Acasa Stiinta-ITStiinta La noapte plouă cu meteoriţi

La noapte plouă cu meteoriţi

scris de C.P.
771 Afisari

În fiecare primăvară, Pâmântul trece prin rămăşiţele de la coada cometei Halley, meteorii arzând în atmosferă şi aducând anual ploaia de meteoriţi eta-Aquaride. Anul acesta, perioada maximă va fi în noaptea de 5 spre 6 mai.

Ploua cu meteoritiPentru că luna este nouă, cerul va fi suficient de întunecat pentru ca evenimentul să poată fi observat, numărul meteoriţilor care ajung pe Pământ fiind de 40-60 pe oră, informează NASA, citată de Mediafax.

Condiţiile ideale pentru observaţii sunt: un cer senin şi fără lună, departe de lumina oraşelor şi, în special, înaintea zorilor.

Curentul de meteoriţi eta-Aquaride este format din resturi ale celebrei comete Halley care poate fi observată de pe Pământ la fiecare 76 de ani. Cometa a fost văzută ultima oară în 1986 şi va mai putea fi observată în 2061. Numele de Eta-Aquaride vine de de la faptul că originea aparentă a meteorilor este constelaţia Vărsătorului (Aquaris).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult