Acasa Stiinta-ITStiinta Ca în Star Trek: Injecţia fără ac (VIDEO)

Ca în Star Trek: Injecţia fără ac (VIDEO)

scris de Laurentiu Banches
310 Afisari

Graţie unui studiu al cercetătorilor de la MIT, în viitor, doctorii ar putea administra medicamente pacienţilor folosind un mic jet ce atinge viteza sunetului.

Cercetătorii MIT pregătesc injectia lipsită de durere (foto:captura video)

Cercetătorul de la Universitatea MIT, Catherine Hogan, a afirmat, conform publicaţiei The Verge, că tehnologia concepută de specialiştii universităţii va fi o alternativă pentru persoanele cărora le este frică de ace şi pentru acele persoane care sunt nevoite să se auto-injecteze des. Înainte de a se lucra cu această variantă cu jet de înaltă presiune pentru injectii, cercetătorii s-au gândit să folosească plasturi sau să modifice acul tradiţional pentru a reduce durerea.

Folsind noua tehnologie, mdicamentele sub forma lichida ar putea pătrunde în corp la o viteză similară cu cea a sunetului, de 340 de metri pe secundă. Noua invenţie a celor de la MIT foloseşte un jet cu un diametru similar cu cel al trompei unui ţânţar, pe care oamenii nu o simt atunci când acesta o introduce în piele. Totodată, oamenii de ştiinţă de la vor încerca să găsească o metodă de a fluidiza medicamentele sub formă de pudră pentru a le putea introduce în piele asemenea medicamentelor lichide.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult