Acasa Sport-AutoSport Șase oficiali FIFA arestați pentru corupție

Șase oficiali FIFA arestați pentru corupție

scris de Șt. C
112 Afisari

Șase oficiali ai Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) au fost arestați miercuri la Zurich pentru corupție, la cererea Statelor Unite, a anunțat Tribunalul federal elvețian, citat de Reuters.

fifa arestari elvetiaAutorităţile elveţiene au pornit o operaţie total neaşteptată miercuri dimineaţă, în urma căreia, conform The Sun, mai multi oficiali ai FIFA au fost arestaţi şi extrădaţi în Statele Unite, fiind acuzaţi de corupţie, la cererea departamentului de justiţie american.

În timp ce liderii forului mondial se pregăteau pentru întâlnirea anuală, mai mult de 12 oameni ai legii au pătruns în Baur au Lac, un hotel de lux din Zurich, şi au cerut cheile de la recepţie pentru a da startul procedurii.

Arestările au avut loc în linişte, cel puţin doi dintre reţinuţi fiind conduşi la maşină fără cătuşe. Mai marii FIFA sunt acuzaţi de corupţie în cazul alegerii gazdelor Cupelor Mondiale, dar şi de meciuri aranjate, informaţiile fiind strânse de FBI în ultimii 3 ani.
„Suntem uimiţi de când de mult a continuat acest lucru şi cum a atins aproape fiecare parte din ceea ce a făcut FIFA. Corupţia a devenit modul lor de a face afaceri”, a declarat un oficial de aplicare a legii.

Această acţiune îi poate pica foarte rău celui mai important om din FIFA, Sepp Blatter, una dintre cele mai influente nume din sport, chiar dacă nu există niciun cap de acuzaţie asupra acestuia. Blatter se pregăteşte pentru alegerile de vineri, când speră să obţină al cincilea mandat în fruntea forului mondial.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS