Acasa Stiinta-ITIT SUA şi Canada. Facebook previne sinuciderile

SUA şi Canada. Facebook previne sinuciderile

scris de M.A.
91 Afisari

Facebook a lansat pentru utilizatorii săi din SUA şi Canada un instrument de prevenire a sinuciderilor prin semnalarea mesajelor care sugerează că autorii lor plănuiesc să-şi pună capăt vieţii.

Facebook-sinucideri (lookwhatmomfound.com)

foto: lookwhatmomfound.com

Odată ce mesajul a fost semnalat, noua aplicaţie Facebook trimite autorului un e-mail în care îl sfătuieşte pe acesta să sune la un număr de urgenţă sau să discute online cu un specialist, transmite Moldpres, care citează AFP.

„Suntem mîndri (…) să oferim noi posibilităţi pentru ajutorarea persoanelor aflate în dificultate”, a declarat într-un comunicat Joe Sullivan, responsabil cu securitatea reţelei sociale care numără 800 de milioane de membri.

Aplicaţia lansată marţi a fost elaborată în colaborare cu o organizaţie americană care se ocupă cu lupta împotriva sinuciderii, National Suicide Prevention Lifeline.

În SUA au loc aproape 100 de sinucideri pe zi, potrivit directorului general al serviciului american de sănătate publică, Regina Benjamin, care a salutat într-un comunicat parteneriatul dintre reţeaua socială şi organizaţia care luptă împotriva sinuciderii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult