Acasa Stiinta-ITStiinta Două echipe din România, la prima ediţie a concursului european Robotics Festival

Două echipe din România, la prima ediţie a concursului european Robotics Festival

scris de M.A.
63 Afisari

Două echipe din România participă astăzi la prima ediţie a concursului european Robotics Festival din Tarragona, Spania.

Două echipe din România, la prima ediţie a concursului european Robotics Festival

Două echipe din România, la prima ediţie a concursului european Robotics Festival (Foto: Radio Romania Actualitati)

Este vorba despre mai mulţi elevi de la Liceul Nicolae Bălcescu din Voluntari. Scopul concursului este de a promova talentele în ştiinţă şi tehnologie, iar tema este îmbunătăţirea calitătii vieţii pentru persoanele în vârstă, transmite Rador.

Una dintre cele două echipe a ajuns în Spania fără robot, pentru că invenţia a fost reţinută la Aeroportul din Bucureşti, la controlul de securitate. Motivul a fost existenţa unei substanţe pe care senzorii din aeroport au detectat-o ca interzisă. Pentru a putea participa la competiţie, antrenorul Ionuţ Panea şi organizatorii festivalului au găsit soluţii la faţa locului.

“Cei din America au trimis un robot pe care doreau să-l comande prin internet, dar n-au mai trimis modulul de comandă şi câteva piese. Până la urmă, am luat robotul lor, l-am reparat şi cealaltă echipă o să se lupte cu robotul american, complet inedit”, a declarat Ionuţ Panea, citat de RRA.

La concursul din Tarragona, juriul apreciază soluţiile pe care echipele de inventatori le pot aduce în viaţa reală dezvoltând un proiect ştiinţific.

Copii talentati, care muncesc in echipa si, desi nu toti sunt indragostiti de fizica sau matematica, au bucuria sa isi foloseasca pasiunea fata de roboti intr-un mod cat se poate de util: participarea la concursurile internationale, unde, cum e cel de la Tarragona, se intrec cu echipe din toata lumea. Echipa romaneasca a castigat, in februarie, la Moscova, locul doi pentru o inventie prezentata la un concurs similar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult