Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Cele mai ciudate slujbe din lume | Extratereștrii au existat | Cât ne costă să comunicăm în roaming în UE de la 30 aprilie 2016 | Fiscul a decis cum va restitui taxa auto | Ce se întâmplă cu câinii armatei

Ce consecințe ar putea avea dezintegrarea cometei ISON

Scris de : L.B.     2013-11-20 11:08

Cometa Ison s-ar putea dezintegra pe 28 noiembrie 2013, nu departe de Pǎmȃnt și ar putea da naștere unei ploi de meteoriți.

Ce consecințe ar putea avea dezintegrarea cometei ISON stiinta

Ce consecințe ar putea avea dezintegrarea cometei ISON (foto:stiintasitehnica.ro)

Cometa gigantică Ison, s-ar putea dezintegra pe 28 noiembrie, nu departe de Pământ. Aceasta ar fi una din cele mai mari explozii înregistrate vreodată, dând naștere unei ploi de meteoriți, dar există mai multe posibilități în care s-ar putea desfășura fenomenul și nimic nu indică un scenariu catastrofal. Cometa Ison a fost descoperită de doi astronomi amatori din Rusia și Belarus, în septembrie 2012, și este considerată „cometa secolului”. Ea va trece foarte aproape de Soare. Pe 28 noiembrie cometa se va afla în punctul cel mai apropiat de Soare, la 1.800.000 km.

Luminozitatea cometei crește de trei zile, ea putând fi acum observată chiar și cu ochiul liber. Dezvoltă în prezent o coadă dublă de pulberi și gaz, tot mai vizibilă. Cu cât data de 28 noiembrie se apropie, cu atât interesul provocat de Ison crește și mulți intră în panică. Printre scenariile avansate, trei sunt plauzibile.

Primul este că Ison va evita în ultimul moment Soarele și își va continua călătoria în spațiu. Al doilea presupune că va ajunge prea aproape de Soare și se va dezintegra. Fragmentele vor fi atunci aruncate în spațiu și o ploaie de meteoriți ar putea cădea pe Pământ. Însă forța de gravitație a Soarelui ar putea fi suficientă pentru ca acest lucru să nu se întâmple. În sfârșit, ultimul scenariu ar fi cel mai puțin dorit de oamenii de știință pentru că ar duce la moartea rapidă a cometei: Ison să fie atrasă de Soare și să își termine drumul lovindu-se de acesta, provocând cea mai mare explozie văzută de omenire.

Conform Agerpres, pamenii de știință nu pot spune încă ce se va întâmpla, dacă Ison reprezintă un pericol pentru Terra sau nu. Numai la apropierea de Soare gheața din cometă va reflecta lumina și va oferi date despre mărimea ei.
Alte stiri din: Stiinta Afisari - 899
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Opinii
 
Dezbateri
 
Politica
 
Magazin
 
Revista Presei
 
Stiinta-IT
 
Aroma de vinil
 
Poza Veche
 
Bancul zilei
 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
ATENŢIONARE ANM: Cod galben şi cod portocaliu de instabilitate atmosferică Citeste
decebal tower
birouri zona decebal
apartamente zona decebal
apartamente lux unirii
apartamente de lux unirii
apartamente 2015 unirii
apartamente noi 2015 unirii
birouri noi 2015 unirii