Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Bolile românilor și criza din spitale | Cu ce riscuri se confruntă omenirea (raport oficial) | China a ajuns pe partea întunecată a Lunii (VIDEO) | Horoscop 2019. Bani, sănătate, dragoste, carieră | Incident între un avion militar rus şi unul american deasupra Mării Negre (video)

Activitate solarǎ intensificatǎ. Trei explozii solare de clasa X2.3 ȋntr-o sǎptǎmȃnǎ

Scris de : L.B.     2013-10-30 11:34

O explozie solară de clasa X2.3 s-a produs ȋn seara de marți, 29 octombrie, aceasta fiind a treia explozie de clasă maximă în decurs de o săptămână.

Activitate solarǎ intensificatǎ. Trei explozii solare de clasa X2.3 ȋn o sǎptǎmȃnǎ

Zona în care s-a produs această ultimă explozie este situată la marginea de vest a discului solar. Potrivit experților, explozia s-a produs într-o zonă „geomagnetic ineficientă”, adică ejecția de plasmă nu poate ajunge pe Terra și nu poate cauza tulburări geomagnetice. La 25 octombrie, două explozii solare consecutive de clasa X s-au produs în sectorul solar 1882, unde asemenea fenomene nu au fost observate din mai 2013. Acestea au fost urmate de o serie de explozii de clasa M.

În funcție de puterea radiațiilor X, exploziile solare se împart în cinci clase: A, B, C, M și X. Clasa minimă A0.0 corespunde puterii de radiație de pe orbita Pământului (aproximativ 10 nanowați pe metru pătrat). Conform Agerpres, la trecerea către următoarea literă, puterea radiației crește de zece ori.
Alte stiri din: Stiinta Afisari - 187
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante