Acasa Stiinta-ITIT OSCE, îngrijorat din cauza ACTA

OSCE, îngrijorat din cauza ACTA

scris de M.A.
107 Afisari

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa şi-a exprimat marţi îngrijorarea cu privire la ACTA şi a cerut să se respecte libertatea de exprimare, într-o scrisoare adresată preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz

ACTA Stop„Sunt îngrijorat în legătură cu acordul ACTA, care ar putea afecta libertatea de exprimare şi libera circulaţie a informaţiilor în era digitală”, a explicat Dunja Mijatovic, reprezentantul OSCE pentru libertatea mass-media, transmite Agerpres.

„Cred ca ar fi constructiv să realizăm o evaluare mai completă a efectelor pe care acordul le-ar putea avea asupra drepturilor fundamentale ale omului, în special asupra libertăţii de exprimare şi a dreptului la viaţă privată în Uniunea Europeana şi nu numai”, a adăugat ea în scrisoarea dată publicităţii de OSCE.

Dunja Mijatovic a subliniat o serie de probleme, între care posibilitatea oferită de ACTA furnizorilor de acces pe Internet de a divulga informaţii referitoare la viaţa privată a celor bănuiţi de infracţiuni cu privire la dreptul de autor, fără decizia unei instanţe sau posibilitatea acestora de a face apel.

Sâmbătă, mai multe manifestaţii au fost organizate în Europa pentru a denunţa pericolele acordului ACTA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS