Acasa Stiinta-ITIT Informaţiile false în CV-uri sunt la modă

Informaţiile false în CV-uri sunt la modă

scris de Laurentiu Banches
110 Afisari

Directorul general „Yahoo!”, Scott Thomson este presat de una din companiile acţionare  să demisioneze după ce a folosit informaţii false referitoare la studii în CV.

CEO-ul Yahoo! Scott Thomson nu e licentiat in IT

După ce am avut parte zilele acestea de un exemplu intern de folosire de informaţii false în CV, în cazul Corinei Dumitrescu, compania Third Point, care deţine o participaţie de 5,8% la Yahoo!, cere ca directorul general, Scott Thomson să fie concediat cât mai rapid posibil după ce a minţit în CV, anunţând că e licenţiat în IT, potrivit Mediafax care citează surse Bloomberg. Third Point a anunţat descoperirea falsului din CV-ul lui Thomson încă de săptămâna trecută printr-o scrisoare trimisă conducerii Yahoo! şi este nemulţumită de faptul că aceştia nu s-au sesizat încă.

Scott Thomson a susţinut în CV că este licenţiat în computere la Stonehill College, o instituţie care a început să acorde diplome în domeniul IT la 4 ani după data trecută în CV. Ulterior s-a descopert că fostul angajat al eBay, care a devenit director la Yahoo! în ianuarie, este de fapt licenţiat în contabilitate la universitatea americană respectivă. Disputa dintre Third Point şi Yahoo! se adaugă celorlalte probleme cu care se confruntă compania, care încearcă să îşi crească profitabilitatea şi să oprească scăderea numărului de clienţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult