Acasa Sport-AutoSport Meci Amical: Elveţia – România, scor 0-1 (video)

Meci Amical: Elveţia – România, scor 0-1 (video)

scris de Laurentiu Banches
5.680 Afisari

Naţionala de fotbal a României a învins echipa Elveţiei cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri seara, pe ”Swissporarena” din Lucerna, într-un meci amical.

România a învins o formaţia care câştiga în urmă cu trei zile în faţa Germaniei cu 5-3, prin golul marcat de Gicu Grozav (56). Tricolorii au început excelent partida de la Lucerna şi puteau deschide scorul în chiar minutul 2, prin debutantul Grozav, dar acesta a trimis peste poartă de la circa 11 metri. Gazdele au replicat imediat şi Ziegler a tras pe lângă poarta lui Lobonţ (2). După ce Bourceanu a trimis un şut slab ca intensitate, prins de Sommer (3), meciul a fost întrerupt câteva secunde (min. 6), după ce un spectator român a pătruns pe teren având un tricou pe care se putea citi ”Justice for Craiova” (Dreptate pentru Craiova).

Barnetta a avut o ocazie bună pentru gazde (11), dar şutul său de la marginea careului s-a dus puţin peste transversală. La poarta cealaltă, Torje a trimis o centrare excelentă, Senderos a ratat intervenţia, dar Grozav nu a anticipat (16). Uşor, jocul echipei noastre s-a stins şi gazdele au preluat iniţiativa, ratând mai multe ocazii de gol: şutul lui Stocker a fost blocat de Papp (21), Senderos a reluat alături după o ieşire greşită a lui Lobonţ (27), Ziegler a tras pe lângă ţintă (33), Derdiyok a trimis pe lângă cu capul (40), Barnetta a reluat peste poartă (41).La ultima fază a primei reprize, Papp a trimis un şut periculos, scos de sub transversală de Sommer (45+1).

După pauză, tricolorii au avut o bună situaţie în chiar primul minut, dar Daniel Niculae a fost deposedat in extremis în careul gazdelor (46). România a deschis scorul în min. 56, după ce debutantul Grozav a reluat cu capul în plasă mingea centrată de Torje: 0-1.

Echipa antrenată de Victor Piţurcă s-a apărat bine în continuare, departe de poarta lui Lobonţ, iar gazdele nu au reuşit să îşi creeze ocazii clare de gol. cea mai bună situaţie a fost în min. 81, dar Barnetta a executat o lovitură de la 17 metri în zid. Elveţia a mai avut o şansă în prelungiri, dar mingea trimisă cu capul de Djourou a fost respinsă de Lobonţ (90+3).

România va juca pe 5 iunie un nou meci amical, cu Austria, la Innsbruck. Într-un alt meci disputat azi, reprezentanta României U19, a ratat calificarea la turneul european, după ce a fost învinsă categoric de reprezentanta similara a Serbiei, cu scorul de 3-0.

….

Meciul amical dintre Elveţia şi România se va dispută miercuri, 30 mai, începând cu ora 21:15, la Lucerna pe Swissporarena, fiind transmis în direct de TVR 1.

Meci amical: Elvetia vs Romania

Naţionala antrenată de Victor Piţurcă va juca primul din meciurile amicale din Alpi, în compania Elveţiei, echipă pe care România nu a mai învins-o din 1991, când a câştigat cu 1-0 la Bucureşti. În cele 11 partide desfăşurate până în prezent (un singur amical), tricolorii au câştigat de patru ori, au pierdut în cinci rânduri, iar două întâlniri s-au încheiat nedecis, golaverajul fiind favorabil echipei din Ţara Cantoanelor, cu 15-13. Ultima partidă dintre cele două a fost la Campionatul Mondial din 1994, când România a ajuns în sferturi, atunci însă, în grupe, Elveţia a învins România la Detroit cu un dureros 4-1.

Echipa probabilă a României cu care Victor Piţurcă va începe partida este: Lobonţ – Papp, Chiricheş, D. Goian, Raţ – C. Lazăr, Bourceanu – Torje, Cr. Tănase, Grozav – D. Niculae. De partea cealaltă, după victoria într-un meci amical cu Germania, scor 5-3, în weekend, selecţionerul Elveţiei, Ottmar Hitzfeld, a declarat, potrivit cotidianul 20 Minuten, citat de Mediafax, înaintea meciului amical cu echipa României, că „tricolorii” nu trebuie subestimaţi şi că îi pare rău pentru faptul că Adrian Mutu nu va fi pe teren. Primul 11 cu care Elveţia va începe meciul cel mai probabil va fi: Benaglio – Senderos, Lichtsteiner, R. Ziegler, von Bergen – Barnetta, Gelson, Inler, Xhaka – Derdiyok, Mehmedi.

Tot, miercuri, în timp ce jucătorii selecţionatei României se vor pregăti de lupta cu Elveţia, la poalele Alpilor, la Novid Sad, naţionala de juniori U 19, antrenată de Ovidiu Stângă va ataca calificarea juniorilor la turneul final din Estonia. După egalul cu Germania şi victoria cu Ungaria, naţionala U 19, va trebui să învingă miercuri, selecţionată U 19 a Serbiei, într-un meci care va începe la ora 18:00. Naţionala sub 19 ani se poate califica şi în cazul în care Germania bate Ungaria la maxim la trei goluri diferenţă, iar România face remiză cu Serbia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult