Acasa Sport-AutoSport Turul Italiei, etapa a 12-a: Lars Ytting Bak câştigă din o evadare de 9 rutieri

Turul Italiei, etapa a 12-a: Lars Ytting Bak câştigă din o evadare de 9 rutieri

scris de Laurentiu Banches
508 Afisari

Danezul Lars Ytting Bak i-a păcălit pe ceilalţi membrii ai evadării cu puţin înainte de ultimul km şi a câştigat etapa a 12-a cu final la Sestri Levante.

Lars Ytting Bak castiga etapa a 12-a din Giro (foto:images.mitrasites.com)

Victoria cvatruplului campion naţional de contratimp din Danemarca, Lars Ytting Bak, vine după multe încercări de evadare ale coechipierilor acestuia de la Lotto Belisol în etapele precedente, dar şi după ce pe tărâm natal, la Herning şi Horsens, Bak a încercat să se desprindă din pluton în finalul etapelor. Acesta a atacat din grupul de evadaţi cu aproximativ 1.5 km înainte de final şi a reuşit să termine etapa cu 11 secunde în faţa marelui favorit la victorie din grup, francezul Sandy Casar şi a rutierului din Costa Rica, Andrey Amador.

Evadarea reuşită în 9, formată la km al 46-lea al cursei, i-a avut în componenţă pe Sandy Casar (FDJ-BigMat), Lars Ytting Bak (Lotto Belisol),Ivan Santaromita (BMC), Jan Bakelants (RadioShack-Nissan), Andrey Amador (Movistar), Martijn Keizer(Vacansoleil), Amets Txurruka (Euskaltel-Euskadi), Jackson Rodriguez (Androni Giocatoli) şi Michal Golas (Omega Pharma-Quick Step). Polonezul Golas, deşi a terminat etapa pe ultimul loc dintre aceştia 9, la 48 de secunde de Bak, s-a ales cu tricoul albastru al celui mai bun căţărător,reuşind să îl depăşească pe fostul purtător al tricoului, Rubiano Chavez de la Androni, cu 9 puncte.

Tricoul albastru a fost de altfel singurul care s-a schimbat după această etapă, deşi pe parcursul etapei, Sandy Casar a deţinut tricoul roz virtual, diferenţa dintre pluton şi evadaţi fiind la un moment dat şi de peste 7 minute. Însă distanţa dintre francez şi Joaquin Rodriguez a fost mai mică de cele 4:02 minute de care avea nevoie să devină lider, astfel că acesta va trebui să se mulţumească cu locul al 3-lea în clasamentul general actual. Un salt important în acest clasament a fost făcut şi de italianul Ivan Santaromita, care graţie acestei evadări a urcat până pe locul al 5-lea în top, aflându-se acum la 45 de secunde de lider.

Top 10 etapa a 12-a Turului Italiei:

1 Lars Ytting Bak (Den) Lotto Belisol Team 3:58:55

2 Sandy Casar (Fra) FDJ-Big Mat 0:00:11

3 Andrey Amador Bakkazakova (CRc) Movistar Team

4 Jan Bakelants (Bel) RadioShack-Nissan

5 Ivan Santaromita (Ita) BMC Racing Team

6 Jackson Rodriguez (Ven) Androni Giocattoli

7 Amets Txurruka (Spa) Euskaltel – Euskadi

8 Martijn Keizer (Ned) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 0:00:43

9 Michal Golas (Pol) Omega Pharma – Quickstep 0:00:48

10 Juan Antonio Flecha (Spa) Sky Procycling 0:03:34

Top 10 Clasament General:

1 Joaquim Rodriguez Oliver (Spa) Katusha Team      47:16:39

2 Ryder Hesjedal (Can) Garmin – Barracuda 0:00:17

3 Sandy Casar (Fra) FDJ-BigMat 0:00:26

4 Paolo Tiralongo (Ita) Astana Pro Team       0:00:32

5.Ivan Santaromita (Ita) BMC Racing 0:00:45

6 Roman Kreuziger (Cze) Astana Pro Team   0:00:52

7 Benat Intxausti Elorriaga (Spa) Movistar Team

8 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Cannondale        0:00:57

9 Damiano Caruso (Ita) Liquigas-Cannondale           0:01:02

10 Dario Cataldo (Ita) Omega Pharma-Quickstep 0:01:03

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult