Acasa Stiinta-ITStiinta Argentina: Un meteorit a explodat pe cer (video)

Argentina: Un meteorit a explodat pe cer (video)

scris de Laurentiu Banches
345 Afisari

Locutiori din şase provincii argentiniene din nordul ţării au putut vedea o minge de foc strălucitoare care a brăzdat cerul duminică, la ora locală 3:30.

Argentina: Un meteorit a explodat pe cer (foto: frequency.com)

Directorul Observatorului astronomic din Santa Fe, Jorge Coghlan, a declarat, conform Agerpres, că ar putea fi vorba de un corp ceresc cu un diametru de aproximativ 20 de centimetri. Bolidul, care rezultă în urma arderii în atmosferă a unui corp ceresc, s-a distrus la o altitudine de 45 – 100 kilometri, fenomen ce a fost însoţit de fulgere şi tunete.

De aceea, meteoritul a fost vizibil în atât de multe locuri (provinciile argentiniene Santiago del Estero, Tucumán, Córdoba, La Rioja, Santa Fe şi Chaco), mai adaugă expertul argentinian. Martorii au anunţat că deşi afară era încă întuneric (ora locală 03:15 – 03:30) în momentul exploziei s-a făcut lumină ca ziua. „Lumina a fost foarte puternică, la început verde, apoi, albă, iar mai pe urmă am văzut mingea de foc. Câteva secunde mai târziu am auzit un sunet ce însoţeşte de obicei o explozii”’, scriu în microblogurile lor de pe Twitter mai mulţi martori ai evenimentului. Astfel, meteoritul a devenit şi cel mai comentat subiect în reţelele sociale din Argentina în ultimele 24 de ore.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult