Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Incident între un avion militar rus şi unul american deasupra Mării Negre (video) | Schimbare majoră în noua Lege a Asociaţiilor de proprietari | Drone MQ-9 Reaper, la Baza aeriană Câmpia Turzii | Regimul alimentar în cazul gastritei | Viitor sumbru - mai puțini și mai bătrâni

Misiunea spaţială BepiColombo a pornit spre Mercur

Scris de :     2018-10-22 08:46

Misiunea BepiColombo, un proiect comun al Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) şi al Agenţiei Spaţiale Japoneze (JAXA), a pornit într-o călătorie de şapte ani spre Mercur, pentru a cerceta cea mai mică şi cea mai puţin explorată planetă din sistemul nostru solar, relatează Reuters.

Misiunea BepiColombo, a treia din istorie care va vizita Mercur, a decolat vineri de la Portul Spaţial European din Guiana Franceză, la ora locală 10:45 p.m. (sâmbătă, ora 01:45 GMT), potrivit agenţiei spaţiale japoneze JAXA.

”Lansarea BepiColombo este un eveniment de o importanţă uriaşă pentru ESA (Agenţia Spaţială Europeană) şi JAXA şi va fi urmat de multe alte succese extraordinare”, a declarat directorul general al ESA, Jan Woerner, într-un comunicat.

”Dincolo de finalizarea acestei călătorii dificile, această misiune va avea ca rezultat o cantitate uriaşă de date ştiinţifice”, a spus acesta.

Planeta Mercur a fost vizitată de puţine nave spaţiale din cauza proximităţii sale cu Soarele, la o distanţă de sub 60 de milioane de kilometri, comparativ cu distanţa de 150 de milioane de kilometri la care se află Pământul, ceea ce face ca orice călătorie să fie dificilă.

Temperaturile de la suprafaţa lui Mercur pot atinge maxime de peste 400 de grade Celsius în timpul zilei şi pot scădea la minus 170 de grade Celsius în timpul nopţii.

Sonda spaţială Mariner a NASA, lansată spre Mercur în 1973, a cartografiat 45% din suprafaţa planetei, iar misiunea MESSENGER a fost trimisă trei decenii mai târziu, în 2004, pentru a încheia studiul.

BepiColombo, numită în onoarea matematicianului şi inginerului Giuseppe (Bepi) Colombo, va ieşi din câmpul gravitaţional al Pământului la un an şi jumătate după lansare şi îşi va continua apoi călătoria. Misiunea va survola de două ori planeta Venus şi de şase ori Mercur, înainte de a intra pe orbita acestei planete, în decembrie 2025.

Ulterior, BepiColombo va lansa două nave spaţiale orbitale separate pe care le transportă, Mercury Planetary Orbiter (MPO) a ESA şi Mercury Magnetospheric Orbiter (MMO) a JAXA.

MPO va studia suprafaţa şi compoziţia internă a planetei Mercur, pentru a stabili conţinutul de fier şi a examina de ce miezul acesteia este parţial lichid.

Nava MMO va colecta date referitoare la magnetosfera planetei.

Ambele nave orbitale vor studia Mercur timp de un an,cu posibilitatea ca cercetarea să fie prelungită cu un an.
Alte stiri din: Stiinta Afisari - 71
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante