Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

ARCA a adus racheta orbitală Haas 2 în Piaţa Victoriei VIDEO

Scris de :     2012-06-01 15:42

În perioada 1-3 iunie, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, ARCA prezintă racheta orbitala Haas 2C, o variantă mai mare cu 30% ca a celei transportate de avionul supersonic IAR-111.

ARCA a adus racheta orbitală Haas 2 în Piaţa Victoriei

ARCA a adus racheta orbitală Haas 2 în Piaţa Victoriei

Haas 2C va fi lansată de la sol în primăvara anului 2013, în cadrul Misiunii 7 şi va avea drept obiectiv testarea la zbor a motorului Executor şi atingerea orbitei, devenind primului satelit realizat integral în România, în greutate de peste o jumătate de tonă, anunţă ARCA (Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică).

Misiunea 7 va constitui şi o repetiţie finală pentru lansarea către Lună a sondei European Lunar Explorer, din cadrul competiţiei americane de 30 milioane $ Google Lunar X Prize. În cadrul Misiunii 7, racheta Haas 2C va fi lansată într-o singură treaptă, fiind pentru prima oară când se încearcă lansarea unui satelit cu o rachetă într-o singură treaptă. Acest lucru este posibil datorit tehnologiei de construcţie a rezervoarelor rachetei, din materiale compozite, care sunt extrem de uşoare.

Eforturile ARCA, din cadrul Programului Spaţial al României, sunt o iniţiativă privată.

Caracteristicile tehnice ale rachetei Haas 2C sunt:

– lungime: 18 m

– greutate goală: 510 kg

– greutate maximă la start: 16 tone

– combustibil: oxigen lichid + kerosen

– consum: 85 kg/sec

– tracţiunea maximă a motorului: 23 tone.

Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică (ARCA) este o organizaţie non-guvernamentală, care doreşte să câştige competiţia de 30 milioane $, Google Lunar X Prize şi să lanseze în cosmos prima rachetă românească, capabilă să transporte un cosmonaut. Haas este o rachetă spaţială în trei trepte pentru competiţia de 30 milioane $ Google Lunar X Prize. Principalul obiectiv al programului este lansarea sondei lunare European Lunar Explorer şi câştigarea competiţiei.

Pentru transportul rachetei Haas 2 la altitudinea de lansare, ARCA dezvoltă avionul supersonic de transport IAR-111. Acesta va deveni primul avion supersonic românesc care va fi utilizat şi pentru dezvoltarea tehnologiilor pentru turismul spaţial.
Alte stiri din: Stiinta Afisari - 550
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante