Acasa Sport-AutoSport Liga I, etapa 19. Dinamo – U Cluj, scor 3-0 (video)

Liga I, etapa 19. Dinamo – U Cluj, scor 3-0 (video)

scris de Z.V.
223 Afisari

Victorie pentru Dinamo, în primul meci de acasă din 2015. A 94-a disputa din istorie a „câinilor” cu Univesitatea Cluja fost precedată de un moment de reculegere.

Ardelenii puteau da lovitura încă din primele minute. Nedelcearu a gafat, dar Naumovski a avut o intervenţie extraordinară la şutul lui Castillion. 
Gazdele au replicat prin Bilinski, însă a fost rândul lui Veselovsky să se remarce. Golgheterul „alb-roşiilor” nu a mai ratat în minutul 28. A reusit al nouălea gol stagional cu un şut în forţă.

Dinamoviştii îşi puteau mări avantajul, chiar înainte de pauză. Skvorc a fost aproape de a trimite mingea în propria poartă. În startul reprizei secunde, Bilinski a riscat să primească un cartonaş roşu, la faultul asupra lui Raul Costin.

Marcel Bîrsan nu l-a trimis mai repede la cabine nici pe Bambara, în minutul 58. Revenit in lotul dinamovist, fostul căpitan, Valentin Lazăr, nu a dezamăgit. A înscris golul care i-a liniştit pe fanii din „Ştefan cel Mare”.

Bambara a fost în cele din urma eliminat, pentru cumul de cartonaşe. În prelungiri, Bilinski a făcut „dubla” şi U Cluj rămâne de aproape 4 ani fără succes în faţa lui Dinamo.

Dinamo și Universitatea Cluj se întâlnesc sâmbătă seara, de la ora 20:30, în primul meci pe care echipa lui Mihai Teja îl joacă în fața propriilor suporteri, în acest an. În același timp, antrenorul gazdelor este în fața unui joc special, deoarece își va înfrunta fosta echipă.

Liga I, etapa 19. Dinamo – U Cluj

Liga I, etapa 19. Dinamo – U Cluj

Roș-albii au un moral bun după victoria de la Galați (1-0) și speră să se apropie de podium, în timp ce Universitatea este implicată serios în lupta pentru evitarea retrogradării, cu doar 18 puncte acumulate.

Clujenii nu au mai învins-o pe Dinamo de aproape 4 ani: pe 1 aprilie 2011 a fost 2-1 pentru Universitatea, într-un meci în care au punctat Claudiu Niculescu, Nasser Menassel, respectiv Ionel Dănciulescu.

De atunci, Dinamo a obținut patru victorii și trei remize, iar în ultimul meci direct de pe teren propriu a reușit o victorie categorică în fața Universității, scor 6-0.

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 93 de ori. Dinamo a bifat 51 de victorii, U Cluj s-a impus de 21 de ori și de tot atâtea ori s-a înregistrat rezultatul de egalitate.

ECHIPELE PROBABILE

Dinamo: Naumovski – Fai, Nedelcearu, Bunoza, Serginho – N. Grigore, Elhamed – Rotariu, M. Niculae, Grozav – Bilinski

Antrenor: Mihai Teja

U Cluj: Veselovsky – Jovanovic, Skvorc, Neag, Bambara – Ceppelini, R. Costin, Van den Broek – Zijler, Lemnaru, Viveiros

Antrenor: George Ogăraru

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult