;miau,miau:???? sper ca Dinamo sa termine campionatul pe locul 5,sa nu castige nici cupa pt. ca altel sar duce in europa league sin ne-ar face de ras

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult