Acasa Stiinta-ITStiinta Cine ne decimează delfinii?

Cine ne decimează delfinii?

scris de L.M.
178 Afisari

În primul semestru al acestui an au fost identificate, în total, 140 de cadavre de delfini eşuaţi pe plajele litoralului, relevă un raport dat publicităţii de organizaţiile de mediu din Constanţa.

Cine ne decimează delfinii?

Cine ne decimează delfinii?

Potrivit analizelor efectuate de membrii organizaţiilor ecologiste Mare Nostrum şi Oceanic Club, decesul mamiferelor marine a survenit, în majoritatea cazurilor, din cauza capturărilor accidentale în plasele pescăreşti. Roxana Gemai, purtătorul de cuvânt al organizaţiei Mare Nostrum, a declarat marţi că voluntarii organizaţiei pe care o reprezintă au fost sesizaţi în privinţa a 57 de delfini eşuaţi din ianuarie şi până în prezent, alte 83 de cazuri fiind semnalate de către voluntarii Oceanic Club în aceeaşi perioadă de timp, transmite Agerpres.

“Cei mai mulţi delfini eşuaţi făceau parte din specia Phocoena phocoena şi au fost descoperiţi de-a lungul litoralului, de la Sulina până la Vama Veche, cu precădere pe plajele din sud, decesele fiind generate de asfixie şi înec pe fondul capturării accidentale în plasele pescăreşti”, a precizat Roxana Gemai.

Un raport de mediu întocmit de organizaţia Oceanic Club relevă faptul că din anul 2007, de la lansarea programului de monitorizare ‘Delfini în criză’, au fost identificate, ridicate de pe plajele litoralului şi analizate 350 de cadavre de cetacee. Potrivit datelor oferite de specialişti, pe parcursul ultimelor expediţii ştiinţifice, în apele româneşti au fost identificate şi monitorizate 2.300 de exemplare de delfini din care aproximativ 700 de afalini (Turpsiops truncatus ponticus), 1.000 de marsuini (Phocoena phocoena relicta) şi alte 600 de exemplare ale delfinului comun (Delphinus delphis ponticus).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS