Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Secretele trecerii în rezervă ale şefului STS | Ce se modifică la YouTube | Stația Spațială Internațională poate fi explorată prin Google Street View | Cu cât s-a vândut pușca de vânătoare a lui Ceaușescu | Hotărâri ale Sfântului Sinod

Gradul de congestie a traficului în București ar crește cu 10-20% fără Waze

Scris de :     2017-04-04 23:35

Gradul de congestie a traficului în București ar crește cu 10-20% dacă aplicația Waze nu ar mai funcționa, a declarat ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu, într-o conferință de specialitate.

“În dimineața aceasta am ajuns aici cu o aplicație mobilă — Waze. Nu știu câtă lume înțelege magnitudinea schimbărilor care sunt aduse de către societatea digitală. Această aplicație colectează datele de trafic pe deoparte de la centrele infotrafic de la Primăria Capitalei, pe de altă parte de la utilizatorii din trafic, folosește niște algoritmi cognitivi de inteligență artificială pentru a analiza date mari și în felul acesta îmi automatizează mie procesul de identificate a traseului meu din punctul A în punctul B”, a spus Jianu.

El a precizat că magnitudinea schimbării s-ar putea vedea dacă într-o dimineață în București aplicația asta n-ar mai folosi, n-ar mai funcționa.

“Cred că gradul de congestie a traficului ar crește cu cel puțin 10-20%. Este important să înțelegem magnitudinea transformării digitale pentru că numai văzând ceea ce vine, schimbările care pot veni, putem să încercăm să construim în direcția acestora”, a mai arătat ministrul Comunicațiilor, care a întârziat circa 45 de minute la eveniment.
Alte stiri din: IT Afisari - 159
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
decebal tower
birouri zona decebal
apartamente zona decebal
apartamente lux unirii
apartamente de lux unirii
apartamente 2015 unirii
apartamente noi 2015 unirii
birouri noi 2015 unirii